back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 10:50

De la: 9am045616, la data 2010-03-17 10:48:46
De la: Dorulet, la data 2010-03-17 10:43:43
De la: nastasemihail, la data 2010-03-16 17:06:00Dupa moarte o mai exista mincare?

Pãi exact în asta se transformã corpul nostru....în pãpicã pentru alte "lighioane"!
incinerarea le rezolva pe toate.......lighioanele

Corect! ...asta dacã preferi "dust in the wind"!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:07

De la: bad, la data 2010-03-17 10:46:28
De la: Dorulet, la data 2010-03-17 10:43:43
De la: nastasemihail, la data 2010-03-16 17:06:00Dupa moarte o mai exista mincare?

Pãi exact în asta se transformã corpul nostru....în pãpicã pentru alte "lighioane"!

viermii mananca trupurile moarte, porcii si gainile mananca apoi viermii, noi mancam porci si gaini, si uite ca exista si reincarnare

adica lantul trofic si reincarnarea e tot una?
io'te, frate, cum se pupa metempsihoza cu ecologia...

Raporteaza abuz de limbaj
"Adevarata moralitate nu consta in a urma calea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama."
Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:11

Telma, amandoi folosim uneori termenul "reincarnare".
eu am o constructie logica pentru explicarea lui. Tu cum ma contrazici?
Tot logic, fireste

Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:19

"constructia logica" pe care te sprijini tu e subreda, pentru ca se refera strict la "reincarnarea" materiaie, nu a spiritului... om-vierme-gaina-porc-om- chhhh!!!
daca imi spui ca esti adeptul religiei hinduse, atunci "constructia" devine ceva mai solida.

"Adevarata moralitate nu consta in a urma calea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama."
Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:24

se pare ca azi toata lumea accepta materialitatea sufletului.
ca si interdependenta lui cu "starile" materiei.
in concluzie, odata cu ingerarea carnii de porc, luam ceva si din sufletul lui, si, de ce nu, din..."obiceiurile" lui

hai ca mi-a iesit, sa nu ma autodeochez!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:27

CATE CEVA DESPRE MATRIARHAT (istoria lumii se masoara cu pasi mari de mii de ni nu cu pasi marunti de sute sau . o suta ..nesemnificativ..)

Fenomenul biologic al nasterii a dus la formarea conceptiei de roluri de gen si sexuale in cultura lumii.
In sensul strict al “supravietuirii speciei” femeile sunt considerate mai valoroase decat barbatii. Un barbat poate fecunda mai multe femei, dar femeile sunt cele care poarta sarcina. Chiar daca ar mai exista doar un singur barbat pe lume, specia umana ar putea probabil supravietui, daca acest barbat este sanatos si fertil. Genele speciei ar fi oarecum alterate si specia mai putin capabila sa se adapteze la mediu dar pe de alta parte, daca din specia umana ar supravietui doar o singura femeie, este indoielnic ca am mai putea supravietui ca specie.
Din acest motiv antropologia clasica spune ca barbatul este cel ce paraseste pestera, satul sau casa si infrunta lumea, aducand acasa mancarea, in timp ce femeia ramane in siguranta casei si are grija de copii.

Totusi, cercetarile legate de societatile bazate pe vanatoare si agricultura arata ca femeile adunau cea mai mare parte din recolta! De fapt se pare ca la inceputurile istoriei nu era clar daca barbatul are un rol in reproducere– pentru ca nu exista o corelatie imediata intre actul sexual si reproducere datorita aparitiei mai tarzii a semnelor de graviditate. Panteonul Grec timpuriu nu continea zei, ci doar zeite.
Totusi, la un moment dat rolul barbatului in reproducere s-a clarificat, pe baza analogiei facute cu reproducerea animalelor. Descoperirea paternitatii masculine a dus la conceptul de tata, importanta fidelitatii, institutia casatoriei- avand rol de demonstrare a paternitatii-, si responsabilitatile individuale ale barbatului fata de copiii sai.

In Mesopotamia matriarhatul a predominat civilizatia, iar practicile sexuale erau “libertine”. Ishtar era cunoscuta ca zeita vietii, barbatilor si femeilor, naturii si fertilitatii, puterii sexuale si nasterii. Ea era in acelasi timp zeita razboiului si armelor, si orice sarbatoare din templul ei era insotita de jertfe, orgii si acte sexuale practicate de prostituatele sfinte ale templului. Fiecarei femei i se cerea ca cel putin o data in viata sa mearga la templul zeitei Ishtar, de obicei dupa casatorie, pentru a face dragoste acolo cu un strain.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:27

De la: bad, la data 2010-03-17 11:24:24se pare ca azi toata lumea accepta materialitatea sufletului.
in concluzie, odata cu ingerarea carnii de porc, luam ceva si din sufletul lui, si, de ce nu, din..."obiceiurile" lui

Hai cã m-ai fãcut sã râd în hohote!
...deci bãrbaþii mãnâncã multã carne de porc!

Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:28

De la: bad, la data 2010-03-17 11:24:24se pare ca azi toata lumea accepta materialitatea sufletului.

zici? io cred ca de azi nu mai mananc carne de porc...

deci, ascunzi un mic hindus in tine..

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:29

stiu ca femeile prefera carnea de gaina, da' sunt prea timid ca sa dezvolt ideea

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:29

Si-ai refuza doua felii de ceafa de porc fripte la gratarul din curte, cu mujdei pregatit asa spumos si cu garnitura de cartofi prajiti? Te-ai gandi la sufletul porcului si ai manca doar cartofii?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:32

Nu mai departe la stra-..stramosii nostri ..pelasgi -daci..matriarhatul
,, In epoca matriarhatului stramosii traco-dacilor erau organizati administrativ într-un mare regat Dacia. Hestia a fost regina a stramosilor Traco-Getilor în aceasta epoca. Dupa moarte a devenit Mare Zeita, asa cum au fost marile zeite ale caror statuete s-au descoperit pe teritoriul Daco-Romaniei. Dokia-Hestia, dupa moarte, a fost adorata ca zeita a focului. În perioda patriarhatului, regele Zalmoxis (cel dintîi rege cunoscut nominal) a intrat în legatura cu zeita Hestia, asa dupa cum Moise intrase în legatura cu Iahve[91]. Grecii au introdus în panteonul lor si acesta zeita, fara sa amintesca de faptul ca ea a fost regina si zeita a Dacilor, un popor de cea mai înalta cultura în antichitate.

Rectificam aici eroarea unor istorici de a-l trece pe Zamolxis înaintea reginei Hestia. Cînd traia Zamolxis (în sec. XIII, î.Hr.), Hestia era zeificata, asemenea lui Iahve. Consemnarea documentara ca Hestia ar fi fost regina scitilor este o eroare. Scitii numeau pe zeita focului Tabiti, asa cum arata izvorul citat. Hestia este numele dacic al reginei devenita zeita, nume pe care l-au adoptat tacit si grecii, în timp ce romanii au numit-o Vesta, în fapt fiind vorba de una si aceeasi persoana care a trait cu mult timp înainte de Hesiod (sec.VIII sau VII î.Hr.). Hestia apare la romani sub numele de Vesta, mult mai tîrziu.

În legatura cu perioada matriarhatului si gnosticismului primar, trebuiesc puse Sibilele, care au avut un rol benefic asupra lumii tracice. Asa Sibiylla Erythrea „este o reprezentanta a întelepciunii si religiunii hiperboreilor sau pelasgilor din nordul Istrului (…)". „Oamenii din Elada ma numesc o femeie din alta tara" zice dînsa în oracolele sale[92]. Armatele de aparare împotriva invadatorilor în perioada matriarhatului erau formate din amazoane. Ele erau luptatoare pîna mai tîrziu. Orfeu (în mitologia greaca) poet, musician (fiul lui Giagros, regele Tracilor si al muzei Caliope) „a murit ucis de femeile trace". Un studiu deosebit de interesant a publicat Pandele Olteanu, în revista Arca.[93] Despre Sibila Eritreea, el spune ca ea a scris trei carti cu profetii, dintre care s-a pastrat ultima. Ea a profetit între altele, Venirea lui Iisus, Învierea mortilor si arderea pamîntului. Cartea este redactata în versuri. Destul de interesant este faptul ca Sibilele apar si în prezent în pictura exterioara alaturi de filosofi, la unele biserici ortodoxe.

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:32

rodik, dupa cum ma percepi tu pe mine, ti se pare ca refuz carnea?

Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:33

De la: bad, la data 2010-03-17 11:29:06stiu ca femeile prefera carnea de gaina, da' sunt prea timid ca sa dezvolt ideea

cine zice? cercetatorii britanici?
eu zic sa schimbi sursele de informare.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:34

De la: Thelma, la data 2010-03-17 11:19:04"constructia logica" pe care te sprijini tu e subreda, pentru ca se refera strict la "reincarnarea" materiaie, nu a spiritului... om-vierme-gaina-porc-om- chhhh!!!
daca imi spui ca esti adeptul religiei hinduse, atunci "constructia" devine ceva mai solida.

Buna, Thelma. Sa stii ca si eu sunt framantata de aceasta tema dar nu intru pentru ca desi sunt idei proprii vin in contradictie cu ale altora si ar aparea ca un afront. Dar nu pot sa-mi inchipui cum m-as reincarna intr-o alta vietuitoare in momentul cand sufletul meu vrea sa ma paraseasca. Trebuie sa fie atat de intelept incat in momentul cand sare din mine sa ocupe functia unui embrion fertilizat de un... si eu gata supravietiesc si cand sunt deja fiinta desavarsita sa nu-mi pot nici macar aminti de unde am plecat si ca nici n-am avut posibilitatea sa-mi aleg eu fiinta. Prefer sa ma distrug fizic incet ca sufletul meu sa moara cu advarat ca nu mi-ar placea sa supravietuiesc ca altii sa ma intrebe: Tu ce ai fost inainte? Si eu sa zic: am fost o furnica si m-a inghitit o vrabie pentru ca stapana ei nu a mai arucat o firmitura in dimineata asta.

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:35

De la: Thelma, la data 2010-03-17 11:33:09
De la: bad, la data 2010-03-17 11:29:06stiu ca femeile prefera carnea de gaina, da' sunt prea timid ca sa dezvolt ideea

cine zice? cercetatorii britanici?
eu zic sa schimbi sursele de informare.

stiu ca intelegi si fara sa dau exemple chiar din forumul care, "de fatza" fiind, se exclude

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:37

Despre monotesim ..trinitate ..uite ca n-au inventat ,,crestinii roata si mersul pe jos au avut surse de inspiratie.. :
G Dumezil in celebrul sau studiu despre religia indo-europenilor ca aceste religii sunt axate pe o structura tri-functionala cum ar fi:
- structura universului -cer,zona intermediara, pamant
-triada divina 3 zei de baza ce corespund celor 3 zone ale universului si celor 3 functii-celesta ,razboinica,de fertilitate.
Triade divine la populatii indo-europene:
sciti-Hestia(zeita focului),Papayos(Zeus),Ares.
greci-Zeus,Apolo,Atena
celti-Taranis(Zeus),Teutates(Hermes),Esus(Ares)
germani-Wotan(Odin),Donar(Thor),Nerthus(zeita pamantului)
romani-Jupiter(Zeus),Juno,Minerva.
orfici-Zas(foc),Chtonia(pamant),Cronos(timp)
indieni-Mitra,Varuna,Indra
iliri-zeita Genusus,Ou,Zoti(?)
traci- Ares,Dionisus,Bendis.
Dacii fiind traci aveau aceeasi triada ca si tracii bulgari cu oarecare diferente.Se mentioneaza de cateva ori de getii ce se inchina lui Ares,sau de preotii daci care cu instrumente muzicale isi invocau zeii(NU ZEUL)stramosesti.De exemplu Dionisus la daci se aseamana oarecum cu Thor cel razboinic al germanilor comparativ cu Dionisus al tracilor bulgari;desi si Dionisus sud-dunarean avea o sulita si avea ceva tribute ale zeului razboiului.Din aceasta a venit si confuzia ca dacii ar fi adorat numai pe zeul razboiului.

De asemenea Ares al tracilor era de fapt o combinatie intre Zeus si Ares in conceptia grecilor.Apare sub numele de Zbelthurdos(turnatorul de fulgere)si era considerat seful zeilor.Avea cam aceleasi atribute pe care le avea Zeus in mitologia grecilor.
Triade existau si la ne-indo-europeni:
sumerieni-Anu,Enli,Ea
misterele egiptene-Osiris,Isis,Horus
incasi-Apotmi,Hurunti,Intcvoki.
Contrar unei alte pareri gresite,zeul soarelui era de fapt un zeu relativ minor la indo-europeni.Ele are un rol primar doar la hititi(zeita soarelui Anahita),la romanii adepti ai cultului mitraic,la unele triburi sarmate.A nu se confunda cu zeii solari si lunari.

Ar mai exista si o functie feminina in religiile indo-europene si de obicei cele 3 functii sunt sub stapanirea unei Mari Zeite
indieni-Shakti
slavi-Materi Zemlia(mama pamant)
daci-Hestia
sciti-Gaia
etc

In acest caz cine era Zalmoxis ?Ar fi 3 teorii

1-Zalmoxis ar fi numele comun al celor 3 zei principali.Intalnim asa ceva in religia celtica in care Taranis,Teutates,Esus erau numiti sub un nume comun .
2-Zalmoxis ca o denumire generala a oricarui lucru divin si sfant.adica zeii,preotii,ritualurile puteau fi numite zalmoxis(in acest caz insemnand divin-sfant).

3- Dar cea mai aproape de adevar este cea de Zalmoxis ca mediator intre zei si intre oameni si zei.Apare in interpretarea greco-romana ca Hemes-Mercur.Interesant greco-romanii considerau pe Mercur ca pe zeul suprem al germanilor si al celtilor. Chiar Herodot nu il numeste pe Zalmoxis ,zeu ci daimon.Daimonul era de obicei fiul unui zeu si al unui muritor cum era Hercule sau Orfeu.
Daimonul(semi-zeul) era reprezentat ca rege,preot si profet si la fel Zalmoxis si Orfeu sunt reprezentati.

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:38

De la: bad, la data 2010-03-17 11:32:56rodik, dupa cum ma percepi tu pe mine, ti se pare ca refuz carnea?
Nu, nu cred. Eu am incercat sa ,,devin'' vegetariana acum cativa ani pentru ca la noi la birou era in trend dar nu mi-a iesit, Noi avem multi prieteni care ne viziteaza si cu care iesim la padure si... doua trei luni am rezistat dat pe urma dovlecelul la gratar si bolurile imense de salate nu-mi mai pareau apetisante...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:42

Matriarhat:
BELAGINELE SAU LEGILE FRUMOASE
Cele mai elementare cunostinte ce trebuia sa le posede orice dac erau Legile frumoase sau Belaginele . Era un cod care cuprindea norme de comportare a cetatenilor regatului dac si ele fusesera alcatuite initial de zeita Hestia(Vesta) .
Zamolxe sustinea si el ca a intrat in legatura cu Hestia� , care i-a predat Legile frumoase (Belaginele) , dupa cum Moise le primise de la Yahve.
Zamolxe ca mare preot , observa ca dacii uitasera sfaturile ce le daduse Hesta-Vesta , s-a hotarat sa urce la tronul zeitei si-a intalnit-o in cereasca stralucire si neintrecuta frumusete , asa cum era de mii de ani,atunci Zamolxe a cuvantat : �Zeita a cerului , Slujitoare a Soarelui material si Soarelui ce tine in mana Cosmosul , legile date de tine au fost uitate . Eu le mai stiu dar as vrea sa le scriu chiar asa cum ni le vei porunci tu!� , �Scrie!�
Si marele Preot Zamolxe a scrie aceste legi , (Belaginele)-Legile frumoase , dupa care s-a condus Statul dac si ele s-au raspandit in lumea intreaga,de mentionat faptul ca legile Dacilor au fost scrise de Zamolxe si nu au fost predate numai oral .
Zamolxe a preluat legile frumoase,dupa care sa condus statul Dac,dar tot el a fost si cel care a facut trecerea de la matriarhat la patriarhat.
Mentionez ca Zamolxe nu este un nume de persoana,este o indeletnicire,o practica,o functie,inseamna mare preot.
Deci printr-un barbat,printr-un mare preot de la regina Hestia,care ulterior a fost zeificata,s-a facut trecerea de la matriarhat la patriarhat.

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:42

De la: rodik_mi, la data 2010-03-17 11:38:35
De la: bad, la data 2010-03-17 11:32:56rodik, dupa cum ma percepi tu pe mine, ti se pare ca refuz carnea?
Nu, nu cred. Eu am incercat sa ,,devin'' vegetariana acum cativa ani pentru ca la noi la birou era in trend dar nu mi-a iesit, Noi avem multi prieteni care ne viziteaza si cu care iesim la padure si... doua trei luni am rezistat dat pe urma dovlecelul la gratar si bolurile imense de salate nu-mi mai pareau apetisante...

parca simt si acum gratarele pe foc de iepurina de pe dealurile din zona ta...

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:45

Wow, ce surpriza! Cunosti zona Aradului, dealurile de vest?

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:48

De la: rodik_mi, la data 2010-03-17 11:45:33Wow, ce surpriza! Cunosti zona Aradului, dealurile de vest?

mai mult decat ai putea sa crezi

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:50

Eu ºtiu ºi bãrbaþi care care preferã doar carnea de gãinã...dar prefer ca nici eu sã nu dezvolt ideea!

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:52

De la: Dorulet, la data 2010-03-17 11:50:05

Eu ºtiu ºi bãrbaþi care care preferã doar carnea de gãinã...dar prefer ca nici eu sã nu dezvolt ideea!

da, manifestarile "vorbeste"

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:52

Supa de gaina cu taitei de casa e buna! Carnea... nu stiu ce sa zic. Prefer morcovelul fiert...

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:53

De la: rodik_mi, la data 2010-03-17 11:52:36Supa de gaina cu taitei de casa e buna! Carnea... nu stiu ce sa zic. Prefer morcovelul tanar...

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:54

Mai, copii, iar facem praf si topicul asta , suntem off topic

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:55

De la: bad, la data 2010-03-17 11:53:38
De la: rodik_mi, la data 2010-03-17 11:52:36Supa de gaina cu taitei de casa e buna! Carnea... nu stiu ce sa zic. Prefer morcovelul tanar...

Am scris fiert nu tanar! Iar devii bad!

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:56

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:57

Baai !! Tara arde ..si voi sfaraiti gratarele??? acum in post???? Dooaaamne mare -tze gradina !!
De-asta cred eu c-a avut ,, succes ,, religia crestina ....pt ca are ,, platforma politica ,, buna poti sa mananci orice carne ..cu copita cu gheare cu blana ..cu orice ...poti sa nu tii post ...sa inseli sa minti ...sa furi ...!! Da dar ..trebe' macar din cand in cand sa te simti si tu sa dai un acatist !!! sau macar ceva acolo popii!! un banutz ceva ...ca totul costa ..nu???

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 11:59

De la: alehin, la data 2010-03-17 11:57:16Baai !! Tara arde ..si voi sfaraiti gratarele??? acum in post???? Dooaaamne mare -tze gradina !!
De-asta cred eu c-a avut ,, succes ,, religia crestina ....pt ca are ,, platforma politica ,, buna poti sa mananci orice carne ..cu copita cu gheare cu blana ..cu orice ...poti sa nu tii post ...sa inseli sa minti ...sa furi ...!! Da dar ..trebe' macar din cand in cand sa te simti si tu sa dai un acatist !!! sau macar ceva acolo popii!! un banutz ceva ...ca totul costa ..nu???
Asa e Alehin, Dumnezeu ne iarta si ne-ntelege ca doar oameni suntem cu slabiciuni omenesti...

Pagini: << 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: