Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminica, finala Turneului Campioanelor, fiind invinsa, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, dupa un meci care a durat o ora si noua minute.

Halep va primi pentru evolutia ei la Turneul Campioanelor un premiu de 971.000 de dolari si 890 de puncte WTA. Williams va incasa 2,047 milioane de dolari si 1.340 de puncte WTA.

Serena Williams a castigat pentru a treia oara consecutiv Turneul Campioanelor si pentru a cincea oara in cariera. Ea ocupa locul 2 in clasamentul "all time" al trofeelor la Turneul Campioanelor, dupa Martina Navratilova, cu opt succese, scrie MEDIAFAX.

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit si in Grupa Rosie a competitiei, cand Halep a castigat cu 6-0, 6-2. Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul romancei, care a castigat un set in partida cu Ana Ivanovici. Daca sportiva sarba ar fi castigat in doua seturi, in fata Simonei Halep, deja calificata in acel moment, americanca nu ar fi ajuns in semifinale.

Prima reactie a Simonei Halep dupa ce a pierdut finala Turneului Campioanelor

Meciul de duminica a avut, din nefericie pentru Halep, o desfasurare total opusa fata de partida din grupa. Avertizata deja de forta romancei, Willimas a fost ofensiva din start si a returnat decisiv pe serviciul destul de "moale" al romancei, care nu a mai repetat evolutiile din partidele anterioare. Halep nu a mai reusit sa o "plimbe" pe teren pe Williams si nici sa contracareze loviturile puternice ale adversarei sale.

Cu un serviciu mai precis ca in urma cu patru zile, Williams a condus cu 1-0, dupa care Simona a reusit sa-si faca la randul ei serviciul, la 0, si apoi sa obtina break-ul la 1-1. Au urmat insa trei ghemuri castigate la rand de sportiva americana, care s-a distantat la 4-2.

Halep a mai avut puterea sa faca un break la acest scor, dupa care a urmat un "monolog" al liderului mondial. Nimic nu a mai oprit-o pe Serena Williams, care a devenit din ce in ce mai agresiva pe masura ce jocul Simonei Halep s-a stins treptat si romanca nu a mai opus nicio rezistenta. Noua ghemuri castigate la rand si trofeul a intrat in palmaresul celei mai bune jucatoare din lume, dupa 6-3, 6-0.

Statistica arata superioritatea americancei in partida de duminica: 26 de puncte direct castigatoare fata de numai 5 Halep. Serena Williams a fost totusi "generoasa" cu greselile nefortate, 25 fata de 15 si 5-3 la duble greseli, dar asta nu a impiedicat-o sa castige 6 din cele 9 mingi de break avute, fata de 2/4 adversara ei. Procentajul Simonei Halep la primul serviciu a fost de 55, americanca reusind sa trimita in teren 59 la suta din executii.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

In acest moment, scorul intalnirilor directe intre Williams si Halep este de 4-1, iar cel al seturilor castigate la zero este de 3-1.

Debutanta la Turneul Campioanelor, Simona Halep pierde astfel a doua finala importanta a anului, dupa cea de la Roland Garros si ramane cu doua trofee in 2014, la Doha si la Bucuresti.

Acesta a fost ultimul meci al Simonei Halep in acest sezon, iar de luni va ocupa locul 3 WTA, pe care va incheia anul 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.