back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 18:39

in toamna lui 90 ,ma visez conducind o trasurica de 1cal putere ....mama mea,destul de bolnava la vremea aia,era in spate ....intru intro vale destul de strimta ,cu un peisaj de toamna mohorita si tirzie ...in stinga sus, vad un castel ruinat si nu-mi place dar, apare la capatul acestui drum o casa mare "calare " pe el si cu un gang de trecere....frig si intuneric ! mama se-nfioara si ma-ntreaba daca mai e mult si eu ii spun ca imediat o sa vada ce n-a mai vazut in viata ei si,intradevar : cum am iesit de sub acea borta,peisajul s-a schimbat total ! totul era luminos,frumos,cald si imbietor ! casuta linga casuta, albe ,ca dintr-o poveste ....cu perdelute si flori la ferestri ; cu terase pline cu ghiviciuri cu pomisori infloriti ! am oprit in fata a ceea ce parea o cofetarie si mama a ramas la o prajitura si o cafea,eu urmind sa vin mai tirziu ca s-o iau ! ....povestind acest vis colegilor de la birou, o colega imi spune,confirmindu-mi ce-am banuit si eu : gabi,mama ta moare ! cheama preotul s-o impartaseasca !...n-am curaj sa-i spun mamei asa ceva si mai amin pina a doua zi ,cind ii spun totusi surorii mele ce-am visat ,rugind-o s-o convinga sa cheme preotul si -mi spune ca s-a rezolvat ! cum adica "s-a rezolvat? " si-mi spune ca de dimineata,cum s-a sculat i-a spus surorii ca a visat ceva- nu a vrut sa spuna ce anume nici in ruptul capului -si sa se duca la biserica !....i-am povestit de nenumarate ori visul avut si de plecat, dupa 10 zile, a plecat impacata cu sine si cu Dumnezeu !
Coincidenta ?[/quote]

@ IPU -ptr. tine era postarea asta,ca raspuns la intimplarea ta din adolescenta !

Nr4

134 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 18:40

De la: florinpreda999, la data 2010-03-15 15:29:00
De la: Horus, la data 2010-03-15 12:37:24Aaaaa!?! n-am stiut ....!! deci Constantin e O.K daca s-a crestinat?!?! Monstrul ala de Jack Spintecatorul era O.K daca se crestina????Eu daca sunt un ticalos si ma crestinez ... e in regula??? sunt absolvit de toate ,, pacatele,,
pai toti hotii spun inainte sa mearga la furat,,ajuta-mi doamne sa nu ma prinda''

pana si cand fura din biserica tot la dumnezeu se roaga..

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 18:44

De la: Nr4, la data 2010-03-15 18:40:19
De la: florinpreda999, la data 2010-03-15 15:29:00
De la: Horus, la data 2010-03-15 12:37:24Aaaaa!?! n-am stiut ....!! deci Constantin e O.K daca s-a crestinat?!?! Monstrul ala de Jack Spintecatorul era O.K daca se crestina????Eu daca sunt un ticalos si ma crestinez ... e in regula??? sunt absolvit de toate ,, pacatele,,
pai toti hotii spun inainte sa mearga la furat,,ajuta-mi doamne sa nu ma prinda''

pana si cand fura din biserica tot la dumnezeu se roaga..

io am auzit ca in ultimul timp a cam uitat de ei ........fura pe riscul lor....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 18:57

De la: gabigabi, la data 2010-03-15 18:39:45

in toamna lui 90 ,ma visez conducind o trasurica de 1cal putere ....mama mea,destul de bolnava la vremea aia,era in spate ....intru intro vale destul de strimta ,cu un peisaj de toamna mohorita si tirzie ...in stinga sus, vad un castel ruinat si nu-mi place dar, apare la capatul acestui drum o casa mare "calare " pe el si cu un gang de trecere....frig si intuneric ! mama se-nfioara si ma-ntreaba daca mai e mult si eu ii spun ca imediat o sa vada ce n-a mai vazut in viata ei si,intradevar : cum am iesit de sub acea borta,peisajul s-a schimbat total ! totul era luminos,frumos,cald si imbietor ! casuta linga casuta, albe ,ca dintr-o poveste ....cu perdelute si flori la ferestri ; cu terase pline cu ghiviciuri cu pomisori infloriti ! am oprit in fata a ceea ce parea o cofetarie si mama a ramas la o prajitura si o cafea,eu urmind sa vin mai tirziu ca s-o iau ! ....povestind acest vis colegilor de la birou, o colega imi spune,confirmindu-mi ce-am banuit si eu : gabi,mama ta moare ! cheama preotul s-o impartaseasca !...n-am curaj sa-i spun mamei asa ceva si mai amin pina a doua zi ,cind ii spun totusi surorii mele ce-am visat ,rugind-o s-o convinga sa cheme preotul si -mi spune ca s-a rezolvat ! cum adica "s-a rezolvat? " si-mi spune ca de dimineata,cum s-a sculat i-a spus surorii ca a visat ceva- nu a vrut sa spuna ce anume nici in ruptul capului -si sa se duca la biserica !....i-am povestit de nenumarate ori visul avut si de plecat, dupa 10 zile, a plecat impacata cu sine si cu Dumnezeu !
Coincidenta ?

@ IPU -ptr. tine era postarea asta,ca raspuns la intimplarea ta din adolescenta ![/quote]Ai avut o premonitie! Sa inteleg ca mama ta a murit dupa 10 zile , adica 10 zile dupa ce tu si EA a-ti avut premonitiile astea care le povestesti! DAR MAI INTERESANT ESTE CA: cel sau cea care lucreaza cu tine la servici ti-a spus exact ce-o sa se intimole cu MAMA TA! NU TI SE PARE CIUDAT CA TOATE EVENIMENTELE COINCID!!!??

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:04

exact, IPUle ! si eu am decodificat acel vis la fel ,caci era trasurica : corpul uman; era calul : instinctele ; era prezenta si calea ; si ruinele ,simbol al mortii ! pasajul / tunelul ala de trecere ,intunecat si rece era poarta de trecere pe "tarimul celalalt" ! cel mai curios mi s-a parut ca eu stiam,in vis, de acel loc ; il cunosteam bine ! eu o conduceam pe mama acolo !

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:12

De la: gabigabi, la data 2010-03-15 19:04:55exact, IPUle ! si eu am decodificat acel vis la fel ,caci era trasurica : corpul uman; era calul : instinctele ; era prezenta si calea ; si ruinele ,simbol al mortii ! pasajul / tunelul ala de trecere ,intunecat si rece era poarta de trecere pe "tarimul celalalt" ! cel mai curios mi s-a parut ca eu stiam,in vis, de acel loc ; il cunosteam bine ! eu o conduceam pe mama acolo !
AR FI EXTREM DE CRUD CA UNIVERSUL EXISTENT SUB O FORMA SAU ALTA SA NASCA FIINTE CONSTIIENTE PE CARE SA LE REDA CENUSEI STELARE!!

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:19

De la: IPU, la data 2010-03-15 19:12:24
De la: gabigabi, la data 2010-03-15 19:04:55exact, IPUle ! si eu am decodificat acel vis la fel ,caci era trasurica : corpul uman; era calul : instinctele ; era prezenta si calea ; si ruinele ,simbol al mortii ! pasajul / tunelul ala de trecere ,intunecat si rece era poarta de trecere pe "tarimul celalalt" ! cel mai curios mi s-a parut ca eu stiam,in vis, de acel loc ; il cunosteam bine ! eu o conduceam pe mama acolo !
AR FI EXTREM DE CRUD CA UNIVERSUL EXISTENT SUB O FORMA SAU ALTA SA NASCA FIINTE CONSTIIENTE PE CARE SA LE REDA CENUSEI STELARE!!

....si o risipa inutila ,ori in Univers Nimic nu se pierde ci totul se transforma !

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:21

De la: IPU, la data 2010-03-15 19:12:24

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:27

HAI SA I-TI MA DAU OUN EXEMPLU DE COINCIDENTA STRANIE!! INTR-O dimineata mi-am dus copilul l scoala cu masina.La 30 de metri de scoala se afla cimitirul local! De obicei trageam masina cu spatele intr-o strada secundara , si apoi iesam in PRINCIPALA , tragind pe dreapta linga scoala .IN ZIUA AIA NU AM FACUT ASTA! TOATE GLASSU-RILE ERAU ABURITE! NICI MACAR NU M-M GINDIT CA DACA intorc imediat fara sa ma asigur ca deobicei o sa vina cineva din spate PUNINDU-NE VIATA IN PERICOL MIE SI COPILULUI MEU! INCONSTIENTA , SAU PROGRAMARE DESTINALA? CRED Cca aa A FOST SA FIE CA DIN SPATE IN LOCALITATE VENEA UNUL; CU 80 LA ORA SI A INTRAT IN SANT!1 SI STITI CE MI-A ZIS? Bine ca s-a intiplat asa si nu mai RAU!BA CHIAR AM DAT MINA CU EL IN TIMP CE COPILU" INTRA IN CURTEA SCOLII FARASA I=MI ZICA SARU" MINA TATA! La 30 de metri era ingropat tata si bunica me! ghici pe cine am visat dupaamiaza cind m-am culcat pt. sgh. 3?PE TATA! CARE CINTA : AS DA ZILE DE LA MINE! DE! PE O LINIE MELODICA CIUDATA!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:38

stii tu cum se zice : "cind Dumnezeu vrea sa-l piarda pe om ii ia mintile ", dar se pare ca nu cu tine avea treaba El,ci cu bezmeticul ala ce intra cu viteza prea mare in oras !....oricum ,doar i-a aratat pisica si sper sa-i fi fost de invatatura de minte....dar si tie,cred ! .....P.S ce zici ca ai facut dupa masa ? ai sgh 3 ? ce-i asta ? codificarea de la tras la aghioase ?

ies acum si va doresc o seara frumoasa ! pe miine !

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:39

De la: gabigabi, la data 2010-03-15 19:38:12stii tu cum se zice : "cind Dumnezeu vrea sa-l piarda pe om ii ia mintile ", dar se pare ca nu cu tine avea treaba El,ci cu bezmeticul ala ce intra cu viteza prea mare in oras !....oricum ,doar i-a aratat pisica si sper sa-i fi fost de invatatura de minte....dar si tie,cred ! .....P.S ce zici ca ai facut dupa masa ? ai sgh 3 ? ce-i asta ? codificarea de la tras la aghioase ?

ADICA FLATULATII!!!

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:41

De la: gabigabi, la data 2010-03-15 19:38:12stii tu cum se zice : "cind Dumnezeu vrea sa-l piarda pe om ii ia mintile ", dar se pare ca nu cu tine avea treaba El,ci cu bezmeticul ala ce intra cu viteza prea mare in oras !....oricum ,doar i-a aratat pisica si sper sa-i fi fost de invatatura de minte....dar si tie,cred ! .....P.S ce zici ca ai facut dupa masa ? ai sgh 3 ? ce-i asta ? codificarea de la tras la aghioase ?

NOAPTE BUNA SI MIINE CLEAR FULL!!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:42

De la: symy1, la data 2010-03-15 16:22:55
De la: nastasemihail, la data 2010-03-15 16:18:45
De la: IPU, la data 2010-03-15 16:02:37Tin minte ca in adolescenta am lesinat pt citeva minute in autobuz dar tineam cu miinile strins de barele lui alea de se tin toti calatorii! Cineva care m-a vazut spunea ca aveam ochii deschisi dilatati la maxim si ca nu auzeam nimic! EU I -MI ADUC AMINTE CIND M-A LUAT VALU' ca i-mi parea rau ca parasesc lumea asta si pe ai mei parinti! APOI INTUNERIC FARA NICI O AMINTIRE! Oare eram intre DIMENSIUNI SAU NU MAI URMA NIMIC !? Oricum habar n-am dar mi-as fi dorit sa se mai intimple ceva dar nimic! A NU SE INTELEGE CA NU AR MAI FI NIMIC DUPA ACEEA , DAR ASTEPT CU NERABDARE SA MI SE CONFIRME CONTRARIUL! DACA UNUL DINTRE VOI VEDE SAU STIE CEVA DESPRE LUMEA DE DINCOLO ANUNTATI-MA SI VOI FI ACOLO CU TOATA CURIOZITATEA MEA ! Cert este ca am avut multe premonitii si coincidente, dar nu stiu ce sa cred! La urma , urmei chiar a existat si un Toma necredinciosu"! Pina sa moara TATA IN 2007 DE UN ACCIDENT CEREBRAL , I-AM ZIS CIND MAI VORBEAM CU EL SA-MI DEA UN SEMN DACA TRECE DINCOLO! CREDETI-MA CA DACA AR FI SA MA IAU DUPA VISE SAU PREMONITII CHIAR S-AR PUTEA SA EXISTE O ALTA DIMENSIUNE , PT. CA NU CRED IN COINCIDENTE!
Eu zic sa te astimperi.
Eu zic sa mai cauti...

Ca sigur nu gasesti !

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:47

De la: karpov, la data 2010-03-15 19:42:12
De la: symy1, la data 2010-03-15 16:22:55
De la: nastasemihail, la data 2010-03-15 16:18:45
De la: IPU, la data 2010-03-15 16:02:37Tin minte ca in adolescenta am lesinat pt citeva minute in autobuz dar tineam cu miinile strins de barele lui alea de se tin toti calatorii! Cineva care m-a vazut spunea ca aveam ochii deschisi dilatati la maxim si ca nu auzeam nimic! EU I -MI ADUC AMINTE CIND M-A LUAT VALU' ca i-mi parea rau ca parasesc lumea asta si pe ai mei parinti! APOI INTUNERIC FARA NICI O AMINTIRE! Oare eram intre DIMENSIUNI SAU NU MAI URMA NIMIC !? Oricum habar n-am dar mi-as fi dorit sa se mai intimple ceva dar nimic! A NU SE INTELEGE CA NU AR MAI FI NIMIC DUPA ACEEA , DAR ASTEPT CU NERABDARE SA MI SE CONFIRME CONTRARIUL! DACA UNUL DINTRE VOI VEDE SAU STIE CEVA DESPRE LUMEA DE DINCOLO ANUNTATI-MA SI VOI FI ACOLO CU TOATA CURIOZITATEA MEA ! Cert este ca am avut multe premonitii si coincidente, dar nu stiu ce sa cred! La urma , urmei chiar a existat si un Toma necredinciosu"! Pina sa moara TATA IN 2007 DE UN ACCIDENT CEREBRAL , I-AM ZIS CIND MAI VORBEAM CU EL SA-MI DEA UN SEMN DACA TRECE DINCOLO! CREDETI-MA CA DACA AR FI SA MA IAU DUPA VISE SAU PREMONITII CHIAR S-AR PUTEA SA EXISTE O ALTA DIMENSIUNE , PT. CA NU CRED IN COINCIDENTE!
Eu zic sa te astimperi.
Eu zic sa mai cauti...

MON AMY KARPOV!

Ca sigur nu gasesti !

9am176907

6 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:51

bineanteles ca exista viata dupa moarte ,insusi Domnul ISUS a murit si apoi a inviat / Tu cititorule trebuie sa te gandesti bine daca vrei sa ajungi acolo unde este si ISUS ,ai grija cum traiesti /multi se inseala ,ca daca fac milostenii si mai merg din cand in cand la biserica ,vor merge in cer /va inselati ,trairea voastra trebuie sa fie dupa voia Domnului / Trebuie sa va fie FRICA de ce o saa fie dupa moarte ,pentru ca este si exista viata si doresc pentru tooti o viata in CER nu in FOCUL vesnic /

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 19:56

De la: 9am176907, la data 2010-03-15 19:51:18bineanteles ca exista viata dupa moarte ,insusi Domnul ISUS a murit si apoi a inviat / Tu cititorule trebuie sa te gandesti bine daca vrei sa ajungi acolo unde este si ISUS ,ai grija cum traiesti /multi se inseala ,ca daca fac milostenii si mai merg din cand in cand la biserica ,vor merge in cer /va inselati ,trairea voastra trebuie sa fie dupa voia Domnului / Trebuie sa va fie FRICA de ce o saa fie dupa moarte ,pentru ca este si exista viata si doresc pentru tooti o viata in CER nu in FOCUL vesnic /

Nu ai fost informata ? Am aflat zilele trecute ca de fapt isus nu a inviat ! A fost o minciuna care a plecat de la sfantul petru ! Chiar dumnezeu l-a anuntat pe actualul papa ,in data de 30 februarie 2010 ,prin email -am primit si eu acest email ,daca vrei ti-l transmit si tie !

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 20:03

Pt. Symi:
Mie nu-mi miroase a New Age. Doar pentru faptul ca nu iau "mot-a-mot" tot ce scrie in evangeliile
neapocrife, singurile recunoscute de Bisericile Crestine?
Cine ma poate convinge ca doar cei 4 Evanghelisti au statuat adevarul?
Irineu, aruncandu-le pe celelalte la cos sau arzand o parte dintre ele? Din fericire unele s-au mai
pastrat. Am afirmat credinta in Dumnezeu si in Isus, si ma refer la spusele lui Isus si nu ale
Apostolilor, mai ales in FAPTELE. Iata de ce?
1. Isus n-a fost un razboinic, ci un exemplu rar de moralitate, desi altii l-au denigrat.
2. Capii Bisericilor Crestine si-au conjugat interesele cu Imparatii Romani din Apus si Rasarit(IMP.
Bizantin).
3. Majoritatea Imparatilor au fost niste criominali(ignorand porunca - sa nu ucizi- ) Si-au ucis unchi,
frati, surori, sotii, copii, nepoti, cumnati, etc. Vezi si Cruciadele, respectiv scopul lor de cucerire
a teritoriilor in numele Sf. Cruci.
4. Constantin Cel Mare(mai apoi sanctificat) n-a facut nici el exceptie.
5. Pavel un General al Imp. Roman, a ucis multi crestini, i-a progonit sau i-a predat autoritatilor.
Devine mai apoi "Sf. Apostol Pavel"

6. Dau doar o parte din citatul lui Alehin, cu care sunt perfect de acord in ce priveste misoginismul
retrograd al Ap. Pavel, din pacate si azi tot atat de inapoiat si impus de slujitorii celor doua biserici
crestine.

"Cine vrea ca, în baza unor pasaje precum cele din 1 Corinteni 14 ºi 1 Timotei 2, femeia sã fie "supusã", tãcînd în public ºi lãsînd bãrbatului "slujba învãþãrii", ar trebui sã nu poatã dormi din cauza faptului cã poruncile lui Pavel pentru sclavi (1 Corinteni 7:21; Efeseni 6:5-8; Coloseni 3:22; 1 Timotei 6:1-2; Tit 2:9-10) sînt astãzi fãrã obiect. Sau cã "daþi Cezarului ce este al Cezarului" nu poate fi aplicat decît metaforic, prin extensie. Lumea Noului Testament NU trebuie sã semene cu lumea noastrã pentru ca religia Noului Testament sã fie posibilã

În lumea lui Pavel, ca ºi astãzi, relaþiile sociale dintre sexe erau reglate de noþiunea de "ruºine" - un construct care þine de antropologia culturalã, nu de teologie (chiar dacã un autor, inclusiv Pavel, poate argumenta religios în favoarea sau împotriva unei uzanþe culturale). Dacã pentru orientalul Pavel era "ruºinos" (nu pãcãtos) ca femeia sã asume roluri de conducere, lucrurile NU trebuie sã stea neapãrat la fel azi. Societatea face regulile jocului, nu teologia. O societate matriarhalã nu este nebiblicã, cum nu este nici egalitarismul contemporan al sexelor (mai apropiat de teologia paulinã decît oricare alt model social).

Unul dintre cele mai urîte ºi mai absurde lucruri din creºtinismul contemporan este misoginismul liturgic, în toate formele lui. De la baptistul care nu suportã sã audã o femeie predicînd nici mãcar la radio (nu, nu fabulez, am dat peste un blog al cãrui autor era revoltat cã la Vocea Evangheliei realizatoarele de emisiuni frizeazã interdicþia paulinã) pînã la refuzul multor confesiuni de a hirotoni femei, creºtinul majoritar este falocrat. Mai mult, el are iluzia caracterului biblic al convingerilor sale misogine."

7. Biserica Catolica pretinsa a fi urmasa a Bisericii Apostolice(dupa Invataturile Lui Isus, scrise cam dupa 50-100 de ani de la moarte Sa), ar fi trbuit sa preia doar acele Invataturi, fara a adauga propriile concepte, devenite canoane, adaugate mereu de sarguitorii Capi ai celor doua Biserici Crestine si a restului de Culte izvorate prin schisme.
Da, eu as spune; crestinul majoritar, indiferent de sex, are credinta caracterului biblic, formandu-i
convingeri de nestramutat, cu precadere spre misoginism si supunere oarba.

gaby2002

4 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 21:12

Nu prea cred ca exista sau cel putin nu in varianta crestino-musulmana.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 21:20

De la: emil_pislaru, la data 2010-03-15 20:03:29
Pt. Symi:
Mie nu-mi miroase a New Age. Doar pentru faptul ca nu iau "mot-a-mot" tot ce scrie in evangeliile
neapocrife, singurile recunoscute de Bisericile Crestine?
Cine ma poate convinge ca doar cei 4 Evanghelisti au statuat adevarul?
Irineu, aruncandu-le pe celelalte la cos sau arzand o parte dintre ele? Din fericire unele s-au mai
pastrat. Am afirmat credinta in Dumnezeu si in Isus, si ma refer la spusele lui Isus si nu ale
Apostolilor, mai ales in FAPTELE. Iata de ce?
1. Isus n-a fost un razboinic, ci un exemplu rar de moralitate, desi altii l-au denigrat.
2. Capii Bisericilor Crestine si-au conjugat interesele cu Imparatii Romani din Apus si Rasarit(IMP.
Bizantin).
3. Majoritatea Imparatilor au fost niste criominali(ignorand porunca - sa nu ucizi- ) Si-au ucis unchi,
frati, surori, sotii, copii, nepoti, cumnati, etc. Vezi si Cruciadele, respectiv scopul lor de cucerire
a teritoriilor in numele Sf. Cruci.
4. Constantin Cel Mare(mai apoi sanctificat) n-a facut nici el exceptie.
5. Pavel un General al Imp. Roman, a ucis multi crestini, i-a progonit sau i-a predat autoritatilor.
Devine mai apoi "Sf. Apostol Pavel"

6. Dau doar o parte din citatul lui Alehin, cu care sunt perfect de acord in ce priveste misoginismul
retrograd al Ap. Pavel, din pacate si azi tot atat de inapoiat si impus de slujitorii celor doua biserici
crestine.

"Cine vrea ca, în baza unor pasaje precum cele din 1 Corinteni 14 ºi 1 Timotei 2, femeia sã fie "supusã", tãcînd în public ºi lãsînd bãrbatului "slujba învãþãrii", ar trebui sã nu poatã dormi din cauza faptului cã poruncile lui Pavel pentru sclavi (1 Corinteni 7:21; Efeseni 6:5-8; Coloseni 3:22; 1 Timotei 6:1-2; Tit 2:9-10) sînt astãzi fãrã obiect. Sau cã "daþi Cezarului ce este al Cezarului" nu poate fi aplicat decît metaforic, prin extensie. Lumea Noului Testament NU trebuie sã semene cu lumea noastrã pentru ca religia Noului Testament sã fie posibilã

În lumea lui Pavel, ca ºi astãzi, relaþiile sociale dintre sexe erau reglate de noþiunea de "ruºine" - un construct care þine de antropologia culturalã, nu de teologie (chiar dacã un autor, inclusiv Pavel, poate argumenta religios în favoarea sau împotriva unei uzanþe culturale). Dacã pentru orientalul Pavel era "ruºinos" (nu pãcãtos) ca femeia sã asume roluri de conducere, lucrurile NU trebuie sã stea neapãrat la fel azi. Societatea face regulile jocului, nu teologia. O societate matriarhalã nu este nebiblicã, cum nu este nici egalitarismul contemporan al sexelor (mai apropiat de teologia paulinã decît oricare alt model social).

Unul dintre cele mai urîte ºi mai absurde lucruri din creºtinismul contemporan este misoginismul liturgic, în toate formele lui. De la baptistul care nu suportã sã audã o femeie predicînd nici mãcar la radio (nu, nu fabulez, am dat peste un blog al cãrui autor era revoltat cã la Vocea Evangheliei realizatoarele de emisiuni frizeazã interdicþia paulinã) pînã la refuzul multor confesiuni de a hirotoni femei, creºtinul majoritar este falocrat. Mai mult, el are iluzia caracterului biblic al convingerilor sale misogine."

7. Biserica Catolica pretinsa a fi urmasa a Bisericii Apostolice(dupa Invataturile Lui Isus, scrise cam dupa 50-100 de ani de la moarte Sa), ar fi trbuit sa preia doar acele Invataturi, fara a adauga propriile concepte, devenite canoane, adaugate mereu de sarguitorii Capi ai celor doua Biserici Crestine si a restului de Culte izvorate prin schisme.
Da, eu as spune; crestinul majoritar, indiferent de sex, are credinta caracterului biblic, formandu-i
convingeri de nestramutat, cu precadere spre misoginism si supunere oarba.

Emil studiez,meditez si am sa-ti dau un raspuns maine...sa ai o seara placuta.

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 21:22

mediteeeeeeeeeeeeeezi???
si nu transpiri?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 21:24

yorick...sa o iau pe rand....

spui cã nu ai avut timp sa-mi raspunzi , lucru pe care nu îl cred... dintr-un motiv simplu...ai avut timp sã te legi aiurea de tutenes ...nu e logic ca in cazul asta eu sa consider pe bunã dreptate cã incercai sa ma ignori?(pana la urma...aveai tot dreptul... )

referitor la sclavie....adopți exact strategia pe care le-o reproșezi creștinilor...ignori subtil ideile care nu-ți convin , dar insiști asupra celor care iti aduc un avantaj...pana la urma pentru o discuție în care te contrazici cu cineva ca mine (adicã de altã credințã) e favorabil, însã nu e onest....de ce nu spui nimic despre ce zice domnul nostru iisus hristos referitor la iubirea fata de aproapele nostru ?...de ce trebuie mereu sa-ti atrag atentia asupra unor intrebari la care nu-mi raspunzi?

în altã ordine de idei...a ignora contextul socio-cultural în care apare un anumit document e o greșealã colosalã...practic anulezi complet orice valoare a documentului...dacã toatã lumea ar face/ar fii facut la fel ca tine nu am mai fii avut niciodata o carte de istorie ...impui unei societãții din antichitate repere morale de secol 21
ti-am explicat in ce context spune pavel ce spune despre sclavi , dar mã acuzi cã aș fi inventat eu asta (nu ..nu am inventat eu...am auzit asta la ecaterina lung , prodecan al facultãții de istorie de la universitatea bucurești)....
dacã nici mãcar nu te intereseazã contextul în care a fost scrisã biblia...cred cã nu mai avem ce sã ne spunem....mi-e clar ca îmi irosesc timpul aiurea...

nu am afirmat cã tu îl consideri pe nietzsche un sfânt...am spus doar cã mulți oameni au gãsit motive sã ucidã într-o carte ateistã....ideile ateiste au dus la moartea a zeci de milioane de oameni ....așa cã mãsoarã-ți cuvintele !!!...(mai ales când spui :**Iata motivul pentru care consider ca religia trebuie combatuta. Pentru ca inlatura capacitatea de ratiune a persoanei. Oameni care sunt in general buni ajung sa caute justificari pentru atrocitati. Si totul pentru simpla adeziune la o carte. Textul mai presus de oameni... Textul mai presus de ceea ce recunoastem cu totii drept moral... Nici o notiune despre decenta umana si despre moralitate nu conteaza daca contravine textului.... E revoltator!**)...ateismul a fãcut mai multe victime decât cruciadele , inchizitia si razboaiele religioase din europa la un loc...și te rog sã ai bunul simt de a nu mai spune ca hitler a fost influentat de crestinim....ideile cum cã unele rase sunt superioare altora , si ca rasele inferioare trebuie exterminate pentru ca cele superioare sa se poate dezvolta in voie nu apartin sub nicio forma crestinismului...sunt rezultatul darwinismului amestecat cu ateismul din opera lui nietzsche...o lume fara religie nu a fost mai buna...din contra....
si nu am spus ca ateismul implica si altceva decat credinta ca dumnezeu nu exista , ci ca aceasta credinta a creat un spatiul propice pentru dezvoltarea national-socialismului (nici nu cred ca-ti poti imagina ce atrocitati oribile au comis oamenii pornind de la fraza spus de nietzsche **dumnezeu a murit , deci totul este permis**)

in legatura cu abstractizarile..am uitat ca asta o alta mare problema de-a ateilor..nu mai pot gandi in termeni abstrati...pentru ei nu conteaza decat realitate empiricã....pentru asta imi cer scuze...eu mereu abstractizez...
bine...fie ...gasesc un caz concret....ai putea rãsplãti rãul cu bine? ...dar fiindca nu cunoști notiunile abstrate de *rau * si *bine* o sa fiu si mai precisa....dacã cineva ti-a fura o suma de bani si l-ai prinde...ai putea sa te gandesti ca poate a avut nevoie de ei si sa-i mai dai si tu in plus ?...iisus hristos spune *daca cineva iti ia haina...da-i si camasa*...

**Situatia concreta ar putea fi : acelasi detinut , dupa '89 isi intalneste tortionarul si ii spune : "inteleg contextul si vremurile de atunci , si te iert" Asta sta in capacitatea umana , indiferent de credinta sau de lipsa ei. **

nu...nu sta in natura umana....doar cei ce pot gandi in termeni abstracti pot intelege istoria...valorile ce au miscat lumea de-a lungul ei...tu de exemplu nu poti...ai demonstrat-o din plin pana acum...nu mai e nevoie sa adaugi nimic...

yorick...nu te-am amenintat ca vei da seama in fata lui dumnezeu...asta am constatat-o pentru mine...
si...da...imi mentin impresia generala ca tu esti rau intentionat...
îți dorești desființarea tuturor religiilor deși știi ce s-a întâmplat în statele ateizate forțat....pentru asta gãsești fel de fel de argumentãri aiurea care sã demonstreze cum cã ,chipurile, o lume fãrã religii ar fi mai buna(desi stim cu totii cam cum ar arata o astfel de lume)...acum spui cã religia ortodoxã promoveazã sclavia în lume....maine vei spune cã promoveazã traficul de minori , de prostituate , consumul de droguri , fumatul , violenta in familie , rasismul , si genocidul (sau...parca de genocid ai spus deja....nu mai tin minte)....
ceea ce nu iei tu in calcul este cum ai putea reuși sa-i convertesti la ateism pe creștinii care nu vor dori....unii ca mine vor prefera o moarte martirica lepadarii de credinta ....sau....gandeste altfel...daca romania ar ajunge sa aiba un guvern si un parlament formate complet din atei si si-ar propune sa ateizeze statul...cum crezi ca ar aplica legea interzicerii de a mai avea orice religie?...
gandeste-te bine...vrei disparitia tuturor religiilor , dar pentru asta vor trebui comise crime oribile ...in acest caz...nu ar deveni ateismul mai periculos decat toate religiile care au exista vreodata?...

nu am spus ca arunci cu noroi in crestinism pentru simplu fapt ca ai zis ca biserica ortodoxa sau imperiul bizantin aveau robi tigani .....am afirmat asta doar pentru ca ignori contextul in care a fost scrisa biblia...

si mai presus de orice ma deranjeaza faptul ca ai spus ca nu esti pentru ateizarea fortata a nimanui si ca nu ai nimic cu nicio religie (tu ai scris asta cu mana ta)....iar o pagina mai tarziu scrii **consider ca religia trebuie combatuta**

ps:nu mi te mai adresa cu *draga* pentru cã mã deranjeazã..doar un singur barbat din lume are dreptul sa-mi spuna asa...stiu cã ești ironic , însã asta nu face mai puțin deranjantã formula ta de apel (din contrã)...nici eu nu m-am adresat ție cu *dragule*...

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 21:26

De la: bad, la data 2010-03-15 21:22:20mediteeeeeeeeeeeeeezi???
si nu transpiri?
BADU-LE LAS-O MA , CA ARE SI EA DREPTUL LA REPLICA ! SA NU FIM IGNORANTI! DA-TE DUPA COLT SI IESI PE FATA!!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2010, ora 23:39

Mai ...DRAGA ,,, Ioana,

tu tot repeti cu contextul socio-istoric !! este corect ..dar asta este valabil cand vorbim de Avram Iancu si Vlad Tepes ..insa Dumnezeu nu poate fi inghesuit intr-un ,, context istoric..!!( apostolii ...sfintii ( sa nu uitam de Chiril ...si-ala cu porniri sangeroase ..)ar trebui sa fie modele de conduita si chiar ca fie considerate repere morale ..ca doar cine le-a spus oamenilor atunci si de ce sa se inchine la ei??? nu sunt ei oricum chipuri cioplite ..indiferent ca sunt criminali ..oameni onesti ...martiri!?Crima nu are nicio scuza ..!!!!.Seneca ...a trait pe vremea lui Isus ( s-a nascut parca in acelasi an )dar nu a pomenit in scrierile lui de Isus si nici nu cred ca a comis vreo crima!!!

Cu 470 de ani inainte lui Hristos ...Socrate ..era condamnat la moarte ..doar pt ca gandea ...ALTFEL ..dar mai ales gandea...!!!
Tu Ioana ..daca ai fi trait pe vremurile alea cu tot contextul lor ( vai -vai ...ce sa mai ma fac )ai fi fost unul din cei trei care au cerut condamnarea la moarte lui Socrate pentru ,,crima de a nu recunoaºte zeii recunoscuþi de cetate ºi de a introduce divinitãþi noi; în plus, se face vinovat de coruperea tinerilor. Pedeapsa cerutã: moartea".

Mole are noroc ( poate si eu ..) ca nu s-a nascut pe-atunci . ..caci una ca tine ar fi cerut condamnarea la moarte doar pt ca GANDEA MAI BINE( altfel) CA ALTII!!
Incep sa-i dau dreptate Maresalului ...esti si superficiala!!! Ar trebui sa-ti dai seama cand cineva te depaseste ... !! chiar crezi ca e posibil ca cineva sa fie mai inteligent ca tine??????exista vreo posibilitate ??? ai intalnit pe cineva??? ( In afara de profesoara ta Lungu...binenteles!!)

Procesul lui Socrate nu este doar un eveniment istoric singular, irepetabil; procesul lui Socrate este procesul intentat gândirii care cerceteazã, dincolo de mediocritatea cotidianã, adevãratele probleme. Socrate este acela care, uimindu-ne, ne interzice sã gândim potrivit unor obiºnuinþe dobândite. Socrate se situeazã aºadar la antipozii confortului intelectual, ai conºtiinþei împãcate ºi ai seninãtãþii blajine.

Socrate a fost primul gânditor care a luat ca obiect al meditaþiei sale fiinþa umanã. Începând cu Socrate, omul devine în mod exclusiv o problemã pentru el însuºi. "Persoana ta este sufletul tãu" spunea Socrate (Platon, Alcibiade, 138e).

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:25

De fapt societatile secularizate - despre care mole are o parere foarte bune - au sprijinit pana de curand politica de segregare rasiala pana in 1954 ( in america) , desi crestinii (de exemplu Martin Luther King) au luptat impotriva .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:27

intrebarea corecta este:EXISTA VIATA DUPA VIATA???

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:29

De la: 9am045616, la data 2010-03-16 10:27:38 intrebarea corecta este:EXISTA VIATA DUPA VIATA???

De fapt viata nu se tremina niciodata .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:33

De la: tutenes, la data 2010-03-16 10:29:46
De la: 9am045616, la data 2010-03-16 10:27:38 intrebarea corecta este:EXISTA VIATA DUPA VIATA???

De fapt viata nu se tremina niciodata .
deci EL nea pedepsit dupa toate prostiile pe care le-am facut in rai si nea trimis pe pamant sa vedem al doilea stil de viata , in iad

loredana_apreotesei

1 mesaj
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:57

Toate problemele pe care le ridici tu sunt false probleme, menite sa ne atraga atentia de la subiectul supus dezbaterii. Depinde de noi sa nu fim discriminate. Nu pot sa cred ca problema existentiala a ta este aceea ca nu poti sa intri in altar sau nu poti sa predici, problema ta este ca nu iti gasesti calea, adevarul si viata. Judeci foarte usor tu, care te declari nedescriminatoria. Toti crestiniii sunt falsi, prosti, nestiutori iar Isus e un "bastard", dupa spusele tale. Tu vrei doar Dovezi. Mergi in locurile Sfinte< citeste Biblia sau chiar vorbeste cu un preot sau calugar din cei din vechea generatie, nu mai abera in nestire. Imi pare rau de tine, se vede ca soarta nu a fost asa darnica cu tine, dar pentru asta nu trebuie sa dai vina pe Dumnezeu. Chiar ai nevoie de Ajutor!

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2010, ora 10:58

Pt.Emil

Am sa-ti raspund pe puncte;
1;Domnul Isus a fost un Invatator(doctor,pastor..ect)prin invataturile sale ,pe unii ia unit ,pe altii i-a d
esbinat....El a adus pacea,dar si sabia.!!!nu ura si razboiul....
2Aici sunt deacord cu tine...
3.Istoria se repeta si in zilele noastre...cu ati oameni...
4.C-tin cel mare(? )si-a dorit sa intre cu ""forta"in randul sfintilor....poate a reusit,poate nu...eu nu pot sa-l judec...
5.Sf.Ap.Pavel..;...Citeste IOAN3/3...Emil.Daca in viata ta nu se intampla acest lucru,poti face ce vrei,sau vorbi orce...esti ...""mort"spiritual.!!!!Viata ADEVARATA a crestinului incepe cu niste pasi de urmat;1.A CREDE...2;A TE BOTEZA...3NASTEREA DIN NOU....4CINA DOMNULUI.....dupa ce ai trecut de acest stagiu viata ta se schimba cu 360*.....
6.Emil esti absurd.!!! Daca tu doresti sa te conduca o femeie,e optiunea ta,eu o consider EGALA in drepturi NU IN DECIZII.... La mine pe use scrie;Fam Symy Simion....NU lelea Floare... Iar rolul femeii in Biserica;sa invete copii din Biblie,sa faca vizite la cei bolnavi,si multe alte activitati.Dar sa predice in Biserica ...NICIODATA..!!!Daca Domnulu Isus chema ca Apostoli si femei....scria in Biblie...deci femeile au rolul lor, iar barbatii la fel.
7Emil ,nu te baza pe Traditii,Canoane,Apostoli(eu zic ca au inv. bune)....scoate din Biblie doar Invataturile Domnului Isus...si urmeazale,si ve fi FERICIT...MANTUIT...Good bless you

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2010, ora 11:17

Pt.Emil

Evanghelia dupa Toma';Cartea lui Enoh;Manuscrisele de la Marea moarte....le-am comandat de la Ed.Herald...urmeaza sa le citesc....

Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: