Intr-un interviu pentru Adevarul, presedintele USR, Nicusor Dan, a sustinut ca discutiile pentru o eventuala intrare a lui Dacian Ciolos in USR au inceput in urma cu aproximativ doua-trei saptamani si inca mai continua, scrie b1.ro.

"Inca au loc discutii despre o posibila intrare in USR, care au inceput acum cam 2-3 saptamani. Acum suntem intr-o forma de tatonare si vrem sa vedem care sunt interesele noastre. Vrem sa vedem care este viziune politica a domnului Ciolos: fie consolidarea USR impreuna, fie castigarea alegerilor din 2019 cu unificarea dreptei", a declarat liderul USR, citat de digi24.ro.

Iata aici interviul cu presedintele USR.

Apoi, intr-o postare pe o retea de socializare a facut prezizari cu privire la intrarea fostului prim-ministru in USR.

"Am vorbit la Adevarul Live despre discutiile pe care le purtam cu Dacian Ciolos si echipa lui pentru a gasi impreuna forme de colaborare, inclusiv in interiorul USR. Cei mai multi membri sunt pentru venirea lui Dacian Ciolos alaturi de noi, credem ca este o persoana onesta si competenta care ar reprezenta un castig pentru USR.

Sunt dezbateri in spatiul public despre unificarea dreptei, chiar despre o fuziune USR-PNL, iar in aceasta privinta opinia in USR este unanima: PNL si USR sa mearga fiecare pe drumul lui.

Incercam sa ne dam seama care este si viziunea lui Dacian Ciolos despre aceste scenarii despre viitor. Daca este pentru consolidarea USR, prin asta insemnand o extindere organica, cu grija pentru selectia membrilor, chiar cu riscul ca Uniunea sa nu creasca suficient de repede, sau o crestere rapida pentru castigarea alegerilor din 2019 si 2020, cu tot ceea ce poate presupune aceasta, unificarea dreptei, sa luam primari.

Acestea sunt optiunile si cred ca avem nevoie de o clarificare. Discutiile noastre cu Dacian Ciolos vor continua si va vom tine la curent cu rezultatul lor
", a scris NIcusor Dan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.