Guvern - Contracte la verificare Premierul Calin Popescu Tariceanu a dispus ca toate ministerele sa verifice contractele de achizitii publice incheiate anul trecut si care au efecte asupra bugetului pe 2005, pentru a fi clarificate din punct de vede

Guvern - Contracte la verificare
Premierul Calin Popescu Tariceanu a dispus ca toate ministerele sa verifice contractele de achizitii publice incheiate anul trecut si care au efecte asupra bugetului pe 2005, pentru a fi clarificate din punct de vedere al corectitudinii, a declarat ieri Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, pentru Mediafax. ""Nu este normal ca intr-un an in care cheltuielile bugetare vor fi prudente, institutiile publice sa faca cheltuieli nejustificate din punctul de vedere al interesului public"", a spus oficialul guvernamental, sustinand totodata ca fostii guvernanti au datoria morala sa raspunda in fata cetatenilor pentru modul in care au gestionat banii publici. (Aniela Nine)

Primaria Capitalei - UDMR il sprijina pe Videanu
UDMR nu va avea un candidat la Primaria Capitalei, dar va indemna maghiarii din Bucuresti sa-l sustina pe candidatul Aliantei D.A., respectiv Adriean Videanu, a declarat senatorul Gyorgy Frunda, informeaza Rompres. ""In Primaria Capitalei nu avem nici un interes, nu avem posibilitatea ca un reprezentant al UDMR sa castige, nu avem acest scop. Intelegem sa sustinem Alianta D.A."", a afirmat Gyorgy Frunda.
Demitere - Scandal in PD Roman
Fostul presedinte interimar al PD Roman, Traian Sturzu, a declarat, sambata, ca va contesta hotararea Biroului Permanent judetean al PD Neamt, prin care a fost demis din functie, informeaza Mediafax. Sturzu, care in decurs de cateva zile a fost destituit de doua ori din functii de conducere avute in cadrul filalei nemtene a PD, a precizat ca demiterea sa din functia de presedinte interimar al PD Roman a fost o masura ""abuziva si care a incalcat flagrant statutul partidului"" si ca va contesta aceasta masura la comisia de etica si litigii a organizatiei judetene.
MAE - Unii ambasadori vor fi pastrati
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, vrea sa numeasca diplomati de cariera la ambasadele Romaniei in strainatate, dar se gandeste sa pastreze unii ambasadori care au reprezentat Romania cu succes, desi au fost numiti politic, informeaza Mediafax. ""Exista diplomati, exista ambasadori care au facut o munca exceptionala de reprezentare a Romaniei in exterior, chiar daca provin din mediul politic"", a spus Ungureanu. Intrebat care vor fi primii ambasadori schimbati, Ungureanu a raspuns: ""E greu de spus, prefer sa pastrez tacerea"".
Scheia - Onofrei il apara pe viceprimar
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei (PNL), a declarat ca va solicita revocarea hotararii Consiliului Local al comunei Scheia, privind demiterea viceprimarului comunei, Octavian Darja (PNL), pe motiv ca decizia este ilegala. Darja a fost demis la initiativa unor alesi locali liberali, fiind acuzat ca vine baut la serviciu si ca are o atitudine necorespunzatoare in reuniunile deliberativului local. Prefectul sustine insa ca votul exprimat nu este suficient si ca, potrivit legii alesilor locali, un viceprimar poate fi demis daca a incalcat legislatia si a adus prejudicii comunei.

INFO

NASTASE ATACA GUVERNUL. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a atacat dur sambata activitatea Executivului din ultimele saptamani, in special demersurile de modificare a Codului Muncii, spunand ca ""actuala guvernare este de partea patronilor si ignora complet interesele sindicatelor"". Nastase a anticipat ca acest lucru ""va duce la tensiuni sociale care vor afecta stabilitatea economica"". Pe de alta parte, el a acuzat Guvernul Tariceanu ca vrea sa amane platile la contractele cu Bechtel si EADS pentru a face rost de bani la buget.
PROIECT. Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dancu (foto), va initia o lege pentru eliminarea discriminarii cu care se confrunta publicitatea pe Internet, in raport cu celelalte forme de publicitate, transmite Mediafax. Dancu a spus ca specialistii din domeniu au observat ca publicitatea prin mass-media este exceptata prin Codul Fiscal de la plata taxei de publicitate, insa aceasta taxa ramane pentru publicitatea prin Internet. Senatorul a explicat ca norma in vigoare este greu operabila, publicitatea pe Internet fiind si oarecum ""dezteritorializata"" si ca ""este greu sa platesti o taxa locala pentru ceva ce functioneaza intr-un spatiu virtual"".
BASESCU, LA BRUXELLES. Presedintele Traian Basescu se va afla, incepand de astazi, pentru doua zile, la Bruxelles, unde va lua parte la lucrarile Consiliului Nord-Atlantic. Seful statului va sustine maine un discurs, va participa la un dejun de lucru al sefilor de stat si guvern, prezidat de secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si va avea scurte intrevederi cu omologul sau francez, Jacques Chirac, si cu premierul danez, Anders Fogh Rasmussen.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.