Sonda europeana Huygens a emis, ieri, un semnal receptionat pe Pamant, in timpul coborarii sale spre Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn, dupa o calatorie interplanetara de sapte ani, a anuntat un responsabil al Agentiei Spatiale Europene (ESA)
Sonda europeana Huygens a emis, ieri, un semnal receptionat pe Pamant, in timpul coborarii sale spre Titan, cel mai mare satelit al lui Saturn, dupa o calatorie interplanetara de sapte ani, a anuntat un responsabil al Agentiei Spatiale Europene (ESA), citat de Mediafax. "Copilul e teafar", a anuntat David Southwood, director al departamentului de stiinte al ESA, de la Darmstadt, Germania. Un semnal provenind de la sonda europeana a fost captat de radiotelescopul NASA de la Green Bank, Virginia, a precizat un alt responsabil al ESA, Martin Ransom.
Anuntul, facut in jurul orei 10.30 GMT, a fost salutat cu urale de personalul ESA reunit in sala de control de la Darmstadt. Huygens si-a inceput ieri, in jurul orei 10.13 GMT, coborarea prin atmosfera lui Titan. Sonda ar trebui sa se loveasca de solul acesteia in jurul orei 12.34 GMT, dupa ce va fi colectat, pentru prima data in istoria cuceririi spatiului, date despre atmosfera si mediul celui mai misterios satelit al lui Saturn. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.