Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca saptamana viitoare urmeaza sa ajunga in Romania imunoglobulina achizitionata prin Mecanismul european de Protectie Civila.

"Saptamana viitoare va veni in tara imunoglobulina pe care am achizitionat-o prin Mecansimul de Protectie Civila, plus ca vor mai veni inca cateva mii de fiole de la distribuitori care au intins o mana Romaniei. Acele zece mii de doze plus cateva mii de doze de la distribuitori", a sustinut Sorina Pintea, citata hotnews.ro.

Romania a activat mecanismul de alerta european prin care solicita imunoglobulina, a anuntat saptamana trecuta ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

"Pentru a putea rezolva aceasta problema, statul roman a suspendat clawback-ul pentru acest produs pentru o perioada de doi ani de zile si totusi nu s-a intamplat nimic. Pentru luna martie nu se preconizeaza sa intre nicio fiola de imunoglobulina in tara. Pentru aprilie sunt niste promisiuni, dar eu nu mai cred in aceste promisiuni. Prin urmare, am informat Cabinetul prim-ministrului in cursul zilei de astazi si am primit acceptul sa declansam aceasta procedura. Aceasta procedura este practic o alerta la nivel european prin care solicitam cantitati de imunoglobulina pentru Romania. Adica aceasta solicitare a noastra pe care am facut-o IGSU se publica intr-un sistem electronic la nivel european al mecanismului si statele care au acces la acest sistem ne pun la dispozitie cantitatile pe care dansii le au in tara. Eu am aflat sambata aceasta informatie si va spun sincer ca nu mi-a venit sa cred. Eu am avut in 14 februarie o intalnire cu distribuitorii si promisiunile erau altele. Sunt foarte multi pacienti care in acest moment au nevoie", a afirmat demnitarul, la Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.