Premierul Romaniei nu sustine proiectul de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale. "Din cate stiu, Romania este republica, nu monarhie", a declarat Mihai Tudose. 

Premierul puncteaza faptul ca Palatul Elisabeta ar trebui sa revina in proprietatea si administrarea statului, dupa moartea Regelui Mihai, au declarat surse oficiale, potrivit Antena3.ro.

Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea au depus proiectul pe 7 noiembrie. Acesta prevede recunoasterea Casei Regale ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. De asemenea, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale, ca pozitie onorifica, asemenea celei unui fost sef de stat.

"Propunerea legislativa prevede recunoasterea acesteia ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia", informeaza un comunicat al Senatului.

Potrivit acestui proiect, prevederile "vor asigura cadrul pentru o implicare si mai intensa a Casei Regale in cadrul societatii romanestii", pentru ca "este nevoie de o institutie deasupra politicii partinice, in care romanii sa vada un reper de echilibru si continuitate", au transmis cei doi presedinti ai Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.