Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
Fosta membra 9am.ro 104 mesaje Membru din: 19/02/2010 |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 15:03
Exista ceva mai presus de noi si existenta noastra.Exista cineva care vegheaza cand vrea si pe cine doreste.
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 16:48
Cu siguranta exista spirit. Simpla dovada este diferenta intre o troaca de lemn si lucrarile lui Brancusi. Spiritul stapaneste materia.
Raporteaza abuz de limbaj
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 19:01
De la: broscuta_super_verde, la data 2010-03-08 16:48:03Cu siguranta exista spirit. Simpla dovada este diferenta intre o troaca de lemn si lucrarile lui Brancusi. Spiritul stapaneste materia. Apropo de Brancusi : ht tp://boborul.wordpress.com/2008/08/22/adevaruri-despre-brancusi/ Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
|
|
9am178594 26 mesaje Membru din: 16/12/2009 |
Postat pe: 9 Martie 2010, ora 15:41
Vine ziua cea mare a adevarului, cand toti vom sta in fata Creatorului si vom da socoteala de ceea ce am facut cu Darul Sau pe care ni L-a dat , adica Cristos. Toti avem sansa impacaraii cu El, prin Acela care a murit pe Cruce pentru faradelegile intregii lumi. Toti stiu foarte bine acest lucru, dar primeaza placerile si interesele noastre meschine , in fata Aceluia care a mijlocit pentru iertarea noastra, si de nenumarate ori , il sfidam se ne vedem de dumul nostru, netinand cont ca vom raspunde pentru neglijenta si nepasarea noastra. O , macar acum in ceasul al 12-lea ,de ne-am trezi si L-am cauta din toata inima, s-ar schimba soarta intregii natiuni si L-am putea vedea intervenind cu brat puternic, in a ne apara pricina noastra si ne-ar ridica in "carul" sau de binecuvantare si fericire. Oare are cineva urechi sa auda , ochi sa vada si inima sa inteleaga ? D-ne , ai mila de romani, te rugam !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 9 Martie 2010, ora 17:25
De la: 9am178594, la data 2010-03-09 15:41:36Vine ziua cea mare a adevarului, cand toti vom sta in fata Creatorului si vom da socoteala de ceea ce am facut cu Darul Sau pe care ni L-a dat , adica Cristos. Toti avem sansa impacaraii cu El, prin Acela care a murit pe Cruce pentru faradelegile intregii lumi. Toti stiu foarte bine acest lucru, dar primeaza placerile si interesele noastre meschine , in fata Aceluia care a mijlocit pentru iertarea noastra, si de nenumarate ori , il sfidam se ne vedem de dumul nostru, netinand cont ca vom raspunde pentru neglijenta si nepasarea noastra. O , macar acum in ceasul al 12-lea ,de ne-am trezi si L-am cauta din toata inima, s-ar schimba soarta intregii natiuni si L-am putea vedea intervenind cu brat puternic, in a ne apara pricina noastra si ne-ar ridica in "carul" sau de binecuvantare si fericire. Oare are cineva urechi sa auda , ochi sa vada si inima sa inteleaga ? D-ne , ai mila de romani, te rugam ! 11Apoi am vãzut un scaun de domnie mare ºi alb, ºi pe Cel ce ºedea pe el. Pãmântul ºi cerul au fugit dinaintea Lui, ºi nu s-a mai gãsit loc pentru ele. 2Pet 3.7-11;Apoc 21.1;Dan 2.35; 12ªi am vãzut pe morþi, mari ºi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niºte cãrþi au fost deschise. ªi a fost deschisã o altã carte, care este cartea vieþii. ªi morþii au fost judecaþi dupã faptele lor, dupã cele ce erau scrise în cãrþile acelea. Apoc 19.5;Dan 7.10;Ps 69.28;Dan 12.1;Filip 4.3;Apoc 3.5;Apoc 13.8;Apoc 21.27; Ier 17.10;Ier 32.19;Mat 16.27;Rom 2.6;Apoc 2.23;Apoc 22.12;Apoc 20.13; 13Marea a dat înapoi pe morþii care erau în ea; Moartea ºi Locuinþa morþilor au dat înapoi pe morþii care erau în ele. Fiecare a fost judecat dupã faptele lui. Apoc 6.9;Apoc 20.12; 14ªi Moartea ºi Locuinþa morþilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua. 1Cor 15.26-55;Apoc 20.6;Apoc 21.8; 15Oricine n-a fost gãsit scris în cartea vieþii, a fost aruncat în iazul de foc. 16 Într-adevãr, atât de mult a iubit Dumnezeu lumeaf, încât l-a dat pe Fiul sãu, unicul nãscut, ca oricine crede în el sã nu piarã, ci sã aibã viaþa veºnicã. 17 Pentru cã Dumnezeu nu l-a trimis pe Fiul sãu în lume ca sã judece lumea, ci ca lumea sã fie mântuitã prin el. 18 Cine crede în el nu este judecat, însã cine nu crede a fost deja judecat pentru cã nu a crezut în numele Fiului unic al lui Dumnezeu. 19 Aceasta este judecata: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru cã faptele lor erau rele. 20 Cãci oricine face [fapte] rele urãºte lumina ºi nu vine la luminã ca sã nu-i fie descoperite faptele. 21 Însã oricine face adevãrulg, vine la luminã ca sã se vadã cã faptele sale sunt fãcute în Dumnezeu Raporteaza abuz de limbaj |
|
merisia 52 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Martie 2010, ora 22:59
DA. EXISTA VIATA DUPA MOARTE. CEA MAI REALA VIATA. IMI PARE RAU CA DUMNEZEU M-A INTORS INAPOI AICI. VENIND INAPOI , AM UN SENTIMENT DE PIERDERE. MI-AM PIERDUT PARADISUL. NU-MI GASESC LINISTEA...TINJESC DUPA VIATA DIN IMPARATIA DOMNULUI. VAD ATITA NEDREPTATE IN TARA NOASTRA IN LUME.SE INTIMPLA NENOROCIRI MARI. POLITICIENII FURA DE 20 DE ANI TOATE BOGATIILE TARII DIN SEMNATURI DE CONDEI.IN FIECARE ZII IMPINGE POPORUL SPRE SARACIE,MULTI SE SINUCID SI PIERD VIATA VESNICA.HOMO S-AU IMULTIT,CRIMINALI, HOTI MULTI...MI-E MILA DE EI.NU-SI DAU SEAMA CE FAC.DUMNEZEU II VA PEDEPSI GROAZNIC...IMI DORESC SA FACEM UN PARADIS REAL DIN TERRA. DIN ROMANIA.SA TRAIM CA FRATII.SA NE RESPECTAM SI SA NE IUBIM CU ADEVARAT. NU-MI MAI DORESC NICI O BOGATIE. DACA AM MUNTI DE BANI NU-MI PASA DE EI SI DE NICI O BOGATIE DE PE PAMINT. IMI PASA DOAR DE OAMENI.IUBESC TOTI OAMENII DE PE PAMINT INDIFERENT DE NATIE SI CULOARE. IUBESC ANIMALELE SI INTREAGA NATURA TOT UNIVERSUL...SI MAI ALES PE DUMNEZEU CE MI-A VORBIT. CINE AUDE GLASUL LUI DUMNEZEU NU MAI ARE DRUM DE INTOARCERE SPRE PACAT.NU MA MAI BUCURA NIMIC DECIT SA VA VAD FERICITI. SA VAD OAMENI FERICITI. DORESC O DRAGOSTE CONTINUA FARA SFIRSIT. DUMNEZEU E DRAGOSTEA. IISUS E DRAGOSTEA DESAVIRSITA VENITA PE PAMINT PENTRU NOI SPRE A NE MINTUII. ASA E. ACESTA E ADEVARUL ADEVARAT. FITI BUNI LA SUFLET CU ORICE FIINTA DE PE PAMINT. EXISTA VIATA DUPA MOARTE. VA IUBESC. MA ROG DOMNULUI PENTRU VOI, PT. TOT PAMINTUL. AMIN.
|
pusy_55 283 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 18:20
nu
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 20:19
De la: pusy_55, la data 2010-03-10 18:20:40nu Care esti dintre cei doi???ca la doi stapani nu poti sluji..!!!Hotareste-te repede
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 16:18
De la: ion00, la data 2010-03-09 17:25:29De la: 9am178594, la data 2010-03-09 15:41:36Vine ziua cea mare a adevarului, cand toti vom sta in fata Creatorului si vom da socoteala de ceea ce am facut cu Darul Sau pe care ni L-a dat , adica Cristos. Toti avem sansa impacaraii cu El, prin Acela care a murit pe Cruce pentru faradelegile intregii lumi. Toti stiu foarte bine acest lucru, dar primeaza placerile si interesele noastre meschine , in fata Aceluia care a mijlocit pentru iertarea noastra, si de nenumarate ori , il sfidam se ne vedem de dumul nostru, netinand cont ca vom raspunde pentru neglijenta si nepasarea noastra. O , macar acum in ceasul al 12-lea ,de ne-am trezi si L-am cauta din toata inima, s-ar schimba soarta intregii natiuni si L-am putea vedea intervenind cu brat puternic, in a ne apara pricina noastra si ne-ar ridica in "carul" sau de binecuvantare si fericire. Oare are cineva urechi sa auda , ochi sa vada si inima sa inteleaga ? D-ne , ai mila de romani, te rugam ! Eu prefer "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" de Ispirescu. Fiecare cu basmele lui.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
reio 486 mesaje Membru din: 13/11/2009 |
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 16:26
Hai sa va zic una superba, pusa de Florin de pe un alt topic. Mi se pare ca se potriveste super tare aici:
Discutie intre doi embrioni - Tu crezi in viata de dupa nastere? - Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva... Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza. - Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate? - Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura... - Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras. Doar noi mancam prin cordonul ombilical... Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical. - Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici. - Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund. - Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi. - Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie? - Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc. - Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista! - Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 17:19
De la: reio, la data 2010-03-11 16:26:13Hai sa va zic una superba, pusa de Florin de pe un alt topic. Mi se pare ca se potriveste super tare aici: E misto poanta , imi place. Totusi , ca un carcotas ce ma aflu, tre sa comentez, nu ma pot abtine. Embrionii din banc au dovezi empirice despre mama. Cordonul ombilical se leaga de peretele uterin. Se poate masura transferul de fluide pe acest cordon ombilical, se poate analiza compozitia chimica a acelor fluide. So ... there you have it! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 18:00
De la: Yorick, la data 2010-03-11 17:19:31De la: reio, la data 2010-03-11 16:26:13Hai sa va zic una superba, pusa de Florin de pe un alt topic. Mi se pare ca se potriveste super tare aici: intr-adevar, tare de tot si iata ca si ei ,ca si noi, vedem Luminita de la capatul tunelului ! si as zice ca, asa-i ,prin nastere suntem exilati in moarte ....apoi,iar vedem o luminita si suntem absorbiti de ea ,ne mixam ,ne reformulam si revenim.....excelent ! dar,prietene yorick , tu poti calcula toate cite le-ai zis, el,embrionul nu !......si basmul meu preferat este tot "tinerete fara batrinete si viata fara moarte ",dar imi place ptr. ca el exemplifica perfect ideea de spatiu pur, fara afecte; in clipa in care printzul paseste in valea plingerii urmarindu-l pe acel iepure(nu zburator ,e drept ), simbol al instinctelor omenesti , i se trezeste memoria si-l apuca dorul : de casa, de tara, de parinti ....lasa totul si se duce sa-si caute moartea- cea care ne incheie un ciclu de viata si ne elibereaza de povara "hainei" pe care o purtam zi de zi,din ce in ce mai obositi de povara ei ! si ea, fata buna, ne asteapta intotdeauna !
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 21:48
De la: Yorick, la data 2010-03-11 17:19:31De la: reio, la data 2010-03-11 16:26:13Hai sa va zic una superba, pusa de Florin de pe un alt topic. Mi se pare ca se potriveste super tare aici: Asta o spui tu ...ca esti pe dinafara ....!dar ... .cu ce masori ...analizezi ..cand esti in..interior ..??.doar banuiesti ca ceva te hraneste dar nu stii cum arata si de ce si cum??? N-ai la indemana nimic ...Presupuneri ...
|
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 21:50
Da !! exista viata ...dupa moartea altora!!
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 22:02
De la: alehin, la data 2010-03-11 21:50:01Da !! exista viata ...dupa moartea altora!! Daca le mostenesti....averile..
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 22:11
De la: symy1, la data 2010-03-11 22:02:50De la: alehin, la data 2010-03-11 21:50:01Da !! exista viata ...dupa moartea altora!! Da!! mai ales!!
|
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 22:38
De la: gabigabi, la data 2010-03-11 18:00:53 Vezi , de aia se spune ca orice analogie trebuie analizata in limitele ei. In banc embrionii respectivi sunt inzestrati cu abilitati cognitive, ei comunica, au limbaj , au concepte despre "nastere" etc. Daca vrei sa pastrezi analogia , nu poti renunta la elementele astea cand ele nu-ti convin. Altfel trebuie sa renunti la analogie pe de-a-ntregul. Cu alte cuvinte , nu poti spune ca embrionul nu poate "calcula" cele zise de mine , dar in acelasi timp sa pastrezi esenta bancului. Ori poate rationa (precum in banc) caz in care poate face si ce am zis eu, ori nu poate rationa , si atunci nu face ce am zis eu , dar nici ce face in banc. It's that simple! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 08:06
De la: Yorick, la data 2010-03-11 22:38:07De la: gabigabi, la data 2010-03-11 18:00:53 ei,nu-i chiar atit de simplu,intrucit exact in situatia lor suntem noi ,cei nascuti deja ; bancul spus de @reio exact asta ne atrage atentia ca : avem abilitati cognitive, comunicam printr-un limbaj inteligibil,avem concepte despre nastere ,viata,moarte....dar, doar atita : ce trece dincolo de vizibilul nostru devine presupunere si motiv de gilceava ! ba ca e ,ba ca nu e ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 08:14
aaaaa,yorick- am uitat sa te-ntreb : de ce-ti place tie basmul lui Ispirescu ? ala si nu altul ?ce-ti spune ?
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 09:30
Yorik ! incepe intradevar ca un banc, dar vezi bine ca nu este de fapt banc. Este a analogie a credintei noastre in Dumnezeu si un mod de a arata ateilor ,,dovezile'' pe care tot le cer. Crezi sau nu crezi este liberul arbitru al fiecaruia.
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 12:06
Pt Gabi si Reio:
Ati neglijat iar cum se construieste o analogie. Pentru a fi relevanta , o analogie trebuie sa cuprinda un numar de elemente comune intre situatii , astfel incat rationamentul dintr-o situatie sa poata fi transferat si situatiei analoage. Altfel analogia este construita incorect si rationamentul nu poate fi transferat. Spre exemplu: nu pot descrie felul in care mortarul leaga caramizile intr-o constructie facand o analogie cu faptul ca pestii inoata. Ar fi lipsit de sens. Asta este desigur un exemplu exagerat, dar e menit sa arate ca e necesar sa se aiba in vedere ce e SIMILAR si ce e DIFERIT in situatiile prezentate ca analoage. Daca sunt ignorate aceste aspecte, aplicarea unui rationament corect intr-o situatie duce la concluzii eronate in cealalta situatie. Inca o data: analogiile trebuie analizate in limitele lor. Revenind la banc: am spus , e amuzant dar nu-i decat un banc. Pot sa il gust , intocmai cum gust o scena din filmul "Tot ce-ati vrut sa stiti despre sex (dar v-a fost frica sa intrebati)" de Woody Allen. www.youtube.com/watch?v=qFQUOElTwgU&feature=related A gusta insa o scena dintr-un film nu inseamna ca acea scena reprezinta realitatea. Poti sa ai o analogie partiala , dar trebuie sa fii atent la elementele care constituie acea analogie. Mai precis: Prima data argumentul era ca embrionii din banc nu au cum sa cunoasca lumea exterioara, iar eu am spus ca DACA acceptam premiza bancului (ca embrionii au abilitati cognitive) atunci au cum sa cunoasca cate ceva despre exterior datorita faptului ca exista dovezi empirice (cordon ombilical, transfer de fluide, etc). Aceste dovezi sunt manifestate in plan fizic, OBIECTIV. A doua oara ati schimbat pe dos argumentul zicand ca noi oamenii avem abilitati cognitive. INSA ceea ce ne lipseste - sunt dovezile OBIECTIVE care existau in cazul embrionilor din banc. Aici se sfarseste analogia. Nu poti renunta la unul dintre cele 2 elemente ale analogiei (abilitati cognitive si dovezi empirice) si sa aplici acelasi rationament, pentru ca vei ajunge la concluzii false. Cele doua elemente trebuie sa existe SIMULTAN ca sa pastrezi analogia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 12:11
Din moment ce exista viata inainte de a ne naste -e posibil sa existe viata si dupa ce murim !!!
|
costyld_cst 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:09
Ce dovada are cineva ca exista ceva inainte sau dupa moarte? Ca sa poti sa vorbesti de asa ceva trebuie ca o parte din noi sa fie indistructibila....cel putin perioadei unei vieti. Asadar in cazul sufletului daca alegi sa crezi in asa ceva, ce te-ar face sa crezi ca nu poate fi distrus odata cu moartea.
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:13
De la: costyld_cst, la data 2010-03-12 13:09:26Ce dovada are cineva ca exista ceva inainte sau dupa moarte? Ca sa poti sa vorbesti de asa ceva trebuie ca o parte din noi sa fie indistructibila....cel putin perioadei unei vieti. Asadar in cazul sufletului daca alegi sa crezi in asa ceva, ce te-ar face sa crezi ca nu poate fi distrus odata cu moartea. Noi incepem sa existam ,ca si indivizi ,in momentul nasterii ! Viata pe care o traim insa in corpul mamei ce inseamna -nu cumva o viata de dinainte de a ne naste ?
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:16
Fizic desigur ca esti viu. Dar tu nu incepi sa existi odata ce esti nascut. Si personalitatea ta cu atat mai mult, incepe sa isi faca simtia prezenta mult mai tarziu.
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:22
De la: costyld_cst, la data 2010-03-12 13:09:26Ce dovada are cineva ca exista ceva inainte sau dupa moarte? Ca sa poti sa vorbesti de asa ceva trebuie ca o parte din noi sa fie indistructibila....cel putin perioadei unei vieti. Asadar in cazul sufletului daca alegi sa crezi in asa ceva, ce te-ar face sa crezi ca nu poate fi distrus odata cu moartea. eu am fost in coma profunda si pot sa-ti spun ca nu esti mort deloc esti la fel de viu ca ceilalti dar nu vezi nimic decit particole mici de praf ca atunci cind te uiti vara in razele solare,,,si mai esti si constient de tot ce se intimpla in jurul tau ,ii simti cum roiesc ,cum incearca sa te aduca la viata,si daca nu esti incurajat cu vorbe de iubire nu ai taria si forta sa revii... Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:25
Hei ! Yorik. N-am incercat sa te conving si nici nu incerc. Asa cum am spus, este optiunea fiecaruia de a crede sau nu in ceva. Am vrut sa spun ca un lucru poate sa existe chiar daca nu avem o dovada palpabila (in limitele cunoasterii noastre). Iar ateistii vor tot timpul dovezi ca sa creada in Dumnezeu sau in viata dupa moarte.
Dar El te lasa sa alegi. Si, poti sa definesti in vreun fel ,,viata'' dupa moarte daca ,,viata'' asta nu se inscrie in tiparele cunoscute de noi, daca este altceva ? Am mai pus un post undeva despre o emisiune vazuta de mult, dar nu mai stiu unde Pe scurt, daca doua fiinte ar trai in plan bidimensional si tu ai pune un mar pe planul lor, ele nu ar sti ce este acea forma, de unde a aparut, si nu si-ar putea inchipui marul in intregime deoarece depaseste puterea lor de intelegere. Cam de aici zic eu ca vine ,,crede si nu cerceta'' . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:26
Nu am spus ca in cazul in care esti in coma incetezi sa existi. In cazul asta poti sa faci analogia ca nu mai esti viu cand dormi ceea ce desigur e gresit. Eu vorbeam despre ideea ca pentru ca noi sa avem o parte indistructibila in componenta noastra este nevoie de ceva imaterial, care nu exista fizic; desi nu se poate dovedi ca ceva care nu exista fizic nu poate disparea sau muri in cazul de fata.
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:37
De la: costyld_cst, la data 2010-03-12 13:26:16Nu am spus ca in cazul in care esti in coma incetezi sa existi. In cazul asta poti sa faci analogia ca nu mai esti viu cand dormi ceea ce desigur e gresit. Eu vorbeam despre ideea ca pentru ca noi sa avem o parte indistructibila in componenta noastra este nevoie de ceva imaterial, care nu exista fizic; desi nu se poate dovedi ca ceva care nu exista fizic nu poate disparea sau muri in cazul de fata. se pare ca in noi sint trei persoane dependente una de cealalta: pers. fizica ,cea spirituala si aura care ne inconjoara...trupul cind este ranit,aura incepe sa se stinga si daca nu ai credinta in tine in ceilalti si mai ales in d-zeu,atunci nu poti sa refaci aura pt a ajuta fizicul sa se ridice dupa boala...toate trei sint strins legate si le poti tine unite doar daca gindesti pozitiv...negarea aduce intotdeauna boala .nefericire etc...
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 13:41
Asta este doar o parere...as dori sa aud un argument la ce ai spus. Desi cred ca exagerezi cand spui ca nu poti sa te refaci dupa un moment dificil fara credinta in dumnezeu. Asta depinde de personalitatea fiecaruia, fiecare persoane isi alege principiile proprii si lucrurile in care sa creada. Asta nu face din lucrul asta un caz general.
|
|
|

Care esti dintre cei doi???ca la doi stapani nu poti sluji..!!!Hotareste-te repede
si as zice ca, asa-i ,prin nastere suntem exilati in moarte ....apoi,iar vedem o luminita si suntem absorbiti de ea ,ne mixam ,ne reformulam si revenim.....excelent !
,e drept ), simbol al instinctelor omenesti , i se trezeste memoria si-l apuca dorul : de casa, de tara, de parinti ....lasa totul si se duce sa-si caute moartea- cea care ne incheie un ciclu de viata si ne elibereaza de povara "hainei" pe care o purtam zi de zi,din ce in ce mai obositi de povara ei ! si ea, fata buna, ne asteapta intotdeauna !
dar nu stii cum arata si de ce