Constient ca pana la 15 ianuarie posesorii de autovehicule nu vor avea cum sa achite taxa de drumuri, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a hotarat prelungirea termenului-limita de aplicare a sanctiunilor pana in
Constient ca pana la 15 ianuarie posesorii de autovehicule nu vor avea cum sa achite taxa de drumuri, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a hotarat prelungirea termenului-limita de aplicare a sanctiunilor pana in ultima zi a lunii ianuarie 2005. Astfel, posesorii vehiculelor de transport persoane (autoturisme, microbuze, autobuze, autocare) si transport marfa pana la 3,5 tone mai pot circula pe drumurile nationale, fara sa fie amendati pentru nedetinerea documentelor care atesta plata rovinietei, inca doua saptamani. Si dupa 31 ianuarie 2005, posesorii de autovehicule vor putea plati taxa de drum, dar vestea deloc imbucuratoare pentru acestia este ca pretul de achizitionare a unei roviniete va creste. Nu se stie insa care vor fi cotele de majorare a taxei de drum platite dupa sfarsitul lunii ianuarie.
Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) au precizat ca o centralizare a numarului total de roviniete comercializate in perioada 23 decembrie 2004 - 15 ianuarie 2005, va fi intocmita la inceputul saptamanii viitoare. Potrivit acelorasi surse, in intervalul 23 decembrie 2004 - 12 ianuarie 2005, CNADN a distribuit catre Posta Romana, Petrom, Rompetrol, MOL si companiile locale ale CNADN, aproximativ 800.000 de roviniete.
Din aceasta cifra, tot pana la 12 ianuarie, Posta Romana a eliberat aproape 400.000 de roviniete, dintre care 83 la suta pentru autoturisme. De la jumatatea acestei saptamani, CNADN a incheiat un acord cu Casa de Economii si Consemnatiuni - CEC, care s-a angajat sa comercializeze roviniete, iar de saptamana viitoare posesorii de autovehicule isi vor putea procura roviniete si de la benzinariile OMV.
Procedura de eliberare a rovinietei de catre Posta Romana pentru proprietarii de autoturisme proprietate personala se va simplifica incepand de luni. Aceasta va putea fi procurata de la ghiseele postale abilitate doar in baza certificatului de inmatriculare a masinii.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Adrian Ionescu, apreciaza ca noul termen fixat pentru plata taxei de drum nu va mai fi prelungit dupa data de 31 ianuarie deoarece procedura de comercializare a rovinietelor s-a simplificat.
"Nu cred ca va mai exista un alt termen, pentru ca pana la aceasta data au fost distribuite aproape 800.000 de roviniete, media de timp pentru plata taxei este de doua minute in cazul persoanelor fizice, iar numarul de distribuitori este foarte mare. Am incurajat vanzarea rovinietelor in statiile de distribuire a carburantilor avand in vedere ca orice sofer care are nevoie de rovinieta ajunge intr-un tarziu la benzinarie", a declarat purtatorul de cuvant, Adrian Ionescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.