Liderul PD, Cozmin Gusa, a declarat ieri la Predeal ca sustine promovarea unei legi a lustratiei, in sensul eliminarii din viata publica a fostilor nomenclaturisti comunisti. "Personal sustin ideea unui astfel de demers, care a fost demarat de PNTCD
Liderul PD, Cozmin Gusa, a declarat ieri la Predeal ca sustine promovarea unei legi a lustratiei, in sensul eliminarii din viata publica a fostilor nomenclaturisti comunisti. "Personal sustin ideea unui astfel de demers, care a fost demarat de PNTCD si URR", a comentat Gusa, precizand ca foarte multi fosti comunisti care au avut relatii importante cu Securitatea s-au aflat dupa '89 in fruntea Romaniei. "Legea ar afecta PSD exact la varf. Poate veti spune ca-l iau in vizor pe Ion Iliescu, acest patriarh neinscaunat al Romaniei. Nu vad un pericol pentru Alianta, dar o asemenea lege ar trebui sa se aplice la fel pentru toti", a adaugat liderul PD. El a mentionat ca nu are nimic impotriva ca aceste persoane sa lucreze in domeniul privat sau chiar la stat, dar sub nici o forma in functii de raspundere administrativa sau politica. De altfel, Gusa a facut precizari pe marginea relatiei sale cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, subliniind ca discuta cu acesta deseori din dorinta de a afla adevarul despre "lovitura de stat din '89". "Consider ca este esential sa stim adevarul despre istoria recenta a Romaniei. Comunic si cu Virgil Magureanu, si cu Iulian Vlad, Victor Athanasie Stanculescu si cu Mihai Lupoi, pentru ca ma intereseaza ca aceste persoane sa ajunga in pozitia sa spuna adevarul despre revolutie si sa nu mai traim in complicitate", a mai spus el. Gusa a pledat pentru organizarea unei dezbateri publice la care sa participe persoanele implicate in Revolutia din '89, intalnire la care sa participe mass-media, istorici sau cei interesati de subiect. "Cand voi face dezbateri publice voi pune pe masa toate informatiile pe care le detin", a adaugat Gusa, subliniind ca nu are nici un fel de legaturi de afaceri cu Virgil Magureanu, cu copiii sau apropiatii acestuia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.