Comisia Europeana (CE) a solicitat Bancii Centrale a Italiei sa-si declare in mod public angajamentul de a deschide sectorul bancar, de a-i spori competitivitatea si de a nu inlatura jucatorii straini, transmite Financial Times. Masura subliniaza tem
Comisia Europeana (CE) a solicitat Bancii Centrale a Italiei sa-si declare in mod public angajamentul de a deschide sectorul bancar, de a-i spori competitivitatea si de a nu inlatura jucatorii straini, transmite Financial Times. Masura subliniaza temerile Executivului de la Bruxelles si ale unor banci europene ca sectorul de profil din Italia nu este suficient de deschis catre preluari si investitii din partea institutiilor straine. Intr-o scrisoare trimisa de Charlie McCreevy, comisar european al pietei interne, CE isi exprima "temerile referitoare la ceea ce se spune despre politica Bancii Centrale privind participarea straina in sectorul intern". Unele institutii bancare straine sunt de parere ca Banca Centrala a Italiei inlatura concurenta din partea jucatorilor externi, orchestrand, in acelasi timp, consolidarea bancilor autohtone. Interventia comisarului european este deosebit de importanta, avand in vedere ca acesta poate decide inaintarea unei actiuni juridice impotriva Italiei, in cadrul Curtii Europene de Justitie, in cazul in care Italia nu respecta reglementarile comunitare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.