back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 >> Sari la pagina:

tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 23:07

De la: tilsor, la data 2009-12-18 21:58:56
De la: tasa_nuti, la data 2009-12-18 15:20:13 daca ar fi VIATA dupa MOARTE ,ce valoare ar mai avea INVIEREA? CRED sincer ce zice BIBLIA .ea condamna aceste gandiri , oare NU omul INVENTERAZA.sau vin din alt contest aceste GANDIRI de natura SPIRITISTA? Dorinta lui DUMNEZEU este aceea de-a trai vesnic ,dar EL nu a mentionat ca trebuie sa mori si undeva... VEI AVEA ALTA VIATA! sa nu cadem in capcana lui SATAN

Tasa_nuti, ia zi matale mai pe larg cum sta problema cu viata de dupa moarte?

domnule,pe aceasta tema se poate discuta f. mult ,dar nu stiu ce vreti concret sa aflati?
Faptu ca DUMNEZEU CONDAMNA aceste gandiri care au ca si fundament ..BABILONUL ANTIC,sa stiti ca in BIBLIE in cartea DEUTRONOM CAP18 CUVERSETELE 10 -13 ve-ti vedea parere CREATORULUI cu privire la acest subiect si la cei ce practica acest lucru
SA stiti ca la inceput omul a fost perfect,avea perspectiva de-a trai vesnic.
dar neascultareaa atras dupa sine PEDEAPSA CU MOARTEA,atunc daca tot biblia zice a plata neascultari este MOARTEA SI NICI UNDE IN BIBLIE NU SE PROMITE ,,viata dupa moarte,, cu respect tasa

TASA
tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 23:24

De la: tutenes, la data 2009-12-18 17:55:47
De la: tasa_nuti, la data 2009-12-18 15:20:13 daca ar fi VIATA dupa MOARTE ,ce valoare ar mai avea INVIEREA? CRED sincer ce zice BIBLIA .ea condamna aceste gandiri , oare NU omul INVENTERAZA.sau vin din alt contest aceste GANDIRI de natura SPIRITISTA? Dorinta lui DUMNEZEU este aceea de-a trai vesnic ,dar EL nu a mentionat ca trebuie sa mori si undeva... VEI AVEA ALTA VIATA! sa nu cadem in capcana lui SATAN

Evrei Cap. 9,27. ªi precum este rânduit oamenilor o datã sã moarã, iar dupã aceea sã fie judecata
Cei care cred in reancarnare nu accepta judecata ... le e frica de ea !

Dar fiecare este liber sa creada ce vrea ,dar sa aduca ARGUMENTE biblice ,care sa sustina aceasta teorie pe care o sustin peste un miliard de oameni .
Stiu ca BUDISMU nu are nimic cu CRESTINISMU ,DAR ADOPTA ASA ZISE SARBATORI DE PE URMA CARORA COMERTU este in floare
O intrebare ptr cei care se vor reincarna de vreo 7 ori ,de ce accepta pe MOSUL SA LE ADUCA CADOURI ,care este tot o traditie luata din religile pasgane ,?biblia ne indeamna in APOCALIPS 18 CU VERS 3-----4

TASA
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 06:39

De la: gabigabi, la data 2009-12-18 18:29:45

Evrei Cap. 9,27. ªi precum este rânduit oamenilor o datã sã moarã, iar dupã aceea sã fie judecata

cum asa ? LE E FRICA DE EA ? de unde ai dedus asta ? pai fiecare reincarnare este rezultatul unei Judecati, ptr. ca primesti cu masura cu care ai dat ; tocmai, draga tutenes ,ca ideea reincarnarii te OBLIGA la o responsabilitate mai mare ,caci stii ca asa "cum iti asterni,asa dormi " si nimeni nu-i vinovat decit tine ...n-ai pe cine da vina ,asa cum o fac unii credinciosi,aruncind responsabilitatea vorbelor si faptelor lor,in seama lui Dumnezeu ,zicind ca asa a vrut EL ! Dumnezeu Nu da cu parul in nimeni si nici nu sta la pinda sa te vada ce faci- desi te vede si stie ce faci ,dar te lasa sa Alegi : binele sau raul ?

Ideea reancarnarii e o inselare fiindca oamenii gandesc ca ce rost are sa fac ceva daca tot ma reancarnez ? Si uite asa ne fac fapte bune , fiindca daca ar facea fapte bune s-ar implica in karma altora si si-ar strica propria karma - astea sunt perceptele hinduismului .
Credinciosii de care vorbesti tu eu unul nu prea i-am intalnit-cei pe care i-am intalnit stiau toti ca Dumnezeu i-a inzestrat cu liberul arbitru ; nu contest ca sunt si unii care percep deformat idei ca aceasta , insa fac asta dupa capul lor .

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 08:46

Dora!!! of si tu!!! lasa-ne speranta!!! nu-mi adu aminte ca ma transform in mancare ptr viermi!!! Sper sa fiu gustoasa sa nu le cada greu!!!

baptisem

2 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 11:13

Doresc si eu sa raspund acestei intrebari care framanta multa lume...

Doresc sa incep ilustrand ceva palpabil si practic. Un graunte de grau daca il pui in pamant, ce se intampla cu el ? Putrezeste ! Dupa ce a putrezit, apare un firicel si te miri ca din acel bob mort a apurt viata!
Aceasta comparatie este folosita si de Biblie.
Omul este parte spirituala si parte materiala. Partea spirituala seamana cu Dumnezeu, Domnul ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa, iar partea materiala este facuta din pamant, care se va duce in acelasi pamant din care a fost luat. Omul cand moare, moartea il desparte! De fapt asta inseamna MOarte! Despartire- Necros si Tanatos sunt cele doua cuvinte folosite pentru moarte. MOartea fizica si moarte spirituala.
IN Biblie sunt prezentate doua aspecte interesante pentru toti cei ce vor sa creada.
1. Exista doua nasteri - Nasterea fizica si nasterea spirituala
2. Exista doua morti - Moartea fizica si moarte spirituala
Cine se naste o data va muri de doua ori
Cine se naste de doua ori va muri o singura data
Noi trebuie sa ne ingrozim la gandul ca daca nu ne-am nascut din Hristos vom avea parte de moartea finala - adica despartirea vesnica de Dumnezeu, aceasta este cea mai mare tragedie a noastra. Nu trebuie sa ne fie frica de moarte daca il avem pe Hristos in viata noastra, pentru ca El a biruit moartea pe Cruce! El a murit in locul nostru ca noi sa nu mai murim spiritual, ci atunci cand vom pleca din lumea aceasta sa traim vesnic cu Iisus !
Aceasta este conceptia biblica despre viata dupa moarte!
Crezi in ea ? Atunci gandeste-te la ce ti.am prezentat aici! Domnul sa iti dea sarbatori binecuvantate cu El.

9am177259

3 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 14:23

Nimen din cei prezenti in lumea noastra nu a reusit sa afle cu certitudine raspuns la aceasta intrebare pe care oameni incearca dintodeauna sa ii dea un raspuns.Cred ca nici nu va exista vreodata un raspuns care sa fie real.De fapt ce este real in lumea asta?CHIMIA!Viata noastra este o permanenta reactie chimica.Cit masinaria corpului nostru functioneaza,traim,cind ceva sa dereglat incep necazurile,La mine se numesc reumatism decenerativ.

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 15:08

De la: crio, la data 2009-12-19 08:46:42Dora!!! of si tu!!! lasa-ne speranta!!! nu-mi adu aminte ca ma transform in mancare ptr viermi!!! Sper sa fiu gustoasa sa nu le cada greu!!!

ma lashi sa apreciez cat eshti de gustoasa !?
lasa-mi o adresa shi un numar de telefon !

si electronica !
gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 17:03

De la: Dorulet, la data 2009-12-18 22:04:38Ori de câte ori citesc topicul ãsta...rãmân cam aºa: ....ºi întotdeauna vâzând pânã unde duce prostia omeneascã mã apucã
Topicul ãsta este cea mai bunã glumã de pe forum...

ai mai spus si altadata asemenea vorbe nu prea desptepte,dovedind astfel ca nu esti in masura sa apreciezi "prostia "noastra ! asta e masura ta si daca iti traiesti viata cu cinste si demnitate,este foarte bine si te felicit ....dar,te rog, lasa-i pe ceilalti care aspira la ceva mai sus de firul ierbii ,sa-si traiasca viata in masura lor ! in rest, Sarbatori fericite !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 17:33

De la: tutenes, la data 2009-12-19 06:39:05
De la: gabigabi, la data 2009-12-18 18:29:45

cum asa ? LE E FRICA DE EA ? de unde ai dedus asta ? pai fiecare reincarnare este rezultatul unei Judecati, ptr. ca primesti cu masura cu care ai dat ; tocmai, draga tutenes ,ca ideea reincarnarii te OBLIGA la o responsabilitate mai mare ,caci stii ca asa "cum iti asterni,asa dormi " si nimeni nu-i vinovat decit tine ...n-ai pe cine da vina ,asa cum o fac unii credinciosi,aruncind responsabilitatea vorbelor si faptelor lor,in seama lui Dumnezeu ,zicind ca asa a vrut EL ! Dumnezeu Nu da cu parul in nimeni si nici nu sta la pinda sa te vada ce faci- desi te vede si stie ce faci ,dar te lasa sa Alegi : binele sau raul ?

Ideea reancarnarii e o inselare fiindca oamenii gandesc ca ce rost are sa fac ceva daca tot ma reancarnez ? Si uite asa ne fac fapte bune , fiindca daca ar facea fapte bune s-ar implica in karma altora si si-ar strica propria karma - astea sunt perceptele hinduismului .
Credinciosii de care vorbesti tu eu unul nu prea i-am intalnit-cei pe care i-am intalnit stiau toti ca Dumnezeu i-a inzestrat cu liberul arbitru ; nu contest ca sunt si unii care percep deformat idei ca aceasta , insa fac asta dupa capul lor .

ma uluieste ce spui tu,tutenes ! oare nu zice poporul roman ca " ce ti-e DAT e scris " ,inducind ideea de fatalitate ? acest DAT de la care nu te poti abate caci asa ti-a fost SCRIS ,nu te conduce la ideea unui Destin Implacabil care vine in antiteza cu Liberul Arbitru ? ei bine, pe mine m-a intrigat foarte mult aceasta contradictie si m-am gindit foarte mult la asta si ptr. ca nu m-a multumit raspunsul aflat in Biblie, am cautat sa vad ce zic si religiile sau filozofiile mai vechi ale lumii.....mai vechi @ TASA decit Crestinismul ! si am constatat ca,intr-adevar , DUMNEZEUL ESTE UNUL SINGUR si s-a adresat Creeatiei Sale- adica oamenilor din toate timpurile in fel si chip ,dorind sa se faca cunoscut si iubit !
ca atare @ TASA draga , IL VEI GASI si in hinduism @ tutenes si in budhism; si-n zen.....El este pretutindeni si-L celebrez si daca adopt niste obiceiuri mai vechi ....EL NU SE SUPARA ,ba este chiar fericit !
P.S. interesant ca ,desi apar acele idei fataliste care te pot inhiba sa mai faci ceva -bine sau rau,caci tot degeaba e ,destinul nu ti-l poti schimba,nu ? apar si vorbe care indica reversul : cum iti asterni,asa dormi ; ce semeni aia culegi ; cine seamana vint culege furtuna , ceea ce inseamna ca totusi poporul a observat ca exista o relatie de cauza-efect : adica exact legea karmica ! asta insemnind Tutenes draga ,ca nu-i asa cum ai spus tu ,ci dimpotriva : bine faci,bine culegi ! iar karma este un "destin " viu,in derulare si depinde de constienta si constiinta individului ! el nu mai traieste la "plezneala" sau asa cum Da Dumnezeu ,ci cu Dragoste si infinit respect pentru Creator si intreaga SA creeatie ,intrucit a inteles ca nu-i in Afara SA ,ci INNAUNTRUL SAU !

9am054563

22 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 17:51

Acest topic este fara sens.Ce se intimpla dupa moarte numai bunul DUMNEZEU stie.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 17:58

De la: 9am054563, la data 2009-12-19 17:51:32Acest topic este fara sens.Ce se intimpla dupa moarte numai bunul DUMNEZEU stie.

DEPINDE DE CARE MOARTE VORBIM???

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:05

De la: tilsor, la data 2009-12-19 17:58:05
De la: 9am054563, la data 2009-12-19 17:51:32Acest topic este fara sens.Ce se intimpla dupa moarte numai bunul DUMNEZEU stie.

DEPINDE DE CARE MOARTE VORBIM???

Poi nu cred cã se referã la moartea clinicã...n'aºa?!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:07

De la: tasa_nuti, la data 2009-12-18 23:07:39

domnule,pe aceasta tema se poate discuta f. mult ,dar nu stiu ce vreti concret sa aflati?
Faptu ca DUMNEZEU CONDAMNA aceste gandiri care au ca si fundament ..BABILONUL ANTIC,sa stiti ca in BIBLIE in cartea DEUTRONOM CAP18 CUVERSETELE 10 -13 ve-ti vedea parere CREATORULUI cu privire la acest subiect si la cei ce practica acest lucru
dar neascultareaa atras dupa sine PEDEAPSA CU MOARTEA,atunc daca tot biblia zice a plata neascultari este MOARTEA SI NICI UNDE IN BIBLIE NU SE PROMITE ,,viata dupa moarte,, cu respect tasa

Draga TASA, am citit versetele din deutronom,dar ele forbesc despre ghicit si vrajitorie,despre anumite practici spiritiste...nicidecum despre ce zice Biblia in privinta a ceea ce se intimpla dupa moarte...

Eu stiu ca Biblia prezinta MOARTEA actuala ca pe un SOMN.........iar la finele MILENIULUI,dupa judecata finala va urma pentru unii...DISTRUGEREA TOTALA (sau moartea definitiva)......pentru altii....VIATA VESNICA...

Deci ,draga TASA....ce spui???

Maranatha
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:12

De la: gabigabi, la data 2009-12-19 17:03:48
De la: Dorulet, la data 2009-12-18 22:04:38Ori de câte ori citesc topicul ãsta...rãmân cam aºa: ....ºi întotdeauna vâzând pânã unde duce prostia omeneascã mã apucã

ai mai spus si altadata asemenea vorbe nu prea desptepte,dovedind astfel ca nu esti in masura sa apreciezi "prostia "noastra ! asta e masura ta si daca iti traiesti viata cu cinste si demnitate,este foarte bine si te felicit ....dar,te rog, lasa-i pe ceilalti care aspira la ceva mai sus de firul ierbii ,sa-si traiasca viata in masura lor ! in rest, Sarbatori fericite !

Adicã din minusculul tãu punct de vedere, doar ptr cã nu cred în "tinereþe fãrã bãtrâneþe ºi viaþã fãrã de moarte"...nu pot eu vedea mai sus "de firul ierbii" adicã practic mã crezi "limitatã"....well....îmi pare rãu ptr tine ºi "mãsura" ta!
Cel puþin eu trãiesc în lumea asta...cu bune ºi cu rele...ºi accept cã orice început are ºi un sfârºit! Depinde de noi ºi de cei din jurul nostru cum reuºim sã facem acest drum.
..în rest ºi eu îþi doresc Sãrbãtori Fericite!!!

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:36

De la: AZAZEL, la data 2009-12-19 15:08:54
De la: crio, la data 2009-12-19 08:46:42Dora!!! of si tu!!! lasa-ne speranta!!! nu-mi adu aminte ca ma transform in mancare ptr viermi!!! Sper sa fiu gustoasa sa nu le cada greu!!!

ma lashi sa apreciez cat eshti de gustoasa !?
lasa-mi o adresa shi un numar de telefon !

Mai..Azazel lasa maaa,ca ma gusta sotu rau de tot!!! Nu-i scapa nici un cm!!!

tasa_nuti

182 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:46

De la: tilsor, la data 2009-12-19 18:07:48
De la: tasa_nuti, la data 2009-12-18 23:07:39

D-LE TILISOR cand am citat din deutronom .ma refeream ca a ,cauta viata dupas moarte este acel LUCRU DETESTABIL pe care il fac uni ,se recurge la MEDII SPIRIISTE ptr a lua legatura u mortii ,acest lucru IEHOVA il uraste ptr a asta ma duce cu gandu la primu rege al ISRAELULUI ,SAUL care a recurs la asemenea praici ,cand arecurs la vrajitoarea din EN DORptr. al intreba pe SAMUEL ce sa faca? oare ce a simti ADEVARATU DUMNEZEU cand unsul sau a recurs la asemenea practici? Iar CEI CE MOR AVETI DREPTATE DORM ,sii in legatura cu VESNICIA aveti dreptate ,dar totul sub DOMNIA REGATULUI ....Ce ziceti am dreptate?

Draga TASA, am citit versetele din deutronom,dar ele forbesc despre ghicit si vrajitorie,despre anumite practici spiritiste...nicidecum despre ce zice Biblia in privinta a ceea ce se intimpla dupa moarte...

Eu stiu ca Biblia prezinta MOARTEA actuala ca pe un SOMN.........iar la finele MILENIULUI,dupa judecata finala va urma pentru unii...DISTRUGEREA TOTALA (sau moartea definitiva)......pentru altii....VIATA VESNICA...

Deci ,draga TASA....ce spui???

TASA
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:54

singura ti-ai impus limita ,nu eu si nici cei facuti de tine Prosti !

9am176246

9 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:11

Nu, nu ºi iarãºi nu ! E drept cã am vãzut oameni de ºtiinþã care cred în D-zeu, dar totuºi, suntem în secolul 21... ªtiinþa se cam bate cap în cap cu religia... Aºa cã, împotriva durerilor de cap... pledez pentru ºtiinþã !

Dorin Benedek
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:36

De la: gabigabi, la data 2009-12-19 18:54:10

singura ti-ai impus limita ,nu eu si nici cei facuti de tine Prosti !

Vai Gabi...se pare cã ai uitat...dar te cam repeþi! Poate nu ai luat citatul care trebuia drãguþã..
P.S....Limitele, în general nu ni le impunem singuri...ele ne sunt impuse de cãtre toþi ceilalþi...Totuºi, ai dreptate într-o privinþã...câteodatã ºtiu ºi eu sã-mi impun anumite limite!

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 20:03

Dorulet,in toate vietile pe care le-ai avut si le vei avea meriti doar sa fii fericita si ti-o spun din tot sufeltul dar...nu condamna ce nu intelegi..sau nu vrei sa intelegi.Mai bine..zi-mi tu mie..de ce nu crezi ca exista viata dupa moarte?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 20:23

De la: crio, la data 2009-12-19 20:03:35Dorulet,in toate vietile pe care le-ai avut si le vei avea meriti doar sa fii fericita si ti-o spun din tot sufeltul dar...nu condamna ce nu intelegi..sau nu vrei sa intelegi.Mai bine..zi-mi tu mie..de ce nu crezi ca exista viata dupa moarte?

Crio...merci cã-mi vrei binele...ºi eu îþi doaresc ºi þie ºi tuturor sã aibã parte de tot ce este mai bun ºi mai frumos...ptr fiecare "personalizat"!!!!
Well...sã ºtii cã te înºeli când spui cã nu pot înþelege. Înþeleg, ptr cã am trecut ºi eu prin toate astea...dar cel puþin am reuºit sã trec.
În momentul de faþã, practic sunt agnosticã....nu susþin nici cã este...nici cã nu este..ceva dincolo de capacitatea noastrã de percepere, înþelegere sau cum vreþi voi sã-i spuneþi.
Dar sã-mi irosesc scurta ºi puþina viaþã pe care o am...închinându-mã la tot soiul de tâmpenii...mi se pare ceva de "stone age". Ce-mi pasã mie dacã este sau nu o altã viaþã??? Cu ce mã ajutã ºi cu ce mã încãlzeºte cã este au ba?!
Tot eu sunt...ºi ceea ce vreau sã fac...fac oricum!
Dar totuºi...dacã citeºti Biblia cu atenþie...nu o datã...de mai multe ori ºi temeinic, la un moment dat nu poate sã nu te pufneascã râsul...mai ales dacã eºti în trend cu ultimile descoperiri în ce priveºte Universul cunoascut....
Uite ceva valabil atât ptr mine cât ºi pentru restul: Toþi trãim sub acelaºi cer...dar nu toþi avem acelaºi orizont! (Konnad Adenauer)

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 20:42

Dora nu e vorba sa-ti inchini o viata intreaga in cautarea unei probabilitati.E vorba d ecu totul altceva ,cum am spus este speranta noastra ca totusi nu incetam pur si simplu sa mai existam,si apoi stiind ca viata de apoi depinde de cum iti traiesti viata pe care o cunosti asta te face sa fii un om mai bun ,sa gindesti spre bine,sa accepti fara ura,resentimente,acuzatii tot ceea ce ti se intimpla.Eu de exemplu orice a fost rau..si slava Domnului ..tooot a fost am acceptat resemnata am stiut tot timpul ca toate se intimpla cu un motiv .

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 21:11

De la: crio, la data 2009-12-19 20:42:25Dora nu e vorba sa-ti inchini o viata intreaga in cautarea unei probabilitati.E vorba d ecu totul altceva ,cum am spus este speranta noastra ca totusi nu incetam pur si simplu sa mai existam,si apoi stiind ca viata de apoi depinde de cum iti traiesti viata pe care o cunosti asta te face sa fii un om mai bun ,sa gindesti spre bine,sa accepti fara ura,resentimente,acuzatii tot ceea ce ti se intimpla.Eu de exemplu orice a fost rau..si slava Domnului ..tooot a fost am acceptat resemnata am stiut tot timpul ca toate se intimpla cu un motiv .

Well my dear, poþi pãstra cutia Pandorei...n-am nimic împotrivã!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 21:22

De la: crio, la data 2009-12-19 20:42:25Dora nu e vorba sa-ti inchini o viata intreaga in cautarea unei probabilitati.E vorba d ecu totul altceva ,cum am spus este speranta noastra ca totusi nu incetam pur si simplu sa mai existam,si apoi stiind ca viata de apoi depinde de cum iti traiesti viata pe care o cunosti asta te face sa fii un om mai bun ,sa gindesti spre bine,sa accepti fara ura,resentimente,acuzatii tot ceea ce ti se intimpla.Eu de exemplu orice a fost rau..si slava Domnului ..tooot a fost am acceptat resemnata am stiut tot timpul ca toate se intimpla cu un motiv .

E o ruptura in logica ta si imi pare rau ca nu o sesizezi.
Pe de o parte speranta nu are legatura cu realitatea.
Pe de alta parte sugestia ca daca speri in viata de apoi devii mai bun are urmatoarele implicatii:
- admiti ca nu ai fi un om la fel de bun daca nu ai avea sabia lui Damocles deasupra capului
- admiti ca sunt anumite lucruri de la care te abtii datorita fricii judecatii unui zeu (pentru care nu exista dovezi , adaug eu)
- oamenii se prefac ca sunt buni pentru ca sunt fie mituiti cu perspectiva raiului fie amenintati cu cea a iadului
Nu degeaba spunea cineva ca ideea de viata de "dupa" este o batjocura la adresa moralei.
Gandeste-te la perspectiva unui credincios - cand spui ca speranta vietii de apoi te face sa fii bun - (lucru aplicat tuturor celor care cred asa ceva) , inseamna ca esti de parere ca poti sa pacalesti divinitatea. Acelasi rationament se aplica si in cazul pariului lui Pascal ("mai bine crezi chiar daca nu e adevarat , pentru ca daca nu crezi dar e adevarat - pedeapsa e prea mare ca sa risti"). Printr-o asemenea logica crestinismul isi demonstreaza miicimea si falsitatea.
Gandeste-te in acelasi timp la perspectiva unui necredincios care are un comportament bun fata de semenii sai. Pentru el nu exista rasplata sau pedeapsa mai incolo. El se comporta asa in mod gratuit.
Cine-i mai moral? Cine-i mai bun? Cine are mai mult sex-appeal?

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 21:49

Eu stiu ce vrei sa spui.Nu m-am referit la sensul bibilic al vietii de apoi. Dar stiu ca exista un ciclu neintrerupt al vietii.Nu sint un om bun din frica de Dumnezeu sau ptr ca...mi-e frica ca voi ajunge in iad.E vorba de ceva mai pretios dincolo de trup .Si acel ceva vreau eu sa-l pastrez curat si ferit de ce este rau...ca a fost atins destul .Dar asta nu este un subiect bun de discutat oriunde si oricand

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 22:17

De la: crio, la data 2009-12-19 21:49:23Eu stiu ce vrei sa spui.Nu m-am referit la sensul bibilic al vietii de apoi. Dar stiu ca exista un ciclu neintrerupt al vietii.Nu sint un om bun din frica de Dumnezeu sau ptr ca...mi-e frica ca voi ajunge in iad.E vorba de ceva mai pretios dincolo de trup .Si acel ceva vreau eu sa-l pastrez curat si ferit de ce este rau...ca a fost atins destul .Dar asta nu este un subiect bun de discutat oriunde si oricand

Mai e un aspect pe care l-am uitat.
Cand iti dai seama ca asta e singura viata pe care o avem - o valorizezi infinit mai mult decat in cazul ca o consideri doar o camera de asteptare. Iti dai seama ca nu ai alte sanse de a avea o viata buna decat daca te implici in fiece clipa in a o face mai buna, atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 23:21

De la: The_Mole, la data 2009-12-19 22:17:13
De la: crio, la data 2009-12-19 21:49:23Eu stiu ce vrei sa spui.Nu m-am referit la sensul bibilic al vietii de apoi. Dar stiu ca exista un ciclu neintrerupt al vietii.Nu sint un om bun din frica de Dumnezeu sau ptr ca...mi-e frica ca voi ajunge in iad.E vorba de ceva mai pretios dincolo de trup .Si acel ceva vreau eu sa-l pastrez curat si ferit de ce este rau...ca a fost atins destul .Dar asta nu este un subiect bun de discutat oriunde si oricand

Cand iti dai seama ca asta e singura viata pe care o avem - o valorizezi infinit mai mult decat in cazul ca o consideri doar o camera de asteptare. Iti dai seama ca nu ai alte sanse de a avea o viata buna decat daca te implici in fiece clipa in a o face mai buna, atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

Tu ai zis-o mai frumos ca mine! Bravo!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 23:32

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 23:37

De la: Dorinel, la data 2009-12-19 23:32:48

Ce mai faci Dorinel? Ce mai fac prinþesele tale.....mai ales cea micã??? S-o pupi din partea mea...cã prea este frumoasã!!!!
...ªi nu mai plânge cã dacã nu vrei...nu te dãm!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 09:05

De la: The_Mole, la data 2009-12-19 22:17:13

Am pricipit. Dar ptr ce sa fim mai buni...daca numai una e. Sa ardem tot, daca nu mai e nimic.
Deci ori e nimic dupa si muscam tot ce misca. Ori mai e ceva, eventual infinitul cuantificat in muuuuulte mai mici, si ne perfectionam....la infinit.
Cind iti vei da seama ce inseamna perfectionarea continua cu speranta ca descoperi continuu altceva, ii vei trage un bobirnac zdravan lui Dorinel care alearga in 4 labe dupa copilasi prin casa.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: