Va aflati intr-o situatie de criza? Simtiti ca Sarbatorile v-au determinat sa va intindeti la cheltuieli mai mult decat v-ati fi permis, iar acum ati ramas fara bani. Libertatea va prezinta astazi cateva solutii pentru a face fata cheltuielilor p
Va aflati intr-o situatie de criza? Simtiti ca Sarbatorile v-au determinat sa va intindeti la cheltuieli mai mult decat v-ati fi permis, iar acum ati ramas fara bani. Libertatea va prezinta astazi cateva solutii pentru a face fata cheltuielilor pana la urmatorul salariu.. incercati sa tineti un caiet cu socoteli. Notati banii pe care ii mai aveti si cheltuielile estimate pentru saptamanile urmatoare. in functie de diferente, veti constata cat de dezechilibrat este bugetul dumneavoastra.
* Limitati pe cat posibil consumul de electricitate, gaze si apa. Vorbiti mai putin la telefon. Mai ales la cel mobil. Economiile se vor simti la facturile din luna urmatoare, asa ca va veti putea achita micile imprumuturi.
* Mare atentie la cheltuielile fixe. Facturile pentru intretinere, abonamentul TV, telefon si electricitate au scadenta in perioada imediat urmatoare. Nu e bine sa amanati toate platile.
* Verificati datele scadente la facturi. Veti plati facturile cu data scadenta apropiata pentru a nu strange penalizari mari. Cateva zile intarziere pentru facturile cu scadenta in apropierea datei salariului nu ar fi o gaura in cer.
* Daca ati planificat cheltuieli pentru imbracaminte sau incaltaminte, este bine sa le amanati pentru alta data.
* incercati sa nu faceti imprumuturi mari. Aceasta inseamna ca perpetuati dezechilibrul financiar al familiei.
* in aceasta perioada sunt excluse investitiile majore. Daca rezervele sunt mai mici decat cheltuielile anticipate pana la urmatorul salariu, nu cumparati obiecte electrocasnice sau electronice. Nici chiar daca aveti de unde sa luati bani cu imprumut.
* Diminuati portia de tigari, cafea si bauturi.
* Nu mai cumparati carne si oua. Oricum, produsele consumate de sarbatori asigura confortul caloric pentru o perioada de abstinenta culinara. Dupa epuizarea mancarurilor din frigider, cumparati mai multe lactate si peste.
* Chiar daca va este mai greu, urmariti discounturile la alimente. Comparati preturile din piata cu cele din supermarket. Cumparati de unde este mai ieftin.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.