Vaduva lui Bob Marley, Rita, a infirmat ca ar avea in plan sa deshumeze ramasitele acestuia din Jamaica pentru a le reinhuma in Etiopia, transmite BBC online.
Aceeasi sursa o cita, joi, pe Rita Marley spunand ca ceremonia de reinhumare a lui Ma
Vaduva lui Bob Marley, Rita, a infirmat ca ar avea in plan sa deshumeze ramasitele acestuia din Jamaica pentru a le reinhuma in Etiopia, transmite BBC online.
Aceeasi sursa o cita, joi, pe Rita Marley spunand ca ceremonia de reinhumare a lui Marley in Etiopia va avea loc in februarie, pentru a coincide cu festivitatile ce marcheaza 60 de ani de la nasterea sa. Rita Marley a negat insa ca ar fi facut asemenea declaratii. Un purtator de cuvant al Fundatiei Marley a precizat ca spusele ei au fost gresit interpretate. "Nu ascund faptul ca Bob, ca adept al rastafarianismului, iubea Etiopia si nici ca i-ar placea ca el sa se odihneasca intr-o zi in pamantul tarii parintelui sau spiritual. Nu a facut niciodata un secret din asta. Dar nu am anuntat niciodata ca Bob va fi deshumat si dus acasa", a spus acesta.
Bob Marley s-a nascut la St Ann, Jamaica, in 1945, si a murit de cancer in 1981.
Pentru a marca ziua de nastere a lui Marley, in Etiopia vor avea loc un festival de film, seminarii si o gala de binefacere la care vor fi folosite cantece ale acestuia: "War", "Exodus" si "Get Up Stand Up". Festivitatile vor culmina cu un concert la Addis Abeba, pe 6 februarie, la care vor canta Quincy Jones, Baaba Maal si Youssou N'Dour. Etiopia a fost locul de nastere al lui Haile Selassie, pe care adeptii rastafarianismului il considera intruparea lui Dumnezeu. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.