Deputatii PD au constatat, in urmna discutiilor purtate ieri la PD ca nu este necesara modificarea regulamentului Camerei Deputatilor pentru ca Adrian Nastase sa fie schimbat din functie. Cozmin Gusa, lider al deputatilor din Camera, a explicat ieri
Deputatii PD au constatat, in urmna discutiilor purtate ieri la PD ca nu este necesara modificarea regulamentului Camerei Deputatilor pentru ca Adrian Nastase sa fie schimbat din functie. Cozmin Gusa, lider al deputatilor din Camera, a explicat ieri ca textul regulamentului este foarte clar deoarece prevede la articolul 25 ca mandatul unui membru al Biroului Permanent se poate revoca la cererea motivata a o treime dintre deputati apartinand a trei grupuri parlamentare diferite. Gusa a adaugat ca principalul argument in favoarea acestei schimbari il reprezinta "procedura ilegala" prin care Adrian Nastase a devenit presedinte al Camerei. "Votul pe care Nastase l-a primit a fost neregulamentar", a completat liderul PD. El a reamintit "circul" care s-a petrecut in noaptea alegerii lui Nastase, subliniind ca Parlamentul nu poate avea un presedinte desemnat in urma "unei astfel de mascarade". Potrivit lui Gusa, procedura de revocare a presedintelui va fi demarata dupa 1 februarie - data inceperii activitatii noului Parlament -, si dupa o consultare in prealabil a tuturor parlamentarilor din coalitie - UDMR, PUR si PNL. Tot atunci, Gusa va propune si constituirea unei comisii parlamentare de ancheta a modului in care s-au desfasurat alegerile din 28 noiembrie 2005.
El a mai mentionat ca PD doreste "regandirea" regulamentului Camerei Deputatilor, in sensul unei mai mari transparente la nivelul activitatii in comisiile permanente. "Vom propune in mod expres prezenta presei la lucrarile comisiilor", a punctat Gusa. El a mai spus ca si reprezentantii societatii civile si ai organizatiilor profesionale vor fi invitati periodic la lucrarile comisiilor de specialitate. Totodata, liderul PD mai vrea o mai buna definire a rolului vicepresedintilor comisiilor permanente, si o descriere exacta a felului in care se exercita votul secret "pentru a nu mai exista probleme de interpretare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.