India, al treilea mare producator mondial de bumbac, va permite agricultorilor din statele din nordul tarii sa cultive bumbac modificat genetic pentru a obtine o recolta mai mare in acest sezon, transmite Mediafax. Autoritatile de reglementare din do
India, al treilea mare producator mondial de bumbac, va permite agricultorilor din statele din nordul tarii sa cultive bumbac modificat genetic pentru a obtine o recolta mai mare in acest sezon, transmite Mediafax. Autoritatile de reglementare din domeniul ingineriei genetice au aprobat cultivarea, de catre trei companii, a mai multor varietati din soiul de bumbac Bt in statele Punjab, Haryana si Rajasthan. Bumbacul din soiul Bt este modificat genetic si contine o bacterie care omoara insectele daunatoare. Productia de bumbac a Indiei, pentru sezonul octombrie 2004 - septembrie 2005, este estimata la 21 de milioane de saci (de 170 de kilograme fiecare), fata de 17,7 milioane de saci in sezonul precedent, in special datorita cultivarii pe suprafete mari, din centrul si sudul tarii, a bumbacului modificat genetic. Potrivit estimarilor analistilor, suprafata cultivata cu bumbac Bt a urcat in anul trecut, in India, la 1,34 milioane de hectare, de la 405.000 de hectare in 2003.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.