Senatorul liberal Marius Balu a depus la Senat un proiect legislativ prin care propune suspendarea dreptului de a participa la sedintele CSAT membrilor aflati sub urmarire penala, acesta spunand ca ideea i-a venit de la situatia premierului Victor Ponta, urmarit penal penal in dosarul lui Dan Sova.

Parlamentarul liberal de Mehedinti considera ca, in conditiile in care un membru al CSAT este urmarit penal, acesta nu ar trebui sa participe la sedintele in care se discuta aspecte legate de siguranta nationala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ultima sedinta a CSAT mi-a atras atentia asupra unei situatii de neimaginat, respectiv vicepresedintele CSAT- premierul Romaniei, asupra caruia incepuse urmarirea penala a participat la sedinta la care se vorbeste despre siguranta nationala. Sigur ca exista prezumtia de nevinovatie, dar daca este vinovat? Cum putem accepta ca un infractor sa participe la sedinte unde se discuta lucruri atat de importante? Drept pentru care am avut aceasta initiativa ca la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa nu aiba voie sa participe persoane asupra carora a inceput urmarirea penala. La asemenea sedinte oamenii respectivi reprezinta institutii. Nu vorbim despre oameni, vorbim despre institutii, deci din partea institutiei Guvernului putea sa participe altcineva, si nu premierul", a declarat, sambata, Marius Balu, corespondentului MEDIAFAX.

Proiectul de lege a foste deja depus la Senat de catre Marius Balu, urmand ca Biroul Permanent sa stabileasca data la care va intra in comisii. Senatorul Marius Balu este co-presedinte al PNL Mehedinti. Potrivit legislatiei in vigoare, premierul in exercitiu este vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.