Fostul presedinte Traian Basescu a ajuns duminica la congresul Partidului Miscarea Populara, fiind intampinat cu ovatii si scandari de catre delegatii la congresul formatiunii.

[UPDATE]

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, ca vrea sa fie "un partener pentru PMP" si i-a multumit public presedintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea, precizand ca apreciaza "delicatetea" acesteia de a nu fi prezenta la eveniment.

"...chiar daca nu este, tin sa-i multumesc. Apreciez delicatetea de a nu fi in sala. Sper sa aiba conditii corecte sa se apere. Sper sa imi confirme inca o data ca este om cinstit", a spus Basescu despre Udrea.

In ceeea ce priveste relatiile sale cu PMP, fostul presedinte al Romaniei a spus ca vrea sa fie "un partener" al formatiunii. "Vreau sa va fiu partener/ Va voi pune la dispozitie experienta mea, dar nu va voi conduce", a subliniat Basescu.

"Sunt convins ca partidul va creste si va fi un etalon", a spus Basescu despre PMP, partid care "trebuie sa se afirme drept capabil de solutii teoretice si actiune practica pentru modernizarea Romaniei si consolidarea statului de drept".

Basescu a adaugat ca PMP a trecut "pragul" la ambele scrutinuri de anul trecut, ceea ce este "exceptional".


Fostul presedinte a fost primit cu aplauze si scandari "Basescu, Basescu!", iar delegatii i-au spus "Bine ati venit".

Anterior, secretarul general al PMP Clement Negrut declarase ca reprezentantii PMP l-au invitat pe Traian Basescu la congres si il asteapta "cu mare drag", dar fostul sef al statului "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea. "Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Basescu. Nu stim, vom vedea, daca va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat si il asteptam cu mare drag", preciza secretarul general al PMP, scrie MEDIAFAX.

Negrut a spus ca Elena Udrea, fost presedinte al PMP, nu va fi prezenta la congres, pentru ca aceasta s-a suspendat din partid saptamana trecuta, functia de presedinte interimar fiind asigurata de Eugen Tomac.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

La congres, participa vor 756 de delegati si este prezentata o singura motiune «Romania implicata-PMP partidul schimbarii» , sustinuta de unicul candidat la presedintia partidului, Eugen Tomac.

Potrivit listei care insoteste candidatura lui Tomac, prim-vicepresedinte al PMP va fi Siegfried Muresan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

Dupa votarea lui Eugen Tomac drept presedinte al PMP, vicepresedinti ai partidului vor fi: Clement Negrut, Adrian Radulescu, Gabriel Berca, Petru Movila, Adrian Gurzau, Nicolae Ivaschescu, Catalin Cristache, Catalin Tarhon, Claudiu Palas si Catalina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Visan si Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Catalin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurentiu Dulama si Daniela Bene.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.