Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ca va accepta rolul de candidat pentru functia de prim-ministru, daca democrat-liberalii i-o vor cere, si a precizat ca nu va candida la un post de parlamentar la alegerile din toamna, conform NewsIn.
"Daca eu voi fi desemnat de catre partid drept candidat pentru functia de prim-ministru sigur ca va trebui sa imi indeplinesc acest rol, cu tot ce inseamna el, la nivel national, in teritoriu", a declarat Theodor Stolojan la Scoala de vara a OT PD-L.

Intrebat daca si-a depus candidatura pentru aceasta functie, Stolojan a raspuns ca o sa si-o depuna, nementionand insa cand, dar precizand ca trebuie sa urmeze procedurile interne ale partidului.

"O sa imi depun. Noi avem o procedura prevazuta de statutul partidului si vom respecta procedura aceasta. Cei care au aspiratii la aceasta functie publica importanta isi depun candidaturile si avem mai multe etape: BPN, Colegiul National", a spus liderul PD-L.

Stolojan a mai declarat ca nu va candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna tinand cont, in primul rand, de faptul ca este europarlamentar. Liderul PD-L a precizat insa ca posibila sa candidatura la postul de premier ar complica lucrurile daca va participa la scrutinul din 30 noiembrie.

"Din punctul acesta de vedere eu consider ca neparticipand intr-un colegiu pentru Parlamentul Romaniei ar inlesni un asemenea rol", a explicat.

Referitor la declaratia lui Tariceanu de vineri conform careia el vrea sa fie candidatul din partea PNL pentru functia de prim-ministru, prim-vicepresedintele PD-L a declarat ca Romania nu mai are nevoie de o guvernare asemenea celei conduse de liderul liberal.

"Ma bucur ca e asa de sigur. E prim-ministru, banuiesc ca-si mai doreste. (...) Un prim-ministru care, banuiesc, ca in perioadele in care nu e la Monte Carlo sau mai stiu eu pe unde, ajunge la concluzia ca e o problema la infrastructura Romaniei. Este imposibil ca in Romania sa ai un prim-ministru care dupa patru ani de guvernare ajunge la concluzia ca infrastructura e o problema serioasa si ca trebuie dati mai multi bani la infrastructura. Deci nu avem nevoie in Romania de o asemenea guvernare", a spus Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.