Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca, de o saptamana, Guvernul se balbaie pe tema refugiatilor, Victor Ponta si Liviu Dragnea punand Romania intr-o situatie imposibila in Europa, prin declaratii contradictorii care starnesc "stupoare" la Bruxelles.

"Azi, dl Ponta s-a declarat solidar cu tarile europene in problema refugiatilor, avansand in acelasi timp o cifra modica de 1500 de refugiati pe care guvernul Ponta e dispus sa ii primeasca. In acelasi timp, seful lui de partid, presedintele interimar PSD Liviu Dragnea, a facut declaratii care au plasat Romania in campul refuzului de a primi refugiati. Declaratii contradictorii la nivel inalt politic si administrativ! Ca sa fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, seful diplomatiei, spunea ca asteptam planul concret al UE ca sa ne pozitionam. Geniali toti trei!" a declarat Predoiu, potrivit unui comuniat de presa remis MEDIAFAX.

Liderul liberal mai sustine ca astfel de declaratii ar fi produs "stupoare" la Bruxelles. "Poate ca celor doi sefi, Ponta si Dragnea, nu li se pare nimic ciudat in felul in care actioneaza, dar ii rog sa se informeze la Bruxelles despre ecourile declaratiilor de astazi. De o saptamana, guvernul Romaniei se balbaie pe o tema europeana si de securitate nationala. Maine, la Bruxelles, se va pune problema sanctiunilor impotriva tarilor care nu demonstreaza solidaritate europeana", mai spune prim-vicepresedintele PNL.

De asemenea, Predoiu l-a criticat pe Victor Ponta pentru comentariile potrivit carora Romania a fost nedreptatita in dosarul Schengen. "Chiar daca e asa, nu poti sa spui asta fara sa adaugi ca la aceasta nedreptate au contribuit din plin coruptii administratiei Ponta, care au facut si continua sa faca cea mai mare nedreptate Romaniei guvernand-o central si local. In concluzie, dupa ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei coruptii, Guvernul Ponta e pe punctul sa ne plaseze sub spectrul unor sanctiuni. Plecati odata acasa, domnilor, si lasati tara asta sa respire", conchide liderul liberal.

Victor Ponta a declarat ca luni ca Romania nu poate accepta mai mult decat capacitatea sa de 1.500 de refugiati, iar sedinta CSAT in care se va discuta despre criza refugiatilor va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare, cand se va decide asupra cotei de refugiati.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca il ingrijoreaza fenomenul imigrantior, precizand ca, dupa ceea ce a vazut in vizita pe care a facut-o in Ungaria, vineri, "parca" nu isi doreste sa vada mii de imigranti pe strazile din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.