Sport 23 Iunie 2014 13:25
Doua echipe de amatori din Franta au jucat timp de 73 de ore la Kerbach, de joi pana duminica, stabilind un record in privinta duratei de disputare a unui meci.

Scorul intalnirii a fost 475-473.

Cele doua echipe de cate 11 jucatori si sapte rezerve au jucat fara intrerupere, alternand in general doua ore de joc cu doua ore de odihna pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, presedintele asociatiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul. "La un moment dat am crezut ca nu o sa reusim. Doi jucatori au abandonat si au fost spitalizati pentru scurt timp", a mentionat Stelletta, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca entuziasmul celor cateva mii de fani care au asistat la meci i-a motivat pe jucatori, in ciuda "oboselii extrem de mari". "Suntem aproape siguri ca recordul va fi omologat de Guinness. Avem martorii necesari si am respectat regulile. Am decis sa ne mobilizam pentru a atrage atentia asupra maladiei Crigler-Majjar, de care sufera Elena, fiica in varsta de trei ani a unuia dintre prietenii nostri", a mai spus Vincent Stelletta.

Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat in Anglia.

Potrivit romedic.ro, sindromul Crigler-Najjar reprezinta o afectiune rara a metabolismului bilirubinei, substanta formata din metabolismul sangelui. Tulburarea determina o forma ereditara de icter non-hemolitic conducand frecvent la leziuni cerebrale la copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.