Sport 8 Iulie 2014 10:47
Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a incetat din viaţa, luni, la spitalul Gregorie Maranon din Madrid, la varsta de 88 de ani.

Alfedro Di Stefano era internat in spital de sambata, dupa ce a suferit un stop cardiac la iesirea dintr-un local aflat in apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Real Madrid a anuntat decesul lui Di Stefano pe site-ul oficial, precizand ca acesta a incetat din viata la ora locala 17.15.

"Presedintele Real Madrid, Florentino Perez, si conducerea clubului doresc sa transmita condoleante si intreaga compasiune copiilor, rudelor lui Di Stefano si prietenilor. Real Madrid transmite condoleante tuturor iubitorilor echipei din intreaga lume si celor care sunt afectati de pierderea celui mai bun jucator din toate timpurile", a notat Real Madrid pe site-ul oficial, conform MEDIAFAX.

Di Stefano a suferit in 2005 un infarct de miocard, fiind supus apoi unei interventii de by-pass coronarian.

Nascut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano si-a inceput cariera la echipa River Plate, iar apoi a facut parte din "echipa de aur" a clubului Real Madrid, in perioada 1953-1963, cand spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Castigator al Balonului de Aur in 1957 si 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei si a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

In anul 2000, el a fost al patrulea intr-un clasament al celor mai buni fotbalisti din lume al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind devansat de Pele, Johan Cruyff si Franz Beckenbauer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.