Asociatia de vanatoare "Zimbrul Bucuresti", societatea "Wild Boar" si finantatorul Ion Tiriac isi mentin pozitia potrivit careia nu s-a incalcat legea in gestionarea si derularea investitiei la fondul de vanatoare de la Balc.
Asociatia "Zimbru
Asociatia de vanatoare "Zimbrul Bucuresti", societatea "Wild Boar" si finantatorul Ion Tiriac isi mentin pozitia potrivit careia nu s-a incalcat legea in gestionarea si derularea investitiei la fondul de vanatoare de la Balc.
Asociatia "Zimbrul Bucuresti" si firma "Wild Boar Club", cele care au concesionat in urma cu doi ani fondul de vanatoare de la Balc, il contrazic pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, care a anuntat, in urma cu doua zile, ca va fi reziliat contractul de concesiune al fondului de vanatoare de la Balc, judetul Bihor.
Asociatia de vanatoare si societatea "Wild Boar" sustin ca nu poate fi vorba despre o reziliere a contractului, intrucat acest lucru reprezinta o sanctiune a neexecutarii culpabile a contractului de catre una dintre parti, decizie care poate fi pusa in practica numai in urma unei hotarari judecatoresti.
Ieri, fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca il va da in judecata pe actualul ministru Gheorghe Flutur, daca acesta va continua sa il acuze de lucruri pe care nu le-a savarsit. Ilie Sarbu sustine ca Flutur se contrazice in declaratii in ceea ce priveste atribuirea fondului de vanatoare de la Balc.
Initial, pentru ca asupra activitatii gestionarului fondului de vanatoare sa nu planeze nici o suspiciune, asociatia de vanatoare si societatea "Wild Boar" au propus incetarea raporturilor contractuale prin acordul partilor si au analizat posibilitatea incetarii contractului.
Cu toate acestea, in urma verificarilor Ministerului Agriculturii cu privire la legalitatea contractului si a actului aditional care au precedat concesionarea fondului de catre asociatia "Zimbrul Bucuresti", modul de gestionare a fondului si realizarea programului de investitii, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca actul de concesionare a fondului de vanatoare de la Balc va fi reziliat si va fi organizata o licitatie in perioada urmatoare. Ca urmare a deciziei reprezentantilor Ministerului Agriculturii, gestionarii fondului au transmis, sub forma unui memoriu, ministrului Agriculturii, punctul lor de vedere referitor la conditiile in care poate avea loc incetarea raporturilor privind gestionarea fondului de vanatoare.
Acestia si-au exprimat dezaprobarea fata de hotararea anuntata de ministrul Flutur, atacand modul in care contractele incheiate si executate in conditii de legalitate pot fi oricand reziliate.
"Gestionarea fondului de vanatoare Balc s-a realizat cu buna-credinta si doar spre a servi ca exemplu pentru toate celelalte 2.146 de fonduri de vanatoare din Romania si pentru gestionarii acestora, care ar trebui sa investeasca in parte, macar un procent din ceea ce am investit noi", se arata intr-un comunicat al asociatiei si societatii care gestioneaza fondul.
Pana in prezent, omul de afaceri Ion Tiriac a investit aproape 1,3 milioane de euro in ingradirea, amenajarea si popularea fondului de vanatoare, dar si in refacerea cabanei, dotarea acesteia si a anexelor, precum si in amenajarea drumurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.