Introducerea impozitarii tranzactiilor imobiliare realizate de populatie nu va avea o influenta profunda asupra pietei imobiliare, intrucat operatiunile efectuate intre firme au o pondere semnificativa, apreciaza reprezentantii companiei Regatta, cit
Introducerea impozitarii tranzactiilor imobiliare realizate de populatie nu va avea o influenta profunda asupra pietei imobiliare, intrucat operatiunile efectuate intre firme au o pondere semnificativa, apreciaza reprezentantii companiei Regatta, citati de Mediafax. "Pe termen scurt, este posibil sa existe o tendinta de crestere artificiala a preturilor, dar nu cred ca se va reusi acest lucru. Persoanele fizice care vand trebuie sa calculeze daca produsul lor va mai avea succes in cazul in care solicita un pret gonflat. Pe termen lung, piata are mecanisme proprii de reglare", a declarat directorul general al companiei imobiliare, Eduard Uzunov. El a afirmat ca activitatea notariala va fi intensa, cel putin pana la stabilirea normelor de aplicare a impozitului de 10 la suta la vanzarea caselor si a terenurilor. Decizia Guvernului ar putea determina, pe termen scurt, o usoara suplimentare a ofertei, insa, pe termen lung, piata se va stabiliza, ca urmare a reducerii tranzactiilor speculative, a aratat Alexandru Nitescu, director in cadrul Regatta. Reprezentantii companiei considera fireasca masura stabilita de autoritati, deoarece acest tip de impozit este practicat in toate statele europene. O data cu introducerea taxei la transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor intre persoanele fizice, va creste, de la 10 la suta la 16 la suta, si impozitul pentru tranzactiile imobiliare realizate de firme. Potrivit lui Nitescu, decizia nu va avea un impact semnificativ asupra pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.