back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 20:51

De la: gabigabi, la data 2009-12-24 17:28:43 dragi "combatanti " : e Ajunul ! PACE ! CRACIUN FERICIT voua si familiilor voastre ! cu tot dragul din lume va imbratisez !

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Batrana_Doamna_6_2

2 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 01:48

Da foarte bun subiect,dar fiecare are parerea lui si trebuie respectata.Probabil omul s-a intrebat intodeauna daca dupa moarte mai traieste ceva (suflet) sau daca mergem sau nu in iad ori rai...?!Daca cautam in cartile filozofice gasim foarte multe lucruri legate de teoria "nemuririi sufletului" care spune ca omul nu moare efectiv odata cu moartea biologica ci sufletul sau trece intr-o alta dimensiune,sau se reancarneaza...!!!?Totusi teoria "nemuririi sufletului" e predata de marile religii ale crestinatatii,care sustin ca ceva imaterial supravietuieste mortii trupului,si foarte ciudat desi afirma ca exista si rai si iad,la moartea cuiva preotul spune ca cel care a murit va merge la D-zeu,adica in rai(intrebare :cine merge in iad,atunci...???)...Asadar cum majoritatea oamenilor cred in Dumnezeu,sa vedem ce spune Dumnezeu,prin cuvantul sau BIBLIA(2 Timotei 3:16,17)...!?In Geneza 2:7,se spune ca Dumnezeu i-a suflat omului in nari suflare de viata si ca acesta a devenit un suflet viu,si nu ca i-a dat un suflet...?!Iar tot in Geneza 3:19,dupa ce Adam pacatuise fata de D-zeu,se arata ce se va inampla cu omul cand moare...Pana acuma se vede ca omul nu merge nici in rai nici in iad.Oare dupa ce Adam n-a ascultat de D-zeu,daca ar fi existat iad,nu era logic ca el sa fie trimis acolo...???Asadar pana acuma,din punct de vedere ali Bibliei,mortii nu merg mai departe de pamant,adica in cimitir...Bineateles ca unii vor aduce tot felul de argumente,poate chiar din Biblie,dar daca privim lucrurile logic putem afla satrea mortilor chiar daca acum avem multe indoieli.Si cu certitudine putem spune ca am fost creati si nu am evoluat,dar asta e o alta discutie...Totusi revenind la Creator,el ne arata starea celor morti sau ce se intampla cu noi cand murim...???
In Psalmii 115:17,se arata ca mortii nu ajung la D-zeu,adica nu-l pot lauda...Psalmul 146:3,4...In Eclesiastul 3:12,13,se arata ce inseamna omul dupa ce moare...si ca n-are un privilegiu mai mare decat animalele...tot in Eclesiastul 9:5,6 se intelege clar ca dupa moarte nu mai suntem constienti de nimic...Totusi unii cred ca omul are un suflet si ca acesta nu moare,dar tot in Biblie in cartea Ezechiel 18:4 D-zeu spune ca sufletul care va pacatui acela va muri...???Ca o concluzie se pare ca sufletul e chiar viata unui om si nu o forta separata care i-a fost data,iar apoi sa-i fie luata...Ca este asa ,in Marcu 8:36 se intelege clar ca omul nu vrea sa-si piarda viata,sufletul e chiar viata sa el insusi e un suflet iar cand moare corpul moare si sufletul...In Faptele Apostolilor 27:37 se spune despre cei de pe corabie ca erau suflete,asa deci e logic ca erau persoane reale si nu invizibile asa cum se crede ca e un suflet...Si oricum n-a inviat nimeni si sa spuna ca a fost in rai sau in iad...Chiar pe cei pe care i-a inviat Isus,nu i-a auzit nimeni sa spuna ca au fost intr-o alta parte afara de Pamant...Sa ne gandim putin la invierea lui Lazar,care era prieten apropiat al lui Isus,oare era logic sa-l invie Isus daca acesta ar fi fost impreuna cu D-zeu in rai,intr-o lume plina de rele si de grutati,sau n-ar fi spus el cit de rau e in iad daca ar fi ajuns acolo...putin probabil sa nu fie asa...Asadar sunt multe lucruri de discutat si de lamurit,si nu e locul acuma,dar ca o concluzie singura sursa care face lumina si ne arata exact toate lucrurile este CUVANTUL LUI DUMNEZEU adica BIBLIA...Dumnezeu ne-a creat si el stie cel mai bine de ce avem nevoie cu adevarat...Lectura placuta...

P.S.Oare de ce era asa de trist Isus inainte de a muri...???!El fiind fara pacat trebuia sa mearga in rai dupa moarte,adica langa Dumnezeu...deci trebuia sa fie fericit...in iad n-avea ce sa caute,logic,fiind fara pacat, nu-i asa..?!Si totusi a murit,si n-a fost nici in rai nici in iad...dar unde...???

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 03:22

De la: stelion, la data 2009-12-26 01:48:28Da foarte bun subiect,dar fiecare are parerea lui si trebuie respectata.Probabil omul s-a intrebat intodeauna daca dupa moarte mai traieste ceva (suflet) sau daca mergem sau nu in iad ori rai...?!Daca cautam in cartile filozofice gasim foarte multe lucruri legate de teoria "nemuririi sufletului" care spune ca omul nu moare efectiv odata cu moartea biologica ci sufletul sau trece intr-o alta dimensiune,sau se reancarneaza...!!!?Totusi teoria "nemuririi sufletului" e predata de marile religii ale crestinatatii,care sustin ca ceva imaterial supravietuieste mortii trupului,si foarte ciudat desi afirma ca exista si rai si iad,la moartea cuiva preotul spune ca cel care a murit va merge la D-zeu,adica in rai(intrebare :cine merge in iad,atunci...???)...Asadar cum majoritatea oamenilor cred in Dumnezeu,sa vedem ce spune Dumnezeu,prin cuvantul sau BIBLIA(2 Timotei 3:16,17)...!?In Geneza 2:7,se spune ca Dumnezeu i-a suflat omului in nari suflare de viata si ca acesta a devenit un suflet viu,si nu ca i-a dat un suflet...?!Iar tot in Geneza 3:19,dupa ce Adam pacatuise fata de D-zeu,se arata ce se va inampla cu omul cand moare...Pana acuma se vede ca omul nu merge nici in rai nici in iad.Oare dupa ce Adam n-a ascultat de D-zeu,daca ar fi existat iad,nu era logic ca el sa fie trimis acolo...???Asadar pana acuma,din punct de vedere ali Bibliei,mortii nu merg mai departe de pamant,adica in cimitir...Bineateles ca unii vor aduce tot felul de argumente,poate chiar din Biblie,dar daca privim lucrurile logic putem afla satrea mortilor chiar daca acum avem multe indoieli.Si cu certitudine putem spune ca am fost creati si nu am evoluat,dar asta e o alta discutie...Totusi revenind la Creator,el ne arata starea celor morti sau ce se intampla cu noi cand murim...???
In Psalmii 115:17,se arata ca mortii nu ajung la D-zeu,adica nu-l pot lauda...Psalmul 146:3,4...In Eclesiastul 3:12,13,se arata ce inseamna omul dupa ce moare...si ca n-are un privilegiu mai mare decat animalele...tot in Eclesiastul 9:5,6 se intelege clar ca dupa moarte nu mai suntem constienti de nimic...Totusi unii cred ca omul are un suflet si ca acesta nu moare,dar tot in Biblie in cartea Ezechiel 18:4 D-zeu spune ca sufletul care va pacatui acela va muri...???Ca o concluzie se pare ca sufletul e chiar viata unui om si nu o forta separata care i-a fost data,iar apoi sa-i fie luata...Ca este asa ,in Marcu 8:36 se intelege clar ca omul nu vrea sa-si piarda viata,sufletul e chiar viata sa el insusi e un suflet iar cand moare corpul moare si sufletul...In Faptele Apostolilor 27:37 se spune despre cei de pe corabie ca erau suflete,asa deci e logic ca erau persoane reale si nu invizibile asa cum se crede ca e un suflet...Si oricum n-a inviat nimeni si sa spuna ca a fost in rai sau in iad...Chiar pe cei pe care i-a inviat Isus,nu i-a auzit nimeni sa spuna ca au fost intr-o alta parte afara de Pamant...Sa ne gandim putin la invierea lui Lazar,care era prieten apropiat al lui Isus,oare era logic sa-l invie Isus daca acesta ar fi fost impreuna cu D-zeu in rai,intr-o lume plina de rele si de grutati,sau n-ar fi spus el cit de rau e in iad daca ar fi ajuns acolo...putin probabil sa nu fie asa...Asadar sunt multe lucruri de discutat si de lamurit,si nu e locul acuma,dar ca o concluzie singura sursa care face lumina si ne arata exact toate lucrurile este CUVANTUL LUI DUMNEZEU adica BIBLIA...Dumnezeu ne-a creat si el stie cel mai bine de ce avem nevoie cu adevarat...Lectura placuta...

P.S.Oare de ce era asa de trist Isus inainte de a muri...???!El fiind fara pacat trebuia sa mearga in rai dupa moarte,adica langa Dumnezeu...deci trebuia sa fie fericit...in iad n-avea ce sa caute,logic,fiind fara pacat, nu-i asa..?!Si totusi a murit,si n-a fost nici in rai nici in iad...dar unde...???

Inapoi pe pamint. Doar a aparut viu in corp. Era suparat ca nu era sigur ca va reusi 'EXPERIMENTUL". CU MOARTEA CLINICA. Si stia ca nu va fi inteles corect mesajul. Adica ce puteri uriase are fiecare om in parte.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am174385

50 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:25

Respect parerea altora si chiar mai mult incerc sa inteleg unde vrea sa ajunga cel care comenteaza acest subiect.A afirma ca exista viata dincolo de moarte este absolut necesar sa accepti explicatia crestina.Da exista viata dupa moarte.Noi muritorii de rand nu avem nici o cale de a ne convinge decat daca ...plecam dincolo sau cel mai putin probabil sa ne intalnim cu cineva ...revenit de...dicolo.
Am citit undeva ori am auzit probabil la o emisiune ce dezbatea problema in discutie ,ca in mod intamplator cineva a fost cantarit inainte si dupa ce a murit.Rezultatul a fost uimutor.Cele doua mase verificate nu coincideau ,asa ca diferenta s-a spus ca a fost sufletul care a plecat din respectivul om si conform religiei 40 de zile a plutit pe pamant dupa care s-a ridicat in ceruri iar judecata de apoi stabileste clar doua destinatii clare Rai sau iad,nicidecum inapoi pe Pamant.
Pana la urma ramane la latitudinea noastra sa credem acest adevar ,ca exista viata dupa moarte ,pe pamant suntem trecatori si de modul cum petrecem asti ani vom avea parte dincolo de viata vesnica.
Nu sunt ateu dar nici habotnic religios.Incerc ca tot omul sa-mi petrec cat mai decent viata terstra sa nu pricinuiesc nimanui nici un rau cu atat mai mult sa nu injur pe Forum.
Hai sa fim seriosi chiar nu exista metode civilizate in a-ti exprima parerea?
Eu va urez An nou fericit o viata cat mai lunga aici pe batrana Terra ,sa fiti sanatosi sa va bucurati de aceasta viata sa va bucurati ca existati alaturi de cei dragi

Imi place sa sper ca inca mai sunt util cuiva in viata asta ca pot ajuta pe cine-mi cere sprijinul.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:27

Israelul vrea sã caracterizeze drept infractiune penalã detinerea Noului Testament

Tulburati si nelinistiti sunt crestinii de un proiect de lege propus de Israel, prin care, asa cum ei se tem si denuntã, detinerea Noului Testament va deveni infractiune penalã, care se va pedepsi cu închisoare de un an. Aceastã nouã lege propusã constituie o prelungire a legislatiei în vigoare împotriva prozelitismului si este în studiu la comisia legislativã a Knesetului (Parlamentul Israelului).

Clarence Wagner, un bun crestin care trãieste în Ierusalim si care este membru al organizatiei religioase ‘‘Punti pentru Pace”, declarã: ”Proiectul de lege va face ilegale textele care pot fi considerate unelte ale prozelitismului; faptul de a avea acasã la mine Noul Testament poate fi interpretat de anumite cercuri drept o intentie a mea de a converti evreii. Asemenea legi constituie o amenintare pentru statul evreu si pentru democratie”.

Crestinii asteaptã reactia Camerei împotriva acestui proiect de lege, chiar dacã nu ignorã faptul cã partidele religioase si-au sporit puterea în Kneset dupã ultimele alegeri si cã dispun acum de 23 de locuri, având posibilitatea sã formeze sau sã dizolve orice guvern de coalitie.

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

15 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 14:44

Am avut de cateva ori sansa ca din moartea clinica sa aduc inapoi semeni si dese ori primele lor reactii au fost regrete ca de ce am adus inapoi. Ultima data chiar soacra mea a fost gasita in moarte clinica de catre chiar copii ei. Cand am verificat reflexele ochilor nu am gasit raspuns la test de lumina - pulsul si respiratia oprite. Dupa un masaj foarte dur de inima si respiratie artificiala a revenit tragand mult timp aer in piept. Primele cuvinte (cu ochii inchisi) "de ce m-ati adus inapoi?" Am intrebat ca de unde - unde a fost? Cu o voce plina de regret mi a povestit ca a fost pe un camp verde foarte frumoasa inundata de lumina si cu pomi fructiferi si in iarba se jucau miei.
Dupa parerea mea spiritul sau duhul dupa moarte se muta pe o alta paralela iar conceptul de iad sau rai va fi in functie de constiinta fie caruia dat fiind faptul ca on constiinta incarcata de pacate in viata uneori cere ca pacatele sau greselile sa fie reparate iar dincolo de moarte pentru acel spirit acest lucru reparatorie nu mai este posibil nici o data - asta creaza disconfortul vesnic de chinuri. Un suflet ne incarcat de pacate lumesti dincolo de moarte nu mai este chinuit in consecinta ajunge in liniste si lumina de rai. Daca nu ma insel americanii au si creat un film la aceasta tema foarte credibila. Catolicii au o vorba "MEMENTO MORI" adica pregateste te la moarte si fii cu sufletul pregatit.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 16:48

De la: Eye, la data 2009-12-26 14:44:25Am avut de cateva ori sansa ca din moartea clinica sa aduc inapoi semeni si dese ori primele lor reactii au fost regrete ca de ce am adus inapoi. Ultima data chiar soacra mea a fost gasita in moarte clinica de catre chiar copii ei. Cand am verificat reflexele ochilor nu am gasit raspuns la test de lumina - pulsul si respiratia oprite. Dupa un masaj foarte dur de inima si respiratie artificiala a revenit tragand mult timp aer in piept. Primele cuvinte (cu ochii inchisi) "de ce m-ati adus inapoi?" Am intrebat ca de unde - unde a fost? Cu o voce plina de regret mi a povestit ca a fost pe un camp verde foarte frumoasa inundata de lumina si cu pomi fructiferi si in iarba se jucau miei.
Dupa parerea mea spiritul sau duhul dupa moarte se muta pe o alta paralela iar conceptul de iad sau rai va fi in functie de constiinta fie caruia dat fiind faptul ca on constiinta incarcata de pacate in viata uneori cere ca pacatele sau greselile sa fie reparate iar dincolo de moarte pentru acel spirit acest lucru reparatorie nu mai este posibil nici o data - asta creaza disconfortul vesnic de chinuri. Un suflet ne incarcat de pacate lumesti dincolo de moarte nu mai este chinuit in consecinta ajunge in liniste si lumina de rai. Daca nu ma insel americanii au si creat un film la aceasta tema foarte credibila. Catolicii au o vorba "MEMENTO MORI" adica pregateste te la moarte si fii cu sufletul pregatit.

Ia trage un ochi aici - www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 16:56

De la: tutenes, la data 2009-12-26 16:48:48
De la: Eye, la data 2009-12-26 14:44:25Am avut de cateva ori sansa ca din moartea clinica sa aduc inapoi semeni si dese ori primele lor reactii au fost regrete ca de ce am adus inapoi. Ultima data chiar soacra mea a fost gasita in moarte clinica de catre chiar copii ei. Cand am verificat reflexele ochilor nu am gasit raspuns la test de lumina - pulsul si respiratia oprite. Dupa un masaj foarte dur de inima si respiratie artificiala a revenit tragand mult timp aer in piept. Primele cuvinte (cu ochii inchisi) "de ce m-ati adus inapoi?" Am intrebat ca de unde - unde a fost? Cu o voce plina de regret mi a povestit ca a fost pe un camp verde foarte frumoasa inundata de lumina si cu pomi fructiferi si in iarba se jucau miei.

Ia trage un ochi aici - www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0[/quote] bre nea tutenes,te credeam inteligent,talica esti naiv bre,cum poti crede toate prostiile indrugate de aia despre mantuiala,de mantuiala???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 17:02

De la: florinpreda999, la data 2009-12-26 16:56:52
De la: tutenes, la data 2009-12-26 16:48:48

Ia trage un ochi aici - www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0[/quote] bre nea tutenes,te credeam inteligent,talica esti naiv bre,cum poti crede toate prostiile indrugate de aia despre mantuiala,de mantuiala???

Nu te inteleg de ce te tot iei de credinta mea si a altora ; cred ca esti cam frustrat , eu ti-am zis vreodata ceva de credinta ta ???
Am observat ca argumentul standard prin care vrei sa-ti impui parerea e ca ceilalti sunt prosti .
Invata sa aduci argumente rationale intr-o discutie si apoi mai vb .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 17:03

De la: stelion, la data 2009-12-26 01:48:28Da foarte bun subiect,dar fiecare are parerea lui si trebuie respectata.Probabil omul s-a intrebat intodeauna daca dupa moarte mai traieste ceva (suflet) sau daca mergem sau nu in iad ori rai...?!Daca cautam in cartile filozofice gasim foarte multe lucruri legate de teoria "nemuririi sufletului" care spune ca omul nu moare efectiv odata cu moartea biologica ci sufletul sau trece intr-o alta dimensiune,sau se reancarneaza...!!!?Totusi teoria "nemuririi sufletului" e predata de marile religii ale crestinatatii,care sustin ca ceva imaterial supravietuieste mortii trupului,si foarte ciudat desi afirma ca exista si rai si iad,la moartea cuiva preotul spune ca cel care a murit va merge la D-zeu,adica in rai(intrebare :cine merge in iad,atunci...???)...Asadar cum majoritatea oamenilor cred in Dumnezeu,sa vedem ce spune Dumnezeu,prin cuvantul sau BIBLIA(2 Timotei 3:16,17)...!?In Geneza 2:7,se spune ca Dumnezeu i-a suflat omului in nari suflare de viata si ca acesta a devenit un suflet viu,si nu ca i-a dat un suflet...?!Iar tot in Geneza 3:19,dupa ce Adam pacatuise fata de D-zeu,se arata ce se va inampla cu omul cand moare...Pana acuma se vede ca omul nu merge nici in rai nici in iad.Oare dupa ce Adam n-a ascultat de D-zeu,daca ar fi existat iad,nu era logic ca el sa fie trimis acolo...???Asadar pana acuma,din punct de vedere ali Bibliei,mortii nu merg mai departe de pamant,adica in cimitir...Bineateles ca unii vor aduce tot felul de argumente,poate chiar din Biblie,dar daca privim lucrurile logic putem afla satrea mortilor chiar daca acum avem multe indoieli.Si cu certitudine putem spune ca am fost creati si nu am evoluat,dar asta e o alta discutie...Totusi revenind la Creator,el ne arata starea celor morti sau ce se intampla cu noi cand murim...???

pai, parerea mea este ca prin Cadere -prin Neascultare - prin dorinta de Cunoastere , Omul,prin parintii sai ,s-a dezvoltat si a invatat exact in Iad ! am cazut direct din rai, aici ...Terra este Scoala unde Dumnezeu ne-a pus la dispozitie Binele si Raul pe care doream atit de mult sa-l putem diferentia,iar prin Cunoastere sa devenim aidoma lui Dumnezeu .....ca doar asa a fost promisiunea sarpelui ! de unde si concluzia mea : devreme ce l-am crezut pe sarpe si n-am dat ascultare Tatalui ,atunci EL,in marea sa intelepciune si-a trimis copii la "scoala" creeata special ptr. ei ; sa inteleaga cum functioneaza cele 2 principii si, in cunostiinta de cauza ,sa Opteze !
Sarbatori fericite !

Bardan

8 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 18:57

Mortu' de la groapa nu se mai intoarce!

9am122122

7 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 19:09

Ce este moartea? E singura care nu inseala pe nimeni.E cea mai fidela partenera

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 03:19

De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo?

Nu cred cã existã macar cineva care mãcar o datã în viaþã sã nu îi fi fost fricã de momentul morþii. Poate cã e un subiect morbid acesta pe care îl propun, dar cred cã moartea ca fenomen este un moment hotãrâtor, un moment important pentru om, pentru cã dacã existã ceva dincolo, atunci e important sã încercãm sã aflãm ce este, poate cã viaþa aceasta pãmânteascã se continuã prin moarte dincolo, într-o altã lume ºi aºa cum fiecare din noi doreºte sã-i fie cât mai bine aici, dacî este dincolo ceva, sigur fiecare din vrea sã-i fie bine ºi acolo. Dacã dimpotrivã, totul se terminã la mormânt, atunci meritã sã lupþi pentru ca sã ai tot ce este mai bun aici. Unii cred în reîncarnare, alþii cred cã existã rai ºi iad, alþii spun cã nu este nimic. Care sã fie adevãrul?

~ ~ ~ ~ ~

Cu cat te zbati sa OBTII mai multe AICI, ACUM, probabil ca ... nu stiu, cred ca de fapt NU OBTII absolut nimic!

DAR daca te zbati sa FII CAT MAI CORECT si IUBITOR, cred ca REALIZEZI LUCRURI UIMITOARE, INCREDIBILE in raport cu ceea ce ai incercat sa obtii TU, prin TINE. Ceea ce ai realizat prin Dumnezeu, aici pe pamant, este adevarata LUCRARE, adevarata MUNCA - prin CORECTITUDINE si prin IUBIRE.
Stiu ca EXISTA persoane care stiu ce spun eu aici, si sunt fericita pentru acestia.
Pentru ceilalti stiu de asemenea (partial) cat de fara de rost este ''zbaterea'' lor, ''fericirea'' lor, ''mandria'' lor, pe care - in aparenta - au cu cine o impartii, in fata cui se mandri ... pana cand - precum un balon de sapun - lucrurile se vor narui, ''prietenii'' ii vor parasi, ''frumusetea'' si ''puterea'' le vor PIERDE.

Ce le ramane unora si ce le ramane altora?
Care este FERICIREA (multumirea de sine) cu care vor ''inchide ochii'' ORICAND ... in orice seara, si in ULTIMA seara???

Comunicarea cu Dumnezeu este ADEVARUL si CEA MAI BUNA SOLUTIE (!!!), oricat de mult ar putea sa ne doara, uneori. De vina suntem doar noi pentru orice durere si orice nereusite ... datorita IMPOTRIVIRII noastre. Mai dorim un pic de ''fericire pamanteana'', un pic de posibilitate de inselaciune asupra cuiva (?) - de fapt asupra si numai asupra noastra (!) - un pic din ce nu-i al nostru, un pic de leneveala, etc. Si intotdeauna ''primim pe masura''

Sa renuntam la acele obiceiuri si/sau lucruri ''usoare'', ne vine de fapt TARE GREU. In a renunta la acelea consta greutatea si DUREREA.
Daca am fi OBISNUITI (poate de mici) cu ceea ce este drept, corect, sfant, atuncea CE OARE ni s-ar mai putea PAREA GREU? Cum sa iti vina greu sa-i iubesti pe oameni asa cum sunt, pe copii tai sa-i intelegi, sa-i ''respecti'' si sa-i iubesti in acelasi timp, sa renunti cu si prin dragoste la ceea ce e al tau pentru binele altora? ''Taie-ti un deget daca acesta te face sa pacatuiesti/sa furi ...!'' POTI?
Eu una am urmat acest ''sfat'' din Biblie si ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu - INMIIT MAI MULT DUMNEZEU MI-A DARUIT - pe toate ''planurile'', si mai ales MATERIAL

Ma crede cineva???
''CREDE SI nu CERCETA!''

Daruiti-va SUFLETUL Lui Dumnezeu si VIATA VESNICA VI SE VA DA.

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 03:38

De la: Bardan, la data 2009-12-26 18:57:05Mortu' de la groapa nu se mai intoarce!

~ ~ ~

Asa este - poate - insa pentru NECREDINCIOSI. Imi pare tare rau daca chiar si crezi vorba asta, sau doar ai aruncat-o si tu ... asa. Si mai exista inca si oameni vii, care tot MORTI pot fi numiti/considerati.

Iar in Biblie este scris ca Iisus a chemat din morti pe ... o ruda a sa, la care nu se grabise sa se prezinte cand a fost chemat, si acesta a iesit din mormant. Si insusi Iisus a inviat din morti, a treia zi de la rastignire. Si ne mai este promis, in Biblie, ca Dumnezeu va veni din nou pe pamant si-i va aduce la viata pe cei morti si-i va JUDECA - si NE VA JUDECA ...

Dar toate acestea au prea putina importanta.
Daca iti traiesti viata precum un FIU care nu face altceva decat a se teme, si nu pricepe de ce este el oare asa de ''chinuit'', cred ca degeaba iti mai traiesti viata - asta este singura mea temere.
Dar daca iti traiesti viata prin dorinta si straduinta de a il intelege, a-L percepe si a-L URMA pe Dumnezeu - iata DIFERENTA! De aicea vine TOTUL.

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 05:32

credinta nu sta in doctrine, fie ele crestine, mozaice, budiste etc... nici in carti sau dogme. fiecare isi face un sistem de valori in propriul univers interior... asadar este gresit sa privim viata dupa moarte din perspectiva unor carti sau idei implantate. ideal este ca aceasta viata, care o avem sa o facem deosebita, nu un iures dupa trairea dorintelor si poftelor. atunci orice ar fi, sufletul nostru poate naviga linistit...

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 19:54

De la: stejerean_vasile, la data 2009-12-27 05:32:28credinta nu sta in doctrine, fie ele crestine, mozaice, budiste etc... nici in carti sau dogme. fiecare isi face un sistem de valori in propriul univers interior... asadar este gresit sa privim viata dupa moarte din perspectiva unor carti sau idei implantate. ideal este ca aceasta viata, care o avem sa o facem deosebita, nu un iures dupa trairea dorintelor si poftelor. atunci orice ar fi, sufletul nostru poate naviga linistit...

Deci negi posibilitatea revelatiei sa inteleg eu !
Nu-i adevarat ce spui , daca nu am fi primit cartile sfinte nici n-am mai fi vorbit noi de viata dupa moarte .

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 20:38

De la: tutenes, la data 2009-12-27 19:54:57
De la: stejerean_vasile, la data 2009-12-27 05:32:28credinta nu sta in doctrine, fie ele crestine, mozaice, budiste etc... nici in carti sau dogme. fiecare isi face un sistem de valori in propriul univers interior... asadar este gresit sa privim viata dupa moarte din perspectiva unor carti sau idei implantate. ideal este ca aceasta viata, care o avem sa o facem deosebita, nu un iures dupa trairea dorintelor si poftelor. atunci orice ar fi, sufletul nostru poate naviga linistit...

Nu-i adevarat ce spui , daca nu am fi primit cartile sfinte nici n-am mai fi vorbit noi de viata dupa moarte .

Nici nu stiu daca vreau sa fie adevarat. Am expus si eu o idee personala. Mi se pare putin hilar sa credem ca adevarul il stim numai noi crestinii, iar restul de miliarde de oameni, inoata in ceata. Daca acum sa zicem ne aflam in Iran, ma acuzai ca il atac pe Mahomed, profetul care si-a luat nevasta, o fetitza de 6 ani. Nu putem rezuma pe Dumnezeu, la o singura carte, dar nu neg Biblia...

Omerta Vision
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 02:30

De la: i_eirene, la data 2009-12-27 03:38:53
De la: Bardan, la data 2009-12-26 18:57:05Mortu' de la groapa nu se mai intoarce!

~ ~ ~

Asa este - poate - insa pentru NECREDINCIOSI. Imi pare tare rau daca chiar si crezi vorba asta, sau doar ai aruncat-o si tu ... asa. Si mai exista inca si oameni vii, care tot MORTI pot fi numiti/considerati.

Iar in Biblie este scris ca Iisus a chemat din morti pe ... o ruda a sa, la care nu se grabise sa se prezinte cand a fost chemat, si acesta a iesit din mormant. Si insusi Iisus a inviat din morti, a treia zi de la rastignire. Si ne mai este promis, in Biblie, ca Dumnezeu va veni din nou pe pamant si-i va aduce la viata pe cei morti si-i va JUDECA - si NE VA JUDECA ...

Dar toate acestea au prea putina importanta.
Daca iti traiesti viata precum un FIU care nu face altceva decat a se teme, si nu pricepe de ce este el oare asa de ''chinuit'', cred ca degeaba iti mai traiesti viata - asta este singura mea temere.
Dar daca iti traiesti viata prin dorinta si straduinta de a il intelege, a-L percepe si a-L URMA pe Dumnezeu - iata DIFERENTA! De aicea vine TOTUL.

mda... deasemenea in biblie se mai scrie ca dupa crucificare mortii s-au sculat din morminte. (Matei 27:52)
Interesant ca nimeni nu s-a gandit sa scrie despre povestile alora. Chiar curios cum de oamenii nu s-au mirat ca umbla zombie printre ei si sa-i intrebe despre cum e "dincolo". Si eventual sa scrie despre asta. Sau poate ca era ceva perfect obisnuit, si nu merita efortul din partea vreunui scrib.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 10:19

De la: stejerean_vasile, la data 2009-12-27 20:38:13
De la: tutenes, la data 2009-12-27 19:54:57

Nici nu stiu daca vreau sa fie adevarat. Am expus si eu o idee personala. Mi se pare putin hilar sa credem ca adevarul il stim numai noi crestinii, iar restul de miliarde de oameni, inoata in ceata. Daca acum sa zicem ne aflam in Iran, ma acuzai ca il atac pe Mahomed, profetul care si-a luat nevasta, o fetitza de 6 ani. Nu putem rezuma pe Dumnezeu, la o singura carte, dar nu neg Biblia...

Mahomed a fost un excroc , iar daca nu negi Biblia atunci nu nega si ce scrie in Biblie aici :
Evanghelia dupa Ioan 10,8. Toþi câþi au venit mai înainte de Mine sunt furi ºi tâlhari, dar oile nu i-au ascultat.
E clar nu ,toti care au venit inainte de Iisus sunt furi si talhari !
Evanghelia dupa Ioan 14,6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevãrul ºi Viaþa. Nimeni nu vine la Tatãl Meu decât prin Mine.

tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:15

IMI PLAC ARGUMENTELE ,DAR TE ROG SA-MI SPUI UNDE ESTE ACUM ,ISUS SI CARE ESTE ,,SCOPUL VIETI?
SI care este tema intregi BIBLI?....astept un rasp .daca se poate

TASA
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 18:50

De la: tasa_nuti, la data 2009-12-28 17:15:50

IMI PLAC ARGUMENTELE ,DAR TE ROG SA-MI SPUI UNDE ESTE ACUM ,ISUS SI CARE ESTE ,,SCOPUL VIETI?
SI care este tema intregi BIBLI?....astept un rasp .daca se poate

Facerea 2,7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu þãrânã din pãmânt, a fãcut pe om ºi a suflat în faþa lui suflare de viaþã ºi s-a fãcut omul fiinþã vie.
Psalm 115,17 - alooooo , versetul 17 nu exista psalmul 115 are 10 versete !
psalm 146,3. Cel ce vindecã pe cei zdrobiþi cu inima ºi leagã rãnile lor
4. Cel ce numãrã mulþimea stelelor ºi dã tuturor numele lor. - sicer , oricata bunavointa as avea nu vad cum rezulta de aici starea omului dupa moarte !
Cred ca o continuare a raspunsului e de prisos !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 09:00

„În vreme ce stãteau în jurul patului Romulei, la miezul
nopþii, deodatã, a coborât din cer o luminã strãlucitoare,
umplând întreaga încãpere. Minunãþia ºi strãlucirea ei au stârnit
fricã ºi groazã în inimile lor ... Apoi au auzit gãlãgia unei
mulþimi mari de oameni. Uºa camerei s-a deschis larg, cu putere,
ca ºi cum un mare numãr de persoane s-ar fi nãpustit înãuntru.
Cei care stãteau în jurul patului, aveau impresia cã în încãpere
intrase o mare mulþime de oameni, dar din pricina fricii lor prea
mari ºi a strãlucirii fãrã de asemãnare, nu erau în stare sã vadã.
Frica i-a înþepenit ºi lumina strãlucitoare le-a orbit ochii. Chiar
atunci o mireasmã plãcutã a umplut aerul ºi cu acea mireasmã
sufletele lor s-au liniºtit, care erau încã îngrozite de lumina ivitã
pe neaºteptate ... Uitându-se cãtre maica sa duhovniceascã
Redempta, i-a zis cu glas blând: Nu te speria, maicã, încã nu voi muri.” Mireasma a stãruit vreme de trei zile ºi în „noaptea a
patra, Romula a chemat-o din nou pe maica sa ºi a cerut sã
primeascã Sfânta Împãrtãºanie. Maica Redempta ºi ucenica sa
de-abia se ridicaserã de pe pat, când au vãzut douã grupuri de
cântãreþi stând în grãdina din faþa mânãstirii ... Sufletul Romulei
a fost slobozit din trup pentru a fi cãlãuzit drept la cer. ªi
întrucât grupurile de cântãreþi însoþeau sufletul ei, ridicându-se
din ce în ce mai sus, cântecul lor rãsuna tot mai slab pânã când,
în cele din urmã, melodia psalmilor ºi dulceaþa miresmei au
dispãrut dimpreunã”
fragment din cartea Sufletul dupa moarte , www.scribd.com/doc/22887108/Ierom-Serafim-Rose-Sufletul-dup%C4%8...

tuca

2 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 10:21

De la: tutenes, la data 2009-12-29 09:00:22„În vreme ce stãteau în jurul patului Romulei, la miezul
nopþii, deodatã, a coborât din cer o luminã strãlucitoare,
umplând întreaga încãpere. Minunãþia ºi strãlucirea ei au stârnit
fricã ºi groazã în inimile lor ... Apoi au auzit gãlãgia unei
mulþimi mari de oameni. Uºa camerei s-a deschis larg, cu putere,
ca ºi cum un mare numãr de persoane s-ar fi nãpustit înãuntru.
Cei care stãteau în jurul patului, aveau impresia cã în încãpere
intrase o mare mulþime de oameni, dar din pricina fricii lor prea
mari ºi a strãlucirii fãrã de asemãnare, nu erau în stare sã vadã.
Frica i-a înþepenit ºi lumina strãlucitoare le-a orbit ochii. Chiar
atunci o mireasmã plãcutã a umplut aerul ºi cu acea mireasmã
sufletele lor s-au liniºtit, care erau încã îngrozite de lumina ivitã
pe neaºteptate ... Uitându-se cãtre maica sa duhovniceascã
Redempta, i-a zis cu glas blând: Nu te speria, maicã, încã nu voi muri.” Mireasma a stãruit vreme de trei zile ºi în „noaptea a
patra, Romula a chemat-o din nou pe maica sa ºi a cerut sã
primeascã Sfânta Împãrtãºanie. Maica Redempta ºi ucenica sa
de-abia se ridicaserã de pe pat, când au vãzut douã grupuri de
cântãreþi stând în grãdina din faþa mânãstirii ... Sufletul Romulei
a fost slobozit din trup pentru a fi cãlãuzit drept la cer. ªi
întrucât grupurile de cântãreþi însoþeau sufletul ei, ridicându-se
din ce în ce mai sus, cântecul lor rãsuna tot mai slab pânã când,
în cele din urmã, melodia psalmilor ºi dulceaþa miresmei au
dispãrut dimpreunã”
fragment din cartea Sufletul dupa moarte , www.scribd.com/doc/22887108/Ierom-Serafim-Rose-Sufletul-dup%C4%8...]

tuca

2 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 10:30

ma faci sa rad...ESTI INTR-O BEZNA TOTALA.
Chiar nu stiai ca si Diavolul face minuni ca sa insele lumea?Iti recomand sa citesti Biblia sa vezi daca corespunde cu ceea ce crezi si scris tu .
Nicaieri nu scrie ca exista viata dupa moarte...ACEASTA E CEA MAI MARE EREZIE DE CARE S-A FOLOSIT SATANA CA SA TINA PE TOATA LUMEA IN BEZNA .

NU STIAI CA SI SATANA SE PREFACE IN INGER DE LUMINA ?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 13:34

De la: tuca, la data 2009-12-29 10:30:44
Chiar nu stiai ca si Diavolul face minuni ca sa insele lumea?Iti recomand sa citesti Biblia sa vezi daca corespunde cu ceea ce crezi si scris tu .
Nicaieri nu scrie ca exista viata dupa moarte...ACEASTA E CEA MAI MARE EREZIE DE CARE S-A FOLOSIT SATANA CA SA TINA PE TOATA LUMEA IN BEZNA .

Eu stiam ca satana se poate preface in inger de lumina , si si diavolul poate face "minuni" pentru a insela lumea -dar mai stiu sa ma feresc de cei care spun ca sunt in bezna totala - nu crezi ca trebuie sa-l lasam pe Dumnezeu sa ma judece ???
Daca spui ca nu exista viata dupa moarte se vede ca nu ai citit niciodata Biblia - spune te rog cine i s-au aratat pe munte lui Iisus cand s-a schimbat la fata ?
Luca 9 ,28. Iar dupã cuvintele acestea, ca la opt zile, luând cu Sine pe Petru ºi pe Ioan ºi pe Iacov, S-a suit pe munte ca sã Se roage.
29. ªi pe când se ruga El, chipul feþei Sale s-a fãcut altul ºi îmbrãcãmintea Lui albã strãlucind.
30. ªi iatã doi bãrbaþi vorbeau cu El, care erau Moise ºi Ilie,
31. ªi care, arãtându-se întru slavã, vorbeau despre sfârºitul Lui, pe care avea sã-l împlineascã în Ierusalim.
32. Iar Petru ºi cei ce erau cu el erau îngreuiaþi de somn; ºi deºteptându-se, au vãzut slava Lui ºi pe cei doi bãrbaþi stând cu El.
33. ªi când s-au despãrþit ei de El, Petru a zis cãtre Iisus: Învãþãtorule, bine este ca noi sã fim aici ºi sã facem trei colibe: una Þie, una lui Moise ºi una lui Ilie, neºtiind ce spune.
Ia zi cine i s-au aratat lui Iisus , cumva niste morti ?
Faptele apostolilor 7 ,55. Iar ªtefan, fiind plin de Duh Sfânt ºi privind la cer, a vãzut slava lui Dumnezeu ºi pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu.
56. ªi a zis: Iatã, vãd cerurile deschise ºi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu!
57. Iar ei, strigând cu glas mare, ºi-au astupat urechile ºi au nãvãlit asupra lui.
58. ªi scoþându-l afarã din cetate, îl bãteau cu pietre. Iar martorii ºi-au pus hainele la picioarele unui tânãr, numit Saul.
59. ªi îl bãteau cu pietre pe ªtefan, care se ruga ºi zicea: Doamne, Iisuse, primeºte duhul meu!
Sper ca de aici sa intelegi ca Stefan se ruga lui Iisus sa-i primeasca duhul , dupa moarte corpul se descompune ramanand duhul - sufletul .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:12

pai,vin si eu si torn gaz pe foc : LUCIFER nu este inger de lumina,mai dragilor ? nu era el,cel mai bun,stralucitor si cel mai iubit fiu al lui Dumnezeu ?

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:28

De la: tutenes, la data 2009-12-29 13:34:22

Eu stiam ca satana se poate preface in inger de lumina , si si diavolul poate face "minuni" pentru a insela lumea -dar mai stiu sa ma feresc de cei care spun ca sunt in bezna totala - nu crezi ca trebuie sa-l lasam pe Dumnezeu sa ma judece ???
Daca spui ca nu exista viata dupa moarte se vede ca nu ai citit niciodata Biblia - spune te rog cine i s-au aratat pe munte lui Iisus cand s-a schimbat la fata ?
Luca 9 ,28. Iar dupã cuvintele acestea, ca la opt zile, luând cu Sine pe Petru ºi pe Ioan ºi pe Iacov, S-a suit pe munte ca sã Se roage.
29. ªi pe când se ruga El, chipul feþei Sale s-a fãcut altul ºi îmbrãcãmintea Lui albã strãlucind.
30. ªi iatã doi bãrbaþi vorbeau cu El, care erau Moise ºi Ilie,
31. ªi care, arãtându-se întru slavã, vorbeau despre sfârºitul Lui, pe care avea sã-l împlineascã în Ierusalim.
32. Iar Petru ºi cei ce erau cu el erau îngreuiaþi de somn; ºi deºteptându-se, au vãzut slava Lui ºi pe cei doi bãrbaþi stând cu El.
33. ªi când s-au despãrþit ei de El, Petru a zis cãtre Iisus: Învãþãtorule, bine este ca noi sã fim aici ºi sã facem trei colibe: una Þie, una lui Moise ºi una lui Ilie, neºtiind ce spune.
Ia zi cine i s-au aratat lui Iisus , cumva niste morti ?
Faptele apostolilor 7 ,55. Iar ªtefan, fiind plin de Duh Sfânt ºi privind la cer, a vãzut slava lui Dumnezeu ºi pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu.
56. ªi a zis: Iatã, vãd cerurile deschise ºi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu!
57. Iar ei, strigând cu glas mare, ºi-au astupat urechile ºi au nãvãlit asupra lui.
58. ªi scoþându-l afarã din cetate, îl bãteau cu pietre. Iar martorii ºi-au pus hainele la picioarele unui tânãr, numit Saul.
59. ªi îl bãteau cu pietre pe ªtefan, care se ruga ºi zicea: Doamne, Iisuse, primeºte duhul meu!
Sper ca de aici sa intelegi ca Stefan se ruga lui Iisus sa-i primeasca duhul , dupa moarte corpul se descompune ramanand duhul - sufletul .
nene tutenes,iar esti in plus bre,sfantul stefan,primul martir declarat al crestinilor nu a fost lapidat datorita credintei sale in cristu' lu' costica incestuosu' ci datorita faptului ca le-a spus in fata fariseilor[principalul partid religios alaturi de saduchei] ca dumnezeu[nu isus] nu poate fi inchis intr-o carte,fie ea si biblia si nici intr-o cladire,fie ea si templu sau biserica,dumnezeu este in sufletul oricarui credincios si rugaciunile trebuiesc efectuate de fiecare in constiinta sa

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:33

Eu stiam ca Dumnezeu are in fisa postului minunile. Acum e lucifer. Ce ti-e si cu intorsaturile astea. Te pomenesti ca tot ce pute e de la Dumnezeu. Si ce e frumos de la Lucifer? Intreb ca prostu'

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:33

De la: gabigabi, la data 2009-12-29 15:12:07pai,vin si eu si torn gaz pe foc : LUCIFER nu este inger de lumina,mai dragilor ? nu era el,cel mai bun,stralucitor si cel mai iubit fiu al lui Dumnezeu ?
pai tocmai ca asa zisii credinciosi nu cunosc nici macar mitologiile vechi dar le place sa bata campii cu gratie,lucifer era considerat un inger de lumina,un prometeu care le-a aratat oamenilor puterea stiintei si a cunoasterii,deci i-a scos din intunericul primitivismului biblic in care ii afundaserau adeptii cristului salbatic[adevaratul duh rau cum il considerau vechii evrei]

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:36

Ajutoooor. Nu ne lasati, luminati-ne. Ca sintem debusolati. Deci lumina si intunericul se amesteca si dau oamenii. Ce chestie. ma duc la culcare. Adica la intuneric, sa pot suporta lumina.

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: