Guvernul a stabilit prin programul sau, in cadrul capitolului Dezvoltarea si modernizarea satelor, o serie de prioritati in acord cu politica agricola comuna a Uniunii Europene.
O atentie mare este acordata crearii unor exploatatii optime di
Guvernul a stabilit prin programul sau, in cadrul capitolului Dezvoltarea si modernizarea satelor, o serie de prioritati in acord cu politica agricola comuna a Uniunii Europene.
O atentie mare este acordata crearii unor exploatatii optime din punct de vedere comercial. In acest sens, se are in vedere asigurarea unei rente viagere pentru fiecare hectar de teren vandut sau arendat de un proprietar in varsta de minimum 60 ani.
In paralel, se urmareste sprijinirea stabilirii tinerilor in mediul rural si incurajarea lor in realizarea unor exploatatii viabile.
Potrivit Programului Economic de Preaderare (PEP), agricultura reprezinta activitatea economica predominanta, incluzand 67 la suta din populatia ocupata rurala.
In mediul rural predomina insa persoanele in varsta. Circa 49,4 la suta din populatia ocupata in agricultura avea in anul 2003 peste 50 de ani, iar aproximativ 17,7 la suta peste 65 de ani. In acelasi timp, conform PEP se va urmari revitalizarea zonelor rurale, conservarea si protectia patrimoniului cultural, realizarea de strategii locale de dezvoltare si de investitii pentru modernizarea si intretinerea obiectivelor cu caracter cultural, dar si modernizarea locurilor publice din sate (alei, piete, parcuri).
Prin extinderea, impreuna cu administratiile locale, a infrastructurii de drumuri si a retelelor de apa si canalizare se are in vedere inclusiv incurajarea functiilor turistice ale satelor si a promovarii acestora la nivel regional.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.