Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
Fosta membra 9am.ro 1572 mesaje Membru din: 20/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 19:01
De la: alehin, la data 2010-03-13 18:46:49De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:30:57De la: alehin, la data 2010-03-13 15:18:40Ioana .. tu spui de iubirea aproapelui ...de faptul ca ..daca esti credincios esti mai bun ...dar daca suntem peste 90% declarat crestini ..de unde ura asta pt ...bolnavi ...homosexuali ..saraci ( cum au putini bani ,, crestinii ,, vor in Pipera nu in Berceni...)alcoolici ( ii dispretuiesc ...)Uite o statistica intr-o tara majoritar crestina..: nu alehin....dar daca scri prostii pe forum si apoi nu-ti ceri scuze tuturor celor care te citesc o sa fii considera o mincinoasa ...e benefic pentru tine sa-ti ceri scuze... nu stiu de unde ai scos asta ca s-a nascut prematur ...in momentul bunei vestiri maria era deja logodita cu iosif... |
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 19:04
De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 12:49:57yorich...daca vrei sa-mi raspunzi...scrie-mi pe forum raspunsul la mesajul pe care ti l-am trimis prin mesaj privat.... Ok. Asta era mesajul Ioanei: De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 12:42:57 Am vorbit despre moralitate obiectiva pentru ca asta e ceea ce voiai sa descrii prin afirmatii precum: "fara dumnezeu nu exista moralitate" "cum ar gandi oamenii care s-ar naste dupa 100 de ani , intr-o societate perfect atee , care nu poate justifica necesitatea moralitatii?" Adica o moralitate care nu e facuta de oameni ci exista in afara societatii, adica exista independent de ce as putea eu sau tu sa credem (iar tu postulezi ca provine de la divinitate). Ideea pe care am sustinut-o este ca acest tip de moralitate nu exista. Tot ceea ce numim moralitate a evoluat odata cu societatea umana, pe baza sporirii complexitatii relatiilor intre membrii societatii. Dar , sa nu divaghez. Tu pretinzi ca ai acces la un tip de moralitate superior, datorita credintei. Iar eu ti-am cerut sa iti argumentezi afirmatia. Sa discutam mai intai de sclavie. Nu mi-ai dat nici un pasaj din scriptura in care divinitatea sa condamne in mod explicit sclavia. In schimb mi-ai citat un verset oarescare din epistolele apostolului Pavel, in care zice ca "nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bãrbãteascã ºi parte femeiascã, pentru cã voi toþi una sunteþi în Hristos Iisus". Ai fi putut sa imi spui si de unde l-ai luat , ca sa nu ma obligi sa caut. Ma rog, l-am gasit oricum - Galateni 3:28. Deasemeni am gasit urmatoarele: Galateni 4:29-30 "Dar ce zice Scriptura? Izgoneºte pe roabã ºi fiul ei, cãci nu va moºteni fiul roabei, împreunã cu fiul celei libere. Deci, fraþilor, nu suntem copii ai roabei, ci copii ai celei libere". Interesant , deci "noi" suntem mai smecheri pentru ca ne tragem din femeia libera. Copii femeii roabe pot fi izgoniti, ca nu au aceleasi drepturi. Efeseni - 6:5 "Slugilor, ascultaþi de stãpânii voºtri cei dupã trup, cu fricã ºi cu cutremur, întru curãþia inimii voastre, ca ºi de Hristos" Deci menirea "slugilor" este sa asculte de stapanul dupa trup (adica pe Pamant), ca asa ii va rasplati dumnezeu, daca sunt slugi credincioase. Timotei I - 6:1 "Cei ce se gãsesc sub jugul robiei sã socoteascã pe stãpânii lor vrednici de toatã cinstea, ca sã nu fie hulite numele ºi învãþãtura lui Dumnezeu." Deci invatatura lui dumnezeu este ca robii trebuie sa isi respecte stapanii , asa-i voia domnului! Si sa nu uitam Corinteni I - 7:20-24 "20. Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta sã rãmânã. 21. Ai fost chemat fiind rob? Fii fãrã grijã. Iar de poþi sã fii liber, mai mult foloseºte-te! 22. Cãci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot aºa cel chemat liber este rob al lui Hristos. 23. Cu preþ aþi fost cumpãraþi. Nu vã faceþi robi oamenilor. 24. Fiecare, fraþilor, în starea în care a fost chemat, în aceea sã rãmânã înaintea lui Dumnezeu. " "Mesajul" divinitatii e clar - esti rob? asa sa ramai pe Pamant! Daca respecti porunca divinitatii o sa beneficiezi de libertate in fata Domnului, pe lumea ailalta. De remarcat: ti-am citat doar din noul testament. Desigur , ma astept sa protestezi si sa zici ca interpretez eu cum nu trebuie. Insa aceasta abordare a ta are o foarte mare problema. Si anume REALITATEA! Aceste versete , plus altele mult mai numeroase din vechiul testament , au fost folosite in istorie pentru a justifica sclavia. Interpretarea mea "rau-voitoare" nu ar fi putut influenta mintea neprihanita a crestinilor din urma cu cateva veacuri. Acesti crestini , cu simtul lor moral "superior", au socotit ca sunt indreptatiti de catre divinitate sa aiba sclavi. Iar asta nu se refera doar la vestul "decazut" sau la America. Se refera si la Romania si Biserica Ortodoxa de care apartii. Sau poate nu ai auzit de robia tiganilor? Si cei mai multi robi erau robi ai bisericii, erau legati pe pamanturile manastiresti care reprezentau cam un sfert din suprafata Principatelor Unite inainte de secularizarea facuta de Cuza. Ce explicatie gasesti oare pentru faptul ca vreme de secole intregi moralitatea asta "superioara" crestineasca nu a indemnat pe NICI UN prelat ortodox sa scrie sau sa strige in gura mare: "Robia este imorala! Trebuie sa eliberam pe toti fratii nostri intru' Hristos de sub jugul acesteia!" Impulsul in directia abolirii robiei a fost dat de intelectualitatea scolita in vest si nu de biserica crestina. Daca ne luam dupa preceptele acestei biserici probabil ca inca mai aveam robi. La urma urmei e vorba doar de 150 ani in urma, adica vreo 6 generatii (socotind la 30 ani schimbarea de generatie de la parinte la copil). Probabil inca mai traiesc in prezent bunici ai generatiei noastre care ar putea sa povesteasca despre proprii lor bunici care fie avusesera robi, fie fusesera robi. In conditiile in care intr-o tara eminamente crestina (cine naiba era ateu in Romania, pe vremea lu' Kogalniceanu?) asemenea lucruri erau privite ca firesti , ce fel de moralitate "superioara" pretinzi ca ortodox? Poate ca ti se pare ca sclavia era un fenomen strict american in urma cu 150 ani. Asta pentru ca la noi se foloseste alt cuvant, adica "robie". Dar care era esentialmente diferenta? O sa citez pe Kogalniceanu : „Chiar pe uliþele oraºului Iaºi, în tinereþile mele am vãzut fiinþe omeneºti purtînd lanþuri în mâini sau la picioare, ba unii coarne de fier aninate de frunte ºi legate prin coloane împrejurul gâtului. Bãtãi crude, osândiri la foame ºi la fum, închidere în închisori particulare, aruncaþi goi în zãpadã sau în râuri îngheþate, iatã soarta nenorociþilor þigani! Apoi dispreþul pentru sfinþenia ºi legãturile de familie. Femeia luatã de la bãrbat, fata rãpitã de la pãrinþi, copiii rupþi de la sânul nãscãtorilor lor ºi rãzleþiþi ºi despãrþiþi unii de alþii, ºi vânduþi ca vitele la deosebiþi cumpãrãtori, în cele patru colþuri ale României. Nici umanitatea, nici religiunea, nici legea civilã nu aveau ocrotire pentru aceste nenorocite fiinþe; era un spectacol grozav, strigãtor la cer.” - discurs la Academie pe data 1 aprilie 1891. Si tu imi vorbesti despre moralitatea ortodoxiei? Repet , majoritatea robilor apartineau bisericii. Eu cred ca trebuie sa inveti sa distingi povestile de realitate. E una sa rostesti cuvinte frumoase si cu totul altceva sa stii cum sunt folosite ele in realitate de catre cei care se auto-proclama superiori din punct de vedere moral. Si toate astea s-au petrecut cu justificare in scriptura. "dumnezeu insusi a oranduit lucrurile in acest fel. Noi stapani, iar ei robi. Iar robilor le-a poruncit sa asculte de stapani, ca sa primeasca rasplata pe lumea ailalta" Asta numesti tu moralitate? De altfel nu ma mir , de vreme ce poti sa scrii lucruri precum: "dumnezeu ca fiinta morala suprema nu poate gresi..." ca justificare pentru indemnul la genocid. Cand oare se va gasi vreun crestin care sa aiba curajul sa spuna: "genocidul nu este NICIODATA justificat! Genocidul este prin definitie un act imoral , indiferent cine-l comanda!" Atunci poate ca voi considera si eu ca a fi crestin inseamna a avea habar ce-i aia moralitate. In legatura cu sclavia in Bizant : en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_medieval_Europe Voi cita urmatoarea fraza: "The medieval slave trade was mainly to the East: Byzantine Empire and the Muslim World were the destinations, pagan Central and Eastern Europe an important source." Pe link, la finalul frazei vei gasi si note catre referinte, in caz ca vrei sa studiezi mai mult. Hai acum sa vedem al 13-lea amendament al Constitutiei SUA: "Neither slavery nor involuntary servitude, except as a punishment for crime whereof the party shall have been duly convicted, shall exist within the United States, or any place subject to their jurisdiction." Compara acest text cu citatele din scriptura si spune-mi: - care dintre ele reprezinta o interdictie clara pentru sclavie? - cum se face ca o lege adoptata de oameni este net superioara unui text provenit de la "fiinta perfecta"? - cum se face ca opiniile noastre, ale tuturor, in priviinta sclaviei sunt orientate in epoca moderna catre a considera sclavia drept imorala , pe cand divinitatea NU o condamna in scriptura? - de unde provine aceasta opinie despre imoralitatea sclaviei? A doua problema , cea a afirmatiei "tinand cont ca e moral doar ce ne cere dumnezeu sa facem , consider ca numai un crestin (si un ateu niciodata) ar putea respecta ce ne cere iisus in pasajul asta....matei 5,4 Iar Eu zic vouã: Iubiþi pe vrãjmaºii voºtri, binecuvântaþi pe cei ce vã blestemã, faceþi bine celor ce vã urãsc ºi rugaþi-vã pentru cei ce vã vatãmã ºi vã prigonesc, ...un ateu nu isi poate iubi vrajmasul " nu o comentez deocamdata. As vrea ca altii de pe topic (credinciosi sau nu) sa isi exprime parerea despre valabilitatea afirmatiei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 19:30
Trebuie sa ai bunavointa si sa dai crezare si altor surse ...macar cate putin de la fiecare ..si -ti formezi opinia personala:
Cum este vazut Iisus Hristos in Coran In viziunea Coranului, ultimul si cel mai mare profet al cuvantului lui Dumnezeu a fost Mahomed. Intre cei care i-au precedat a fost si Iisus. Faptul ca Mahomed vorbeste deseori despre Iisus Hristos in cuvantarile sale devine astfel explicabil. Tonul folosit de el este, in general, unul polemic, dar polemica sa nu este indreptata impotriva lui Iisus, ci impotriva crestinilor, pe care Mahomed ii considera responsabili de falsificarea imaginii lui Iisus si a invataturii sale. Este si motivul pentru care el se considera un fel de salvator al adevaratului profil si rol al lui Iisus Hristos in istoria mantuirii. Principalul repros facut crestinilor este acela de a-i fi transformat pe Iisus si pe Fecioara Maria in adevarati "dumnezei". Potrivit credintei musulmane, Iisus este doar fiul Mariei, ci nu Fiul lui Dumnezeu: "Nu se cuvine ca Dumnezeu sa-si atribuie un fiu!" (sura 19, 35). Coranul, insa, ignora calitatea de "imparat" spiritual a lui Iisus, originea sa davidiana, dar in primul rand faptul ca este Fiul lui Dumnezeu. Pentru Mahomed, Hristos ramane doar un trimis al lui Dumnezeu, care face cunoscuta revelatia lui Dumnezeu, si nimic mai mult. Cea mai mare contradictie intre Coran si Noul Testament vizeaza filiatia divina a lui Iisus Hristos si calitatea Sa de Mantuitor al lumii, prin moartea Sa pe Cruce, ambele reprezentand fundamentul credintei crestine. Coranul nu doar ca respinge cele doua aspecte ale rolului si rostului lui Iisus Hristos in istorie, ci chiar ii ameninta cu chinurile iadului pe cei ce ar impartasi o asemenea credinta: "Necredinciosi sunt aceia care spun: "Dumnezeu este Mesia, fiul Mariei!" Doar a zis Mesia: "O, fii ai lui Israel, adorati-L pe Dumnezeu, Domnul meu si Domnul vostru!" Pe cel care aseaza langa Dumnezeu pe altcineva, Dumnezeu il va opri de la Rai, iar adapostul lui va fi Focul si cei nelegiuiti nu vor afla ajutor" (sura 5, 72); "Credeti, asadar, in Dumnezeu si in trimisii Sai. Si nu spuneti "Trei"!" (sura 4, 171), se spune in Coran, blamand astfel credinta crestina in Dumnezeul cel in Treime.,, Pr. Prof. univ. dr. Nicolae ACHIMESCU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 20:39
De la: alehin, la data 2010-03-13 18:46:49De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:30:57De la: alehin, la data 2010-03-13 15:18:40Ioana .. tu spui de iubirea aproapelui ...de faptul ca ..daca esti credincios esti mai bun ...dar daca suntem peste 90% declarat crestini ..de unde ura asta pt ...bolnavi ...homosexuali ..saraci ( cum au putini bani ,, crestinii ,, vor in Pipera nu in Berceni...)alcoolici ( ii dispretuiesc ...)Uite o statistica intr-o tara majoritar crestina..: In caz ca nu ai observat Ioana nu a fost deranjata ca ai afirmat ceva jignitor despre ea , ci ai afirmat mai multe rautati (exprimandu-ma eufemistic) despre Iisus . Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:02
De la: tutenes, la data 2010-03-13 20:39:07De la: alehin, la data 2010-03-13 18:46:49De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:30:57De la: alehin, la data 2010-03-13 15:18:40Ioana .. tu spui de iubirea aproapelui ...de faptul ca ..daca esti credincios esti mai bun ...dar daca suntem peste 90% declarat crestini ..de unde ura asta pt ...bolnavi ...homosexuali ..saraci ( cum au putini bani ,, crestinii ,, vor in Pipera nu in Berceni...)alcoolici ( ii dispretuiesc ...)Uite o statistica intr-o tara majoritar crestina..: Ceea ce numesti tu ,, rautate,, poate fi un adevar ....dar sigur nu e important ...am uitat ca important este adevarul care-ti convine..!!! Daca as fi fost musulman ....m-as fi simtit jignita pt ca ..eu am citat un ,, adevar ,, ( cat de relativ ...este... ) fara a avea intentia sa jignesc ...Poate fi sau nu .. un adevar istoric ..RESTUL SUNT CUVINTE...( APROPO ....DOAR PT ATAT VA ,, INFLAMATI,,???)
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:19
De la: alehin, la data 2010-03-13 21:02:39De la: tutenes, la data 2010-03-13 20:39:07De la: alehin, la data 2010-03-13 18:46:49De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:30:57De la: alehin, la data 2010-03-13 15:18:40Ioana .. tu spui de iubirea aproapelui ...de faptul ca ..daca esti credincios esti mai bun ...dar daca suntem peste 90% declarat crestini ..de unde ura asta pt ...bolnavi ...homosexuali ..saraci ( cum au putini bani ,, crestinii ,, vor in Pipera nu in Berceni...)alcoolici ( ii dispretuiesc ...)Uite o statistica intr-o tara majoritar crestina..: Apostolul Pavel misogin ... Iisus bastard frustrat ... Cat despre adevar , nu iti inteleg pozitia in ceea ce priveste ce spun musulmanii despre Iisus avand in vedere ca islamismul a aparut la 600 de ani dupa crestinism . Oricum , eu iti doresc sa vrei sa cauti adevarul asa cum a fost el , nu sa incerci sa iti impui parerea personala ca fiind adevarul . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:22
Tutenes ...sa stii ca una e sa vezi ,, closca cu puii de aur ,, (-tezaurul de la Pietroasa .)..sau sa vezi mormantul lui Stefan cel mare ...si alta e sa te inchini la ele ( dovezi) Chiar daca sunt dovezi istorice despre Stefan cel Mare ,,,si ca nu stiu ce fapte de vitejie a facut el ...si cu totul altceva este sa te inchini la el!!!
Nu este blasfemie !!! Este doar pt cel care crede povestile astea jenante si se agata neputincios de ele .. Eu am imaginatie mai bogata ...am depasit nivelul ...5 ani ..si cred ca daca prin absurd as fi Isus eu m-as fi simtit jignit / as privi cu ingaduinta poate povestea asta crosetata ..(.de parca ar fi Pinochio .)..e ca si cum compari un accelerator de particule ..cu o prastie ..Eu nu exclud existenta unei forme superioare de viata ..fie el si ,, Creatorul ,, vietii pe Pamant ..dar nu pot sa cred acum in secol XXI in povesti cu virginitate ....blesteme ...ura ...instigare ....,, dreapta credinta( ha !! ha! ha!! bine ca mor aia si nu noi !!...pacat ...umilinta...Doaaamnee ... ma cutremur//!!! cum coborati voi totul la nivelul vostru de intelegere si ... si apoi il puneti ca pe-un peste de sticla pe mobila ..si-l stergeti din cand in cand de praf!!!
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:30
De la: alehin, la data 2010-03-13 21:22:09Tutenes ...sa stii ca una e sa vezi ,, closca cu puii de aur ,, (-tezaurul de la Pietroasa .)..sau sa vezi mormantul lui Stefan cel mare ...si alta e sa te inchini la ele ( dovezi) Chiar daca sunt dovezi istorice despre Stefan cel Mare ,,,si ca nu stiu ce fapte de vitejie a facut el ...si cu totul altceva este sa te inchini la el!!! Imi pare rau daca atat ai inteles tu din ortodoxie . Cat despre aprecierea cea cu nivelul de 5 ani , ce sa mai spun , m-ai lasat fara cuvinte .Coboram totul la nivelul nostru de intelegere ??? Nu inteleg de ce nu esti in stare sa spui ce ai de spus fara a-ti bate joc de valorile crestine si fara a-i jigni profund pe crestini . Crezi ca un dialog fara jigniri ar fi de preferat unuia cu jigniri ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:30
Tutenes eu nu impun nimic ...tu citesti niste cuvinte si-ti simti amenintata .. lumea ta de portelan,, !! Poti sa ignori!!! Ce te face sa-mi raspunzi??? Imi vrei binele ??? Vrei sa ma salvezi??? Sau tie frica sa nu care cumva sa stie Dumnezeu ca ai citit si nu l-ai aparat??? de blasfemie !! Uite eu am incredere ..ca nu voi fi pedepsita de nimeni ...nu mie frica de nimic ..si accept pana si alte pareri ...cu condititia sa nu ma ,, ataci ,, si mai rau sa nu faci altfel decat scrie in Biblia de care tot faceti vorbire
.Adica sa ,, vad,, ca tolerati ( macar) alta opinie ..ca iubiti aproapele ( sau e musai sa fie crestin ??? ca altfel nu se pune??? )
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:38
Eu sunt de parere ca nu trebuie sa declari plin de importanta credinta ..Totul trebuie sa fie in suflet
si trebuie sa se reflecte in FAPTE!!! Toate cuvintele voastre frumos ambalate nu sunt cu nimic mai presus decat ce-am scris eu ..Eu nu vad Fapte !!! ( din partea celor care -si declara credinta.....Mai bine taci si faci ..decat sa te bati cu pumnii in piept si in fata provocarii sa fugi ca soarecele....
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:39
De la: alehin, la data 2010-03-13 21:30:21Tutenes eu nu impun nimic ...tu citesti niste cuvinte si-ti simti amenintata .. lumea ta de portelan,, !! Poti sa ignori!!! Ce te face sa-mi raspunzi??? Imi vrei binele ??? Vrei sa ma salvezi??? Sau tie frica sa nu care cumva sa stie Dumnezeu ca ai citit si nu l-ai aparat??? de blasfemie !! Uite eu am incredere ..ca nu voi fi pedepsita de nimeni ...nu mie frica de nimic ..si accept pana si alte pareri ...cu condititia sa nu ma ,, ataci ,, si mai rau sa nu faci altfel decat scrie in Biblia de care tot faceti vorbire Ai inteles gresit pozitia mea . Iti raspund nu pentru ca imi simt amenintata "lumea de portelan" ci din respect pentru adevar . Intelegi gresit toleranta dupa parerea mea . Pot foarte bine sa imi iubesc aproapele si fara a fi de acoird cu ce spune el . Ba chiar si contrazicandu-l cand nu sunt de acord cu el , altfel as da dovada de ipocrizie ... Nu inteleg de unde confuzia asta intre iubirea aproapelui si necesitatea de a-i impartasi parerile . Tocmai din iubire de aproape trebuie sa ii spui acestuia exact ceea ce crezi si ce simti , nu sa-l minti .Toleranþã (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic ºi religios aplicabil unei colectivitãþi sau individ, care defineºte respectul libertãþii altuia, al modului sãu de gândire ºi de comportare, precum ºi al opiniilor sale de orice naturã (politice, religioase etc.). ht tp://ro.wikipedia.org/wiki/Toleran%C5%A3%C4%83 Din definitia de mai sus rezulta clar ca de fapt tu esti intoleranta dfata de crestini fiindca jignesti grav credinta si modelele crestine . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:41
De la: alehin, la data 2010-03-13 21:38:45Eu sunt de parere ca nu trebuie sa declari plin de importanta credinta ..Totul trebuie sa fie in suflet Ei da , si atunci pe forumuri nu o sa discute decat ateii ... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:48
De la: tutenes, la data 2010-03-13 21:39:58De la: alehin, la data 2010-03-13 21:30:21Tutenes eu nu impun nimic ...tu citesti niste cuvinte si-ti simti amenintata .. lumea ta de portelan,, !! Poti sa ignori!!! Ce te face sa-mi raspunzi??? Imi vrei binele ??? Vrei sa ma salvezi??? Sau tie frica sa nu care cumva sa stie Dumnezeu ca ai citit si nu l-ai aparat??? de blasfemie !! Uite eu am incredere ..ca nu voi fi pedepsita de nimeni ...nu mie frica de nimic ..si accept pana si alte pareri ...cu condititia sa nu ma ,, ataci ,, si mai rau sa nu faci altfel decat scrie in Biblia de care tot faceti vorbire De ce jignesc credinta??? ca am spus / citat dintr-o sursa care spune ca Isus a fost bastard/ copil din flori???de CE E JIGNIRE,,, DACA AR PUTEA SA FIE UN ADEVAR??? Eu nu stiu ...eu citesc diverse surse si nu cred cu tarie in niciuna ..tot caut ... Asta e pozitia mea!!! Dar nivelul tau l-am depasit cu siguranta ..pt ca eu am trecut asa: de la credinta neclintita ...la cunoastere/ invatare /informare ...si am ajuns la necredinta...( sursele de informare de care vorbesc erau total neutre ( in facultate ..la disciplina ,, Istoria statului si dreptului romanesc ,, cred ca nu-ti trece prin cap ca cineva avea interes sa ,, masluiasca adevarul ..legat de romani si credinta lor sau paganii ramasi dupa crestinare...)
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 21:56
De la: alehin, la data 2010-03-13 21:48:55De la: tutenes, la data 2010-03-13 21:39:58De la: alehin, la data 2010-03-13 21:30:21Tutenes eu nu impun nimic ...tu citesti niste cuvinte si-ti simti amenintata .. lumea ta de portelan,, !! Poti sa ignori!!! Ce te face sa-mi raspunzi??? Imi vrei binele ??? Vrei sa ma salvezi??? Sau tie frica sa nu care cumva sa stie Dumnezeu ca ai citit si nu l-ai aparat??? de blasfemie !! Uite eu am incredere ..ca nu voi fi pedepsita de nimeni ...nu mie frica de nimic ..si accept pana si alte pareri ...cu condititia sa nu ma ,, ataci ,, si mai rau sa nu faci altfel decat scrie in Biblia de care tot faceti vorbire Nu te supara , dar aici eu cred ca stii foarte bine unde ai gresit insa probabil nu vrei sa recunosti . Si oricum , atunci cand citezi parerea cuiva inseamna ca esti de acord cu ea . Totusi ar fi bine sa mentionezi mai precis sursele din care ai citat . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:03
Fii sigur ca nu ma supar ..am sa citez pe viitor sursele ...dar ( cred ca asta tine de incredere ) eu de obicei nu verific chiar daca cineva citeaza o sursa( merg pe ideea ca este adevarat si nu pe ideea sa vad daca nu cumva era o sursa ...adventista ...penticostala ...ateista ...)Intr-adevar citez surse in care cred sau care-mi convin( normal ...asa face fiecare...)si daca ai sa-mi spui pe viitor ca era ( sursa/informatia) de la adventisti ,sambetisti ...musulmani ...cu ce-l face mai putin adevarat??? ceva adevar exista! poate ...asa cred ca ar trebui sa gandim..
.Siguri nu vom fi niciodata ...( pana la Apocalipsa ...nu??? )
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:05
De la: alehin, la data 2010-03-13 22:03:47Fii sigur ca nu ma supar ..am sa citez pe viitor sursele ...dar ( cred ca asta tine de incredere ) eu de obicei nu verific chiar daca cineva citeaza o sursa( merg pe ideea ca este adevarat si nu pe ideea sa vad daca nu cumva era o sursa ...adventista ...penticostala ...ateista ...)Intr-adevar citez surse in care cred sau care-mi convin( normal ...asa face fiecare...)si daca ai sa-mi spui pe viitor ca era ( sursa/informatia) de la adventisti ,sambetisti ...musulmani ...cu ce-l face mai putin adevarat??? ceva adevar exista! poate ...asa cred ca ar trebui sa gandim.. Oricum as vrea sa te intreb ceva , ai invatat la facultate ca Iisus era bastard , sau ai apelat la alta sursa ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:10
De la: alehin, la data 2010-03-13 22:03:47Fii sigur ca nu ma supar ..am sa citez pe viitor sursele ...dar ( cred ca asta tine de incredere ) eu de obicei nu verific chiar daca cineva citeaza o sursa( merg pe ideea ca este adevarat si nu pe ideea sa vad daca nu cumva era o sursa ...adventista ...penticostala ...ateista ...)Intr-adevar citez surse in care cred sau care-mi convin( normal ...asa face fiecare...)si daca ai sa-mi spui pe viitor ca era ( sursa/informatia) de la adventisti ,sambetisti ...musulmani ...cu ce-l face mai putin adevarat??? ceva adevar exista! poate ...asa cred ca ar trebui sa gandim.. wow ! Nu verifici sursele ??? Inseamna ca tu mergi pe principiul "crede si nu cerceta " si eu pe "cauta si vei afla" ?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:12
De la: tutenes, la data 2010-03-13 22:05:54Eu nu am absolvit Teologia( asta mai lipsea!!) si nici Academia Religiilor sursa era una istorica ...si presupusa ...De la: alehin, la data 2010-03-13 22:03:47Fii sigur ca nu ma supar ..am sa citez pe viitor sursele ...dar ( cred ca asta tine de incredere ) eu de obicei nu verific chiar daca cineva citeaza o sursa( merg pe ideea ca este adevarat si nu pe ideea sa vad daca nu cumva era o sursa ...adventista ...penticostala ...ateista ...)Intr-adevar citez surse in care cred sau care-mi convin( normal ...asa face fiecare...)si daca ai sa-mi spui pe viitor ca era ( sursa/informatia) de la adventisti ,sambetisti ...musulmani ...cu ce-l face mai putin adevarat??? ceva adevar exista! poate ...asa cred ca ar trebui sa gandim.. doar . .pt ca ,, dovezi nu exista cum bine stii de nicio parte ...PRIMELE SCRIERI AU FOST la cateva zeci de ani de la moartea lui Isus !!! Isus n-a scris nimic !! nici nu stia sa scrie!!! toate sunt povesti!! ca ce am spus eu este neadevarat este fix la fel cu ce pretinzi tu ca ar fi ca e sigur!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:18
De la: tutenes, la data 2010-03-13 22:10:28De la: alehin, la data 2010-03-13 22:03:47Fii sigur ca nu ma supar ..am sa citez pe viitor sursele ...dar ( cred ca asta tine de incredere ) eu de obicei nu verific chiar daca cineva citeaza o sursa( merg pe ideea ca este adevarat si nu pe ideea sa vad daca nu cumva era o sursa ...adventista ...penticostala ...ateista ...)Intr-adevar citez surse in care cred sau care-mi convin( normal ...asa face fiecare...)si daca ai sa-mi spui pe viitor ca era ( sursa/informatia) de la adventisti ,sambetisti ...musulmani ...cu ce-l face mai putin adevarat??? ceva adevar exista! poate ...asa cred ca ar trebui sa gandim.. Daa !! chiar asa fac ma leg la ochi si aleg orbeste si scot la intamplare cate un iepure din palarie!!! Daca sursa citata imi convine ca informatie ,,o citez dar n-o iau ca pe un stalp de rezistenta ...DOAR ADAUG O CARAMIDA ...depinde ...si cu ce material vin altii!!Am si eu totusi o logica !! si doar dupa tiparul asta ma ghidez!!
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:22
Yorick , biserica este o institutie divino umana care mai greseste uneori avand in vedere componenta umana .
Insa incercarea ta de a combate morala crestina folosindu-te de unele greseli ale institutiei bisericii nu este corecta . Modul de interpretare al pasajelor pe care le-ai citat din Noul Testament este absolut denaturat si scos din context . Iti pierzi obiectivitatea . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 00:02
De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 19:01:37De la: alehin, la data 2010-03-13 18:46:49De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:30:57De la: alehin, la data 2010-03-13 15:18:40Ioana .. tu spui de iubirea aproapelui ...de faptul ca ..daca esti credincios esti mai bun ...dar daca suntem peste 90% declarat crestini ..de unde ura asta pt ...bolnavi ...homosexuali ..saraci ( cum au putini bani ,, crestinii ,, vor in Pipera nu in Berceni...)alcoolici ( ii dispretuiesc ...)Uite o statistica intr-o tara majoritar crestina..: Un copil nascut inafara casatoriei si neacceptat de cineva este un copil din flori ! Un copil care nu este al sotului este bastard ! Iisus nu a fost fiul lui Iosif -deci este bastard ! Si putem sa avem in vedere ca nu a fost recunoscut de nimeni -tot ce este scris sunt speculatii ! Ca sa fie adevarat trebuie sa existe mai multe surse ! Alehin nu a gresit -maria era sa fie lapidata deoarece nu era casatorita in timpul cand a fost conceput copilul si chiar daca era logodita,iosif inca nu avusese relatii sexuale cu maria ! Am si eu o curiozitate - Iosif cati ani avea ? Si daca atunci cand l-a nascut pe isus era fecioara !??
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 05:02
De la: tutenes, la data 2010-03-13 22:22:14Yorick , biserica este o institutie divino umana care mai greseste uneori avand in vedere componenta umana . Pentru a putea cu adevarat sa spui ca am scos din context si am interpretat eu rau-voitor pasaje din scriptura este necesar urmatorul lucru: sa prezinti contextul in care socotesti tu ca acele pasaje sunt acceptabile si justificate. Cu alte cuvinte : dovedeste fara echivoc, bazandu-te pe cuvantul domnului (care nu trebuie sa cuprinda contradictii!!!) ca ceea ce am spus este eronat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 07:33
De la: Ebony, la data 2010-03-13 18:49:47Din moment ce intram in nefiinta....ma indoiesc ca mai suntem constienti de ceea ce se petrece,cu trupul si spiritul ma-ndoiesc ca este asa,Nico si ma bazez pe faptul ca,in momentul in care cineva moare,se acopera cu pinza toate oglinzile ....te-ai intrebat care ar fi rostul acestui gest ? eu m-am intrebat si raspunsul ar fi unul simplu,ireal de simplu : ca sufletul cind se detaseaza de corp sa nu se vada in oglinda si sa se sperie ! educati fiind mai mult materialist si nerecunoscind existenta sufletului si nimic din ce decurge de aici,debusolarea poate fi mare ,caci se vede pe sine in oglinda si ceva mai jos ,corpul pe care l-a purtat o viata ....ori rostul tuturor ritualurilor legate de "moarte" ,este conducerea acelui suflet spre tarimul celalalt si constientizarea ca el este cu mult mai mult decit acea anvelopa uzata ce si-a incheiat un ciclu de viata ....
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 08:27
dar v-ati intrebat vreodata :cum se face ca o religie ,atit de aiurea ziceti voi, reuseste sa traverseze timpul si de 2000 de ani sa continue sa fie Vie ? in general,tot ce-i fara importanta, se uita ! UITAREA este cel mai mare Dar facut omului,dar si pacat,in acelasi timp ! uitam,dom'le si ce-am facut ieri-alaltaieri, dar religiile rezista de mii de ani ! de ce oare ?
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 10:07
De la: gabigabi, la data 2010-03-14 08:27:55dar v-ati intrebat vreodata :cum se face ca o religie ,atit de aiurea ziceti voi, reuseste sa traverseze timpul si de 2000 de ani sa continue sa fie Vie ? in general,tot ce-i fara importanta, se uita ! UITAREA este cel mai mare Dar facut omului,dar si pacat,in acelasi timp ! uitam,dom'le si ce-am facut ieri-alaltaieri, dar religiile rezista de mii de ani ! de ce oare ? Cum sa nu reziste,daca permanent exista cineva la putere care vrea sa tina masele de fraieri sub control ,fie cu religia fie cu politica
|
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:05
De la: NESIMTITUL, la data 2010-03-14 10:07:10De la: gabigabi, la data 2010-03-14 08:27:55dar v-ati intrebat vreodata :cum se face ca o religie ,atit de aiurea ziceti voi, reuseste sa traverseze timpul si de 2000 de ani sa continue sa fie Vie ? in general,tot ce-i fara importanta, se uita ! UITAREA este cel mai mare Dar facut omului,dar si pacat,in acelasi timp ! uitam,dom'le si ce-am facut ieri-alaltaieri, dar religiile rezista de mii de ani ! de ce oare ? Pai, sa ne desprindem din masele de fraieri, e greu??? Vad ca unora le este greu sa faca distinctia intre discutii politice de pe topicuri si viata personala a unor oameni reali care nu cer decat liniste... |
|
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:16
De la: gabigabi, la data 2010-03-14 08:27:55dar v-ati intrebat vreodata :cum se face ca o religie ,atit de aiurea ziceti voi, reuseste sa traverseze timpul si de 2000 de ani sa continue sa fie Vie ? in general,tot ce-i fara importanta, se uita ! UITAREA este cel mai mare Dar facut omului,dar si pacat,in acelasi timp ! uitam,dom'le si ce-am facut ieri-alaltaieri, dar religiile rezista de mii de ani ! de ce oare ? Eu stiu de ce rezista religia de peste 2000 de ani dar ma abtin sa comentez ! E ceva asemanator cu politica ! De ce dupa 20 de ani de la revolutie iliescu inca este dorit de catre anumite persoane si de ce inca la alegeri romanii aleg fosti comunisti (peste 11 milioane ) -or fi toti atei ?
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:17
De la: gabigabi, la data 2010-03-14 08:27:55dar v-ati intrebat vreodata :cum se face ca o religie ,atit de aiurea ziceti voi, reuseste sa traverseze timpul si de 2000 de ani sa continue sa fie Vie ? in general,tot ce-i fara importanta, se uita ! UITAREA este cel mai mare Dar facut omului,dar si pacat,in acelasi timp ! uitam,dom'le si ce-am facut ieri-alaltaieri, dar religiile rezista de mii de ani ! de ce oare ?pt.ca fiecare generatie isi are dobitocii,prostii si cretinii sai si nu putini,ba dimpotriva,intotdeauna retograzii au fost mai multi,d'aia si suntem in urma cu 1.500 de ani ,in loc sa facem excursii in spatiu stam si ne intrebam tampenii pe forumuri publice Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
“Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:36
De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:37:09De la: alehin, la data 2010-03-13 17:45:29Lucrurile pe care eu sa zicem ca le condamn Te referi la competenta unora care scriu despre religie -te-ai gandit ca pentru a descrie ,de exemplu ,un personaj ,precum gheorghiu dej ,nu iti trebuie prea multa scoala ? E atat de greu sa faci afirmatia ca a fost un criminal ? Asa si cu competenta celor care fac afirmatii despre crimele crestinilor -nu-ti trebuie prea multa minte ,avand niste date istorice si citind chiar si cartile sfinte-ca religia a facut mult rau umanitatii ! Deasemenea daca te folosesti de logica elementara si ai o gandire cat de cat rationala poti sa afirmi fara sa gresesti ,ca existenta unei divinitati nu este posibila ! Daca ar exista o divinitate ar insemna ca nu exista ratiune -e ca si cum am fi niste roboti creati de o entitate -de fapt niste rebuturi avand in vedere ca nu stim sa apreciem acea divinitate ! Aceste rebuturi au liberul arbitru -e decizia divinitatii ,a creatorului -lui nu-i pasa de deciziile pe care le luam-de ce i-ar pasa dupa ce murim ? Noi ,creatia lui ,avem mai multa bunavointa -noi nu acordam liberul arbitru unei creatii umane ,noi intervenim permanent-dorim sa perfectionam ce am creat ! Ce ar fi sa acordam liberul arbitru unui copil de 6 luni -sa-l lasam pe marginea unui lac sa-si aleaga optiunile ? Ce ar fi fost daca cream calculatorul si ne multumeam doar cu Windows 95 ?
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 11:52
De la: karpov, la data 2010-03-14 11:36:20De la: ioanna_dark, la data 2010-03-13 18:37:09De la: alehin, la data 2010-03-13 17:45:29Lucrurile pe care eu sa zicem ca le condamn Oare ratiunea nu ne face sa devenim atunci propri nostri zei?
Raporteaza abuz de limbaj
Omerta Vision
|
|
|
|

cea datorita careia exista ..perpetuarea speciei ..tocmai ea
)
doar .