back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:53

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:02

Pana la urma de ce vrem sa traim vesnic?

Raporteaza abuz de limbaj
Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:09

De la: Yorick, la data 2010-03-14 05:02:02
De la: tutenes, la data 2010-03-13 22:22:14Yorick , biserica este o institutie divino umana care mai greseste uneori avand in vedere componenta umana .
Insa incercarea ta de a combate morala crestina folosindu-te de unele greseli ale institutiei bisericii nu este corecta . Modul de interpretare al pasajelor pe care le-ai citat din Noul Testament este absolut denaturat si scos din context . Iti pierzi obiectivitatea .

Pentru a putea cu adevarat sa spui ca am scos din context si am interpretat eu rau-voitor pasaje din scriptura este necesar urmatorul lucru: sa prezinti contextul in care socotesti tu ca acele pasaje sunt acceptabile si justificate.
Cu alte cuvinte : dovedeste fara echivoc, bazandu-te pe cuvantul domnului (care nu trebuie sa cuprinda contradictii!!!) ca ceea ce am spus este eronat.

As putea sa o fac insa nu stiu daca ar ajuta la ceva .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:10

De la: stejerean_vasile, la data 2010-03-14 12:02:38Pana la urma de ce vrem sa traim vesnic?
pt.ca femeile-s frumoase si is multe care merita iubite,ete d'aia

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
stejerean_vasile

672 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:16

De la: florinpreda999, la data 2010-03-14 12:10:24
De la: stejerean_vasile, la data 2010-03-14 12:02:38Pana la urma de ce vrem sa traim vesnic?
pt.ca femeile-s frumoase si is multe care merita iubie,ete d'aia

la asta nu m-am gandit...dar daca traim vesnic...dupa reteta religioasa se cam taie partea aia cu iubitul frumoaselor si gingaselor femei... sunt tare confuz ... mereu dai replici bune, astept una sa ma lumineze!

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:20

De la: stejerean_vasile, la data 2010-03-14 12:16:31

la asta nu m-am gandit...dar daca traim vesnic...dupa reteta religioasa se cam taie partea aia cu iubitul frumoaselor si gingaselor femei... sunt tare confuz ... mereu dai replici bune, astept una sa ma lumineze!

Eu cred ca vesnicia sau eternitatea sunt greu de suportat !

stejerean_vasile

672 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:23

De la: karpov, la data 2010-03-14 12:20:18

Eu cred ca vesnicia sau eternitatea sunt greu de suportat !

asa simt si eu...

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:30

Chiar ne dorim viata vesnica?
Sa nu uitam ca "nemurirea poate lua forma vesnicei agonii"... la ce ne-ar folosi atunci?

"Adevarata moralitate nu consta in a urma calea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama."
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:34

io zic sa nu confundam religia cu adevarurile istorice,facem buba la cap,deja sunt miliarde de bolnavi,ne mai imbolnavim si noi se alege prafu' de tot si toate,sa le luam pe rand primo,viata vesnica in trup fizic,tinerete fara batranete si viata far' de moarte,ramane valabil ce-am spus io,viata vesnica in spirit exista,numai ca momentan nu putem sti exact cum se manifesta,nu detinem destule date stiintifice sa putem explica fenomenul,ce e cert este ca sigur ne asteapta o alta viata in corp energetic,dar in nici un caz nu vorbim despre delirurile mistice ale bolnavilor religiosi care inca mai cred in iad si rai,doua inventii ale slugilor religioase pt.a-i obliga pe prosti sa doneze bani,cu care sa-si cumpere ei de toate fara sa munceasca,deocamdata cam atat in mare,daca doresti sa dezvoltam subiectul chiar te rog,BE MY GUEST

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Magnacum_Laude

184 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:39

Ne dorim nemurirea in conditiile in care majoritatea se plictisesc in casa intr-o duminica ploioasa. In general ne dorim ceea ce nu putem avea, doar din dorinta de "mai mult".

Realitatea insa ne scutura...viata exista si dupa moarte, insa sub alta forma. Poti doar sa mori sa afli ce e dincolo. Nu mai fiti asa curiosi, aveti rabdare si traiti cat mai frumos realitatea si viata, dincolo de iluzii si proiectii pentru ce e dincolo. Ingrijiti-va deocamdata de ceea ce e aici, inradacinat in prezent. Punct.

stejerean_vasile

672 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:40

De la: florinpreda999, la data 2010-03-14 12:34:49

io zic sa nu confundam religia cu adevarurile istorice,facem buba la cap,deja sunt miliarde de bolnavi,ne mai imbolnavim si noi se alege prafu' de tot si toate,sa le luam pe rand primo,viata vesnica in trup fizic,tinerete fara batranete si viata far' de moarte,ramane valabil ce-am spus io,viata vesnica in spirit exista,numai ca momentan nu putem sti exact cum se manifesta,nu detinem destule date stiintifice sa putem explica fenomenul,ce e cert este ca sigur ne asteapta o alta viata in corp energetic,dar in nici un caz nu vorbim despre delirurile mistice ale bolnavilor religiosi care inca mai cred in iad si rai,doua inventii ale slugilor religioase pt.a-i obliga pe prosti sa doneze bani,cu care sa-si cumpere ei de toate fara sa munceasca,deocamdata cam atat in mare,daca doresti sa dezvoltam subiectul chiar te rog,BE MY GUEST

da, asa cred si eu. oricum mi se pare extrem de bizar sa traim vesnic in materie... e absurd... eu credeam odata ca viata asta pamanteana, este un vis al sufletului nostru care navigheaza prin diferite stari. sper sa nu fi fost de la filme.

Omerta Vision
cristea_cln

7 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 16:38

vreau si eu sa vad filmul asta...unde-l pot gasi...da-ti-mi un link

cristea_cln

7 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 16:40

De la: cristea_cln, la data 2010-03-14 16:38:12vreau si eu sa vad filmul asta...unde-l pot gasi...da-ti-mi un link
fantoma mea iubita cu demi more...pe torrente cu ce nume il gasesc?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 19:02

De la: tutenes, la data 2010-03-14 12:09:11
De la: tutenes, la data 2010-03-13 22:22:14Yorick , biserica este o institutie divino umana care mai greseste uneori avand in vedere componenta umana .
Insa incercarea ta de a combate morala crestina folosindu-te de unele greseli ale institutiei bisericii nu este corecta . Modul de interpretare al pasajelor pe care le-ai citat din Noul Testament este absolut denaturat si scos din context . Iti pierzi obiectivitatea .

Pentru a putea cu adevarat sa spui ca am scos din context si am interpretat eu rau-voitor pasaje din scriptura este necesar urmatorul lucru: sa prezinti contextul in care socotesti tu ca acele pasaje sunt acceptabile si justificate.
Cu alte cuvinte : dovedeste fara echivoc, bazandu-te pe cuvantul domnului (care nu trebuie sa cuprinda contradictii!!!) ca ceea ce am spus este eronat.

Asta ar fi un raspuns pe care sa ti-l dai tie insuti (daca ar ajuta sau nu la ceva).
Daca imi ceri mie parerea, eu as zice asa: din perspectiva unui crestin trebuie explicate urmatoarele fapte:
-aceste pasaje exista in scriptura (impreuna cu altele din vechiul testament care reglementeaza sclavia)
-scriptura nu contine nici un pasaj in care sclavia sa fie condamnata
-aceste pasaje au fost folosite in realitate de catre oameni care s-au numit pe ei insisi crestini, pentru a justifica sclavia
-secole de-a randul biserica ortodoxa a avut robi

Acestea sunt FAPTE. Ele nu pot fi negate.
Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa incerci sa interpretezi faptele. Si sunt tare curios pe unde scoti camasa.

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 19:38

De la: cristea_cln, la data 2010-03-14 16:40:26
De la: cristea_cln, la data 2010-03-14 16:38:12vreau si eu sa vad filmul asta...unde-l pot gasi...da-ti-mi un link
fantoma mea iubita cu demi more...pe torrente cu ce nume il gasesc?
THE GHOST

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 19:42

De la: Yorick, la data 2010-03-14 19:02:33

Asta ar fi un raspuns pe care sa ti-l dai tie insuti (daca ar ajuta sau nu la ceva).
Daca imi ceri mie parerea, eu as zice asa: din perspectiva unui crestin trebuie explicate urmatoarele fapte:
-aceste pasaje exista in scriptura (impreuna cu altele din vechiul testament care reglementeaza sclavia)
-aceste pasaje au fost folosite in realitate de catre oameni care s-au numit pe ei insisi crestini, pentru a justifica sclavia

Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa incerci sa interpretezi faptele. Si sunt tare curios pe unde scoti camasa.

Vrei si alte fapte care nu pot fi negate - ateii comunisti au in carca milioane de victime .
Cei mai mari criminali din istorie au fost atei .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:17

Tutenes, ..ma mir ca nu realizezi ce sustii?! Si daca ar fi asa ( ateii au facut cele mai multe crime>>) este ODIOS sa spui asta fara sa procesezi putin! Cum adica ??? Tu consideri logic ..ca ....crestinii sa se intreaca in crime cu ateii??? Si-au propus asta??? sa -si ucida aproapele ????( sau e vorba numai de aproapele de credinta??)
Nu e nevoie sa insiri aici Hitleri , Stalini....astia /...au fost atei ..deci dupa logica ta imorali ..inumani...pedepsiti de D-zeu , rataciti ...
Dar....sa te inchini ..sa-l declari sfant ..sa-l consideri ( slugarnic..) ,, intemeietorul ,, stalpul crestinismului ....pe cel mai crud ,criminal Imparatul roman Constantin!!!?!>?!?!
Voi nu ganditi normal!!!!!!
El a fost unul din cei mai cruzi imparati romani. Si-a ucis fiul (la reclamatia falsa a nevestei lui), dupa care si-a...fiert nevasta de vie in cada, (ordonand soldatilor sai sa o tina cu forta in cada si sa incalzeasca apa treptat) dupa ce a prins-o cu un sclav in pat.
Ceea ce nu-l impiedica sa fie sfant ortodox, alaturi de maica-sa Elena!!

Da, el era convins ca poate face toate toate crimele din lume, pentru ca in momentul botezului crestin i se vor ierta toate!

De aceea s-a botezat numai pe patul de moarte!

Maaaai tu iti dai seama ce sustii??? E ca si cand eu i-as multumi lui Ramaru ..(sa presupunem prin absurd ca-mi lasa o avere ...)si mai mult ii ridic statuie si intemeiez si o religie ..pe seama asta!!
Mai ..ce poti sa spui de Confucius????de TAO ( TAOISM ) . DE BUDA??? eu nu le pot reprosa nimic ..chiar daca cei care au urmat si au inteles sa duca filozofia- invataturile lor mai departe ..au mai crosetat pe ici pe colo la origine ( lui Buda i-au atribuit origine divina ...de !! imaginatia bogata a oamenilor si dorinta de miracole !!)

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:24

De la: Yorick, la data 2010-03-14 19:02:33

yorick...esti rau intentionat ...
ti-am cerut sa-mi arati in biblie unde scrie cum trebuie batut un sclav si nu mi-ai aratat...de unde rezulta ca ai scos asta de la tine...
ti-am spus in ce context a scris sfantul apostol pavel ca sclavii nu trebuie sa se revolte impotriva stapanilor lor si tu continui sa pui aceleasi intrebari la care ai primit deja raspuns...
in biblie nu exista pasaje clare care sa recomande sclavia (dar are pasaje intregi in care iisus ne cere sa se ne iubim aproapele ca pe noi insine) , insa ti-am spus ce spune nietzsche (un ateu convins) despre asta si ai refuzat sa comentezi in vreun fel....
încã mai ești convins cã un ateu își poate iubi sincer dușmanul , dar refuzi sã spui de ce ....

yorick...si mai presus de toate mi se pare ok sa defaimezi crestinismul ( sau orice religie in general) ..pana la urma fiecare va da seama in fata lui dumnezeu pentru ce scrie , nu in fata mea...insa nu mi se pare ok faptul ca nu recunosti ca faci asta... ..tot spui ca esti pentru libertatea de exprimare si cea religioasa ...la inceput te arati foarte tolerant pentru ca mai apoi sa incepi sa arunci cu noroi in crestinism...eu numesc asta demagogie ieftina....

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:29

Nu voi discuta validitatea creºtinismului (sau a Islamului ºi a altor religii ci moralitatea sa ºi viziunea sa asupra libertãþii.
Când vorbesc despre creºtinism mã voi referi la urmãtoarele douã elemente:

* Credinþa cã omul e o fiinþã pãcãtoasã care întreaga viaþã doar acumuleazã un bagaj de "pãcate" împotriva Universului.
* Judecata finalã, când toþi pãcãtoºii vor fi aruncaþi în lacul de foc pentru a arde în chinuri pe vecie.

Þine-te bine! Urmeazã sã argumentez ideologia comunista ( ca tot va place voua sa-l luati de coarne pe Stalin ) a fost o scenetã a paradisului creºtin!
Da, comunismul a fost prototipul Judecãþii de Apoi!

* Muncitorul a fost "egalizat" cu intelectualul.
* Geniul a fost "egalizat" cu idiotul.
* Disidenþii au fost aruncaþi în întunericul cel de pe urmã unde este scrâºnirea dinþilor.
* Cu toþii au avut liberul arbitru: ai avut libertatea sã alegi te supui sau sã mori.
* Cu toþii au avut ºansa sã se cãiascã în ceasul al 11-lea de pãcatele împotriva poporului ºi sã colaboreze.
* Colaboraþioniºtii au mizat pe Pariul lui Pascal. "Dacã colaborez nu pierd nimic, dacã nu colaborez risc sã pierd totul".
* Supuºii au avut credinþã în metodele comuniste nedemonstrate de organizare economicã ºi socialã, chiar în ciuda evidenþelor experimentale.
* Supuºii au considerat cã sunt "testaþi" atunci când treceau prin greutãþi.
* Precum în pilda cu talanþii sau ca în Fapte 4:34-35, fiecãruia i se dãdea dupã nevoi ºi de la fiecare se cerea dupã posibilitãþi.
* Precum în Fapte 5:1-10, cei care refuzau sã "împartã" cu ceilalþi erau loviþi de dreptatea supremã a oligarhului.
Comunismul nu este o parodie proastã a viziunii creºtine despre realitate, este cea mai fidelã imagine pe care o avem pânã acum!

Nu-i de mirare cã Biserica a fost cel mai bun prieten al Partidului. Vorbeau aceeaºi limbã!

Viziunea creºtinã nu este opusã metodelor comunismului, ci din contrã, le exacerbeazã!

* Dacã în comunism puteam scãpa din închisori murind, în Iadul Creºtin vom suferi infinit ºi pentru eternitate pentru un rãu finit. Pentru ce?
* De exemplu, cã n-am fost convinºi cã acum 2000 de ani un evreu mitologic a murit ca sã ne graþieze de niºte acuzaþii de care nu ne considerãm vinovaþi.
* Cã am fãcut sex cu o persoanã fãrã girul unui bãrbos care agitã o cruce de fier ºi bâlbâie niºte vorbe neinteligibile.
* Chiar ºi copiii vor fi aruncaþi în cazanele de smoalã incandescentã dacã pãrinþii lor au fost neglijenþi, iar popa nu i-a scufundat într-un butoi cu apã magicã.
* Pe când în comunism puteai sã fii disident cu gândul, adicã puteai fi liber în mintea ta, în Creºtinism eºti supravegheat de cãtre Securitatea divinã pe toate planurile: gândul, fapta sau vorba te pot arunca imediat în iad.

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:34

De la: alehin, la data 2010-03-14 20:17:31Tutenes, ..ma mir ca nu realizezi ce sustii?! Si daca ar fi asa ( ateii au facut cele mai multe crime>>) este ODIOS sa spui asta fara sa procesezi putin! Cum adica ??? Tu consideri logic ..ca ....crestinii sa se intreaca in crime cu ateii??? Si-au propus asta??? sa -si ucida aproapele ????( sau e vorba numai de aproapele de credinta??)
Nu e nevoie sa insiri aici Hitleri , Stalini....astia /...au fost atei ..deci dupa logica ta imorali ..inumani...pedepsiti de D-zeu , rataciti ...
Dar....sa te inchini ..sa-l declari sfant ..sa-l consideri ( slugarnic..) ,, intemeietorul ,, stalpul crestinismului ....pe cel mai crud ,criminal Imparatul roman Constantin!!!?!>?!?!
Voi nu ganditi normal!!!!!!
El a fost unul din cei mai cruzi imparati romani. Si-a ucis fiul (la reclamatia falsa a nevestei lui), dupa care si-a...fiert nevasta de vie in cada, (ordonand soldatilor sai sa o tina cu forta in cada si sa incalzeasca apa treptat) dupa ce a prins-o cu un sclav in pat.
Ceea ce nu-l impiedica sa fie sfant ortodox, alaturi de maica-sa Elena!!

Da, el era convins ca poate face toate toate crimele din lume, pentru ca in momentul botezului crestin i se vor ierta toate!

De aceea s-a botezat numai pe patul de moarte!

Maaaai tu iti dai seama ce sustii??? E ca si cand eu i-as multumi lui Ramaru ..(sa presupunem prin absurd ca-mi lasa o avere ...)si mai mult ii ridic statuie si intemeiez si o religie ..pe seama asta!!
Mai ..ce poti sa spui de Confucius????de TAO ( TAOISM ) . DE BUDA??? eu nu le pot reprosa nimic ..chiar daca cei care au urmat si au inteles sa duca filozofia- invataturile lor mai departe ..au mai crosetat pe ici pe colo la origine ( lui Buda i-au atribuit origine divina ...de !! imaginatia bogata a oamenilor si dorinta de miracole !!)

e amuzant....constantin e considerat de tine cel mai mare criminal dintre imparatii romani ...pentru simplu fapt ca il respecta crestinii...
constantin a fost un om foarte iubit de popor la vremea sa...daca si el a fost un mare criminal ce sa mai zic de nero sau diocletian?
normal ca il cinstesc crestinii....dupa 100 de imparati prigonitori si 2 milioane de crestini ucisi constantin in sfarsit le-a adus libertatea...a pus capat persecutiilor la care fusesera supusi timp de secole...
da...constantin nu a fost crestin ortodox ...a fost pagan toata viata(si pe vremea cand era pagan si-a ucis sotia si fiul datorita faptului ca conspirau impotriva lui....sotia lui isi pusese in gand sa-l ucida si la tron sa-l aduca pe fiul ei) , iar pe patul de moarte s-a crestinat in forma ariana , dar gestul sau prin care a dat libertate crestinismului a insemnat pentru crestini enorm....dandu-le libertate a salvat de la o moarte in chinuri oribile (citeste cateva vieti de sfinti din primele secole si vei vedea care era atmosfera) sute de mii de oameni...cine stie cati ar mai fi murit daca nu dadea el edictul din milan...

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:39

De la: alehin, la data 2010-03-14 20:29:21Nu voi discuta validitatea creºtinismului (sau a Islamului ºi a altor religii ci moralitatea sa ºi viziunea sa asupra libertãþii.
Când vorbesc despre creºtinism mã voi referi la urmãtoarele douã elemente:

* Credinþa cã omul e o fiinþã pãcãtoasã care întreaga viaþã doar acumuleazã un bagaj de "pãcate" împotriva Universului.
* Judecata finalã, când toþi pãcãtoºii vor fi aruncaþi în lacul de foc pentru a arde în chinuri pe vecie.

Þine-te bine! Urmeazã sã argumentez ideologia comunista ( ca tot va place voua sa-l luati de coarne pe Stalin ) a fost o scenetã a paradisului creºtin!
Da, comunismul a fost prototipul Judecãþii de Apoi!

* Muncitorul a fost "egalizat" cu intelectualul.
* Geniul a fost "egalizat" cu idiotul.
* Disidenþii au fost aruncaþi în întunericul cel de pe urmã unde este scrâºnirea dinþilor.
* Cu toþii au avut liberul arbitru: ai avut libertatea sã alegi te supui sau sã mori.
* Cu toþii au avut ºansa sã se cãiascã în ceasul al 11-lea de pãcatele împotriva poporului ºi sã colaboreze.
* Colaboraþioniºtii au mizat pe Pariul lui Pascal. "Dacã colaborez nu pierd nimic, dacã nu colaborez risc sã pierd totul".
* Supuºii au avut credinþã în metodele comuniste nedemonstrate de organizare economicã ºi socialã, chiar în ciuda evidenþelor experimentale.
* Supuºii au considerat cã sunt "testaþi" atunci când treceau prin greutãþi.
* Precum în pilda cu talanþii sau ca în Fapte 4:34-35, fiecãruia i se dãdea dupã nevoi ºi de la fiecare se cerea dupã posibilitãþi.
* Precum în Fapte 5:1-10, cei care refuzau sã "împartã" cu ceilalþi erau loviþi de dreptatea supremã a oligarhului.
Comunismul nu este o parodie proastã a viziunii creºtine despre realitate, este cea mai fidelã imagine pe care o avem pânã acum!

Nu-i de mirare cã Biserica a fost cel mai bun prieten al Partidului. Vorbeau aceeaºi limbã!

Viziunea creºtinã nu este opusã metodelor comunismului, ci din contrã, le exacerbeazã!

* Dacã în comunism puteam scãpa din închisori murind, în Iadul Creºtin vom suferi infinit ºi pentru eternitate pentru un rãu finit. Pentru ce?
* De exemplu, cã n-am fost convinºi cã acum 2000 de ani un evreu mitologic a murit ca sã ne graþieze de niºte acuzaþii de care nu ne considerãm vinovaþi.
* Cã am fãcut sex cu o persoanã fãrã girul unui bãrbos care agitã o cruce de fier ºi bâlbâie niºte vorbe neinteligibile.
* Chiar ºi copiii vor fi aruncaþi în cazanele de smoalã incandescentã dacã pãrinþii lor au fost neglijenþi, iar popa nu i-a scufundat într-un butoi cu apã magicã.
* Pe când în comunism puteai sã fii disident cu gândul, adicã puteai fi liber în mintea ta, în Creºtinism eºti supravegheat de cãtre Securitatea divinã pe toate planurile: gândul, fapta sau vorba te pot arunca imediat în iad.

alehin..mereu faci asa...arunci subiecte pe forum , ti se raspunde , dupa care uiti complet ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si arunci altele...apoi revii la cele la care ti s-a raspuns si scrii aceleasi lucruri...
alehin...daca intr-adevar te intereseaza ceva despre crestinism nu mai schimba subiectul...hai sa terminam cu constantin cel mare intai...recunosti ca gestul sau de a acorda libertate crestinilor este un gest sublim?..realizezi ce a insemnat pentru crestini?
apoi putem trece si la comunism.....daca esti un interlocutor onest vei accepta...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:41

O fi facand mai Ioana crimele alea pe cand era ..pagan,, dar nu ma ,, incalzeste cu nimic argumentul tau imoral precum ca ..,, le-a adus libertate..!!.ODIOS .!!!.tot criminal ramane.. !!

EU SI MULTI ALTII CA MINE N-AR UCIDE PT NIMIC IN LUME !!! eu cred ca nici daca-s fi in legitima aparare ..n-as ucide ..poate doar as rani...
Halal morala!!! Halal temelie!!! Halal slugarnicie !! Spirit de turma!!!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:45

Doooamneee mai Ioana...:,,un gest sublim?..realizezi ce a insemnat pentru crestini?,,

Eu nu pot sa-l vad asa ..!!! daca cineva ar ucide pt mine eu nu l-as vedea eliberatorul meu ...m--ar face cumva complice ( daca-s accepta crima ...)moral!!

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:49

De la: alehin, la data 2010-03-14 20:41:28O fi facand mai Ioana crimele alea pe cand era ..pagan,, dar nu ma ,, incalzeste cu nimic argumentul tau imoral precum ca ..,, le-a adus libertate..!!.ODIOS .!!!.tot criminal ramane.. !!

EU SI MULTI ALTII CA MINE N-AR UCIDE PT NIMIC IN LUME !!! eu cred ca nici daca-s fi in legitima aparare ..n-as ucide ..poate doar as rani...

desigur ca e imoral din punctul nostru de vedere ..dar....daca gandesti in contextul acelei epoci.... ....parca pare usor acceptabil cand te gandesti ca tipa conspirase impotriva lui....(zic acceptabil...nu neaparat si moral, desi...daca nu o ucidea el ar fi fost cel ucis)....
totusi..sa-l numesti *cel mai mare criminal dintre imparatii romani* e intr-adevar imoral....poi nero, tiberius , comodus , sau diocletian se rasucesc in mormnat de ciuda ca le-ai luat titlul si l-ai oferit altcuiva...(citeste-l pe suetoniu ...*vietile celor 12 cezari*)...
chiar si ucigandu-si sotia , fiul sau cativa sclavi , totusi constantin ramane poate cel mai putin violent dintre imparatii romani...hai...fa-i dreptate si recunoaste asta

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:50

Despre convertirea imparatului Constantin:

Mitul lui Constantin s-a dezvoltat în decursul evului mediu (sec. VI-X d. Hr.), pânã într-acolo încât a fost creatã o întreagã hagiografie a primului împãrat creºtin. Pornindu-se de la “viziunea” lui Constantin dinaintea bãtãliei de la Pons Milvius, au fost create douã versiuni ale convertirii acestuia la creºtinism.

În versiunea creºtinã, Constantin ar fi fost determinat sã treacã la creºtinism de viziunea avutã înaintea bãtãliei de la Pons Milvius, împotriva rivalului sãu Maxentius, descrisã pe larg de Eusebius din Caesarea în Vita Constantini, I, 28, 2. În conformitate cu aceasta, în timpul marºului spre Roma, împãratul ar fi vãzut pe cer semnul crucii ºi inscripþia “in hoc signo vinces!”, dupã care ar fi ordonat construirea labarum-ului ºi inscripþionarea scuturilor cu chrismon-ul.

Pornind de la acest miez, hagiografia creºtinã ulterioarã a creat legenda convertirii ºi botezului lui Constantin de cãtre papa Silvestru, ca ultimã ºansã în vindecarea împãratului de leprã (Fowden, 1994, 146-170).

Viziunea pãgânã a convertirii lui Constantin a apãrut probabil dupã convertirea împãratului, probabil postum, ºi reprezintã reacþia la mãsurile de favorizare a noii religii de cãtre fondatorul Constantinopolelui. Deja structuratã în secolul al IV-lea, versiunea apare definitivatã la Eunapios din Sardes ºi Zosimos, ea prezentând convertirea împãratului ca rezultat al asasinãrii lui Crispus ºi a Faustei în 326. Zosimos, autor al unei lucrãri virulente împotriva creºtinilor (Nea Historia) la începutul secolului al VI-lea, ºi-a avut ca sursã principalã pe Eunapios din Sardes, care a scris o istorie, continuare a lucrãrii lui Dexippos, a perioadei cuprinse între anii 270 ºi 404 (R. T. Ridley, 1972, 280).

În Zos., II, 29, autorul nareazã versiunea pãgânã a convertirii împãratului: dupã François Paschoud, aceasta nu reprezintã o invenþie tardivã, ci reflectarea exactã a unei tradiþii ostile, “nãscutã” printre hellenes (Fr. Paschoud, 1979, 339). În conformitate cu autorii pãgâni mai sus amintiþi, Constantin s-a convertit la creºtinism în urma asasinãrii lui Crispus ºi a Faustei (Zos., II, 29, 2).

Atunci, pentru cã preoþii pãgâni au refuzat sã celebreze riturile expiatorii pentru împãratul criminal, la sugestia unui egiptean din Hispania (probabil Ossius din Corduba), Constantin s-a convertit la creºtinism, fiind convins cã botezul îi va ºterge toate pãcatele (Zos., II, 29, 3-4).

Versiunea pãgânã a supravieþuit doar în lucrarea lui Zosimos, aceasta datoritã mai ales faptului cã fondatorul imperiului creºtin nu putea avea o imagine defavorabilã în sursele bizantine. Apoi, ideologia imperialã bizantinã punea un accent deosebit pe identificarea unora dintre împãraþi cu un Constantin idealizat, prototip al “bunului împãrat”; aºadar, versiunea pãgânã s-a încercat a fi “ºtearsã” din memoria bizantinã, elocventã fiind în acest sens afirmaþia din dicþionarul Suda referitoare la aceastã viziune: “Constantin, marele împãrat.

Existã multe aberaþii scrise despre el de cãtre Eunapios ºi pe acestea le-am trecut sub tãcere din respect pentru om” (Constantin, n. n.; v. Suda, K 2285, apud S. N. Lieu, D. Monserrat, From Constantine, p. 13). Versiunea creºtinã avea sã cunoascã un succes deosebit în epoca bizantinã, diversele vitae ale împãratului punând accent pe convertirea ºi botezul lui de cãtre papa Silvestru.

De ce Silvestru ºi nu Eusebius de Nicomedia, aºa cum este realitatea istoricã? Trebuie avut în vedere faptul cã Eusebius era arian în convingerile sale.

Or, primul împãrat creºtin nu putea fi botezat de cãtre un eretic; aceasta ar fi dãunat imaginii împãratului care se confunda cu instituirea, în versiunea ortodoxã, a creºtinismului, implicit cu imaginea bizantinã asupra puterii imperiale, de apãrãtoare a ortodoxiei [...].

[...] Totuºi, persecuþia lui Licinius trenuie serios nuanþatã, în sensul cã este foarte probabil ca o parte din relatãrile din Actele Martirilor sã reprezinte falsuri istorice, construite ulterior de propaganda constantinianã.

Prezenþa martirilor la Dunãrea de Jos poate fi pusã în legãturã cu acþiuni personale ale respectivilor martiri, care pentru a-ºi arãta zelul faþã de religie, au provocat în mod deliberat, prin distrugerea altarelor ºi templelor pãgâne, reacþia autoritãþilor locale.

Oricum, în aceastã extrem de spinoasã problemã a martirilor creºtini, informaþia este, cel puþin la nivelul actual al cunoaºterii, puþin credibilã.

De altfel, dupã Chrysopolis, propaganda constantinianã l-a transformat pe învins într-un tiran sângeros, care nu pregeta sã verse sângele martirilor creºtini.

În conformitate cu Eusebius din Caesarea, în Vita Constantini sunt enumerate o serie de mãsuri anticreºtine luate de cãtre Licinius: interzicerea adunãrii ºi conciliilor episcopale (VC, 1. 51. 1 sq.), separarea bãrbaþilor ºi femeilor în practicarea cultului creºtin, femeile fiind iniþiate doar de alte femei (VC, 1. 53. 1), adunãrile creºtinilor find þinute în afara oraºului, sub cerul liber (VC, 1. 53. 2).

De asemenea, preoþii creºtini au fost forþaþi sã intre în consiliile municipale, fiind obligaþi sã participe la leitourgeia (VC, 2. 20. 2; 30. 1). Nu trebuie uitat însã faptul cã marea majoritate a documentelor epocii, care relateazã despre execuþia martirilor în timpul lui Licinius sunt “purã ficþiune”, dupã analiza fãcutã de cãtre T. D. Barnes.

În concluzie, putem afirma cã toate acestea þin de conflictul ideologic: în timp ce Constantin se erija în protector al creºtinilor, acordându-le printr-o serie de mãsuri o situaþie privilegiatã în Imperiu, Licinius a ales revenirea la tradiþionalismul roman, pentru a se putea prezenta ca apãrãtor al vechilor valori.

Ulterior, istoriografia ºi panegiricele dedicate învingãtorului l-au transformat pe învins într-un tiran, tocmai pentru a justifica preluarea puterii de cãtre Constantin.

Se poate observa, aºadar, folosirea religiei ca “armã politicã”, în contextul conflictului dintre Constantin ºi Licinius. Or, religia învingãtorului era impusã în aceastã perioadã asupra învinsului, care era transformat, dupã cum se menþiona mai sus, în motiv al propagandei triumfale.

În aceeaºi ordine de idei, învinsul era acuzat de guvernare tiranicã, fiind transformat în “imagine a rãului”: persecutor al creºtinilor (motiv folosit adesea de cãtre autorii creºtini ai epocii în contextul conflictelor dintre Constantin ºi adversarii sãi), tiran sângeros ºi cu înclinaþii sexuale nefireºti, sau dorinþe sexuale exacerbate (care, de altfel, transpar din sursele creºtine care fac referire la adversarii lui Constantin).

Distorsionarea adevãrului în favoarea învingãtorului reprezintã o tehnicã preferatã de cãtre autorii antichitãþii târzii, inclusiv prin folosirea unor tehnici de redactare care aduc în discuþie comparaþia cu personaje biblice (regi sau “judecãtori” prezenþi în Vechiul Testament), folosirea de epitete sau comparaþii care accentueazã portretul sumbru creionat adversarilor creºtinismului.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:53

De la: ioanna_dark, la data 2010-03-14 20:49:54
De la: alehin, la data 2010-03-14 20:41:28O fi facand mai Ioana crimele alea pe cand era ..pagan,, dar nu ma ,, incalzeste cu nimic argumentul tau imoral precum ca ..,, le-a adus libertate..!!.ODIOS .!!!.tot criminal ramane.. !!

desigur ca e imoral din punctul nostru de vedere ..dar....daca gandesti in contextul acelei epoci.... ....parca pare usor acceptabil cand te gandesti ca tipa conspirase impotriva lui....(zic acceptabil...nu neaparat si moral, desi...daca nu o ucidea el ar fi fost cel ucis)....
totusi..sa-l numesti *cel mai mare criminal dintre imparatii romani* e intr-adevar imoral....poi nero, tiberius , comodus , sau diocletian se rasucesc in mormnat de ciuda ca le-ai luat titlul si l-ai oferit altcuiva...(citeste-l pe suetoniu ...*vietile celor 12 cezari*)...
chiar si ucigandu-si sotia , fiul sau cativa sclavi , totusi constantin ramane poate cel mai putin violent dintre imparatii romani...hai...fa-i dreptate si recunoaste asta

Pe mine nu ma intereseaza ca se rasuceste in mormant ..Diocletian si Nero ( ce sa-ti spun ..pt ca erau prigonitorii crestinilor...erau criminali??? cred ca toti conducatorii au in spate crime ..dar sa-si ucida sotia ..fiul...si fratele???? )

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:53

De la: alehin, la data 2010-03-14 20:45:11Doooamneee mai Ioana...:,,un gest sublim?..realizezi ce a insemnat pentru crestini?,,

Eu nu pot sa-l vad asa ..!!! daca cineva ar ucide pt mine eu nu l-as vedea eliberatorul meu ...m--ar face cumva complice ( daca-s accepta crima ...)moral!!

cred ca nu ai realizat despre ce vorbeam.....eu vorbeam despre edictul care le-a acordat libertate crestinilor, nu despre uciderea sotiei lui...edict care nu este o consecinta a uciderii sotiei (asa cum vrei sa insinuezi) ci a revelatiei divine (mai tii minte episodul *in hoc singno vinces*?)

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 20:58

De la: alehin, la data 2010-03-14 20:53:15

Pe mine nu ma intereseaza ca se rasuceste in mormant ..Diocletian si Nero ( ce sa-ti spun ..pt ca erau prigonitorii crestinilor...erau criminali??? cred ca toti conducatorii au in spate crime ..dar sa ucida personal sotia ..fiul...si fratele???? )

ha...nu neaparat.....numai cineva care nu l-a citit pe sueteniu (sau istorie antica in general) poate spune ca singura crima a lui nero a fost inceperea persecutiei crestinilor....(desi..si daca ar fi numai asta si tot ar fi ceva ingrozitor....mii de oameni aruncati fiarelor..ceva oribil!)
sa o luam pe rand...si-a ucis mama ca sa vada unde a stat, pe fratele sau , pe profesorul sau , cele doua sotii , mare parte din membrii senatului, a dat foc romei......etc...
dupa ce il vei citi pe sueteniu faptul ca l-ai numit pe constantin cel mare *cel mai mare criminal dintre imparatii romani* o sa ti se para si tie ridicol...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 21:01

De la: ioanna_dark, la data 2010-03-14 20:53:24
De la: alehin, la data 2010-03-14 20:45:11Doooamneee mai Ioana...:,,un gest sublim?..realizezi ce a insemnat pentru crestini?,,

cred ca nu ai realizat despre ce vorbeam.....eu vorbeam despre edictul care le-a acordat libertate crestinilor, nu despre uciderea sotiei lui...edict care nu este o consecinta a uciderii sotiei (asa cum vrei sa insinuezi) ci a revelatiei divine (mai tii minte episodul *in hoc singno vinces*?)

Mai Ioana daca ai fii corecta n-ai mai da intr-una cu revelatia ( unele surse spun ca de fapt a visat !!! iar prima data cand s-a folosit de smecheria asta cu semnul a fost cu cativa ani inainte a bataliei cu Mxentiu ..si atunci a spus ca a visat semnul lui Apolo care era o cruce cu bratele egale ...!!! mai tarziu la cativa ani ..a visat din nou de data asta ( Apolo era deja perimat .....!! iSUS era mai recent ...)a zis ,, sub acest semn vei invinge,, dar!!! daaarrr!! semnul nu era crucea !!! atunci simbolul crestinismului erau doua litere inlantuite ,, I,, si,, H,,

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 21:03

De la: ioanna_dark, la data 2010-03-14 20:58:26
De la: alehin, la data 2010-03-14 20:53:15

Pe mine nu ma intereseaza ca se rasuceste in mormant ..Diocletian si Nero ( ce sa-ti spun ..pt ca erau prigonitorii crestinilor...erau criminali??? cred ca toti conducatorii au in spate crime ..dar sa ucida personal sotia ..fiul...si fratele???? )

ha...nu neaparat.....numai cineva care nu l-a citit pe sueteniu (sau istorie antica in general) poate spune ca singura crima a lui nero a fost inceperea persecutiei crestinilor....(desi..si daca ar fi numai asta si tot ar fi ceva ingrozitor....mii de oameni aruncati fiarelor..ceva oribil!)
sa o luam pe rand...si-a ucis mama ca sa vada unde a stat, pe fratele sau , pe profesorul sau , cele doua sotii , mare parte din membrii senatului, a dat foc romei......etc...
dupa ce il vei citi pe sueteniu faptul ca l-ai numit pe constantin cel mare *cel mai mare criminal dintre imparatii romani* o sa ti se para si tie ridicol...

Ioooaaanaaa !!! eu nu ma inchin la Diocletian !! si dupa cate stiu eu nici Nero nu e sfant!!!!!!

Pagini: << 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: