Serban Nicolae, liderul senatorilor PSD si presedinte al Comisiei Juridice, a transmis colegilor sai din comisie amendamentele pe care le va depune marti la proiectul legii gratierii.

Unul dinte aceste amendamente prevede faptul ca se gratiaza si cei condamnati pentru infractiuni de coruptie, inclusiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, potrivit documentului obtinut de HotNews.ro (puteti vedea AICI respectivele dpcumente)

Concret, senatorul propune eliminarea articolelor care se refera la infractiunile de coruptie - art. 289-294 precum si a articolului 297, care se refera la abuzul in serviciu, sau a articolul 269 - favorizarea faptuitorului - prevazute in noul Cod Penal, dar si cele din vechiul Cod Penal, din lista pedepselor pentru care nu se beneficiaza de gratiere, asa cum apare acum in proiectul legislativ.

Marti va avea loc o dezbatere la comisia juridica pe marginea proiectului legii gratierii urmand sa se centralizeze si sa se discute amendamentele depuse. Serban Nicolae solicitase la sedinta precedenta din partea institutiilor invitate, precum CSM, UNJR sau Asociatia Penitenciarelor, sa formuleze amendamente.

PNL a anuntat ca va propune respingerea proiectului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.