Liderul PSD, premierul Victor Ponta si presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, au declarat ca nu sustin ideea unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu, seful Guvernului aratand ca Romania are nevoie de stabilitate.

"Mai este un an de zile si o sa rezistam", a spus Ponta.

Acelasi punct de vedere l-a exprimat si Liviu Dragnea, el spunand ca nu a auzit declaratiile lui Voiculescu si nici nu le sustine.

Dan Voiculescu sustine ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia cand a discutat cu procurorul general Tiberiu Nitu pe tema schimbarii lui Lucian Papici din functia detinuta la DNA, presedintele fondator al PC adaugand ca ar fi firesc ca majoritatea sa initieze o noua suspendare.

"Traian Basescu a incalcat din nou, grav, Constitutia, incercand sa influenteze direct Justitia din Romania. El a declarat public ca a avut o discutie telefonica cu procurorul Tiberiu Nitu pe marginea revocarii lui Lucian Papici de la DNA, intervenind in favoarea acestuia: «(...) l-am rugat pe procurorul general sa nu o faca... a avut comandamente politice, l-am rugat si pe Cazanciuc, am vorbit alaltaieri, dupa CSAT. (...) Eu l-am sunat sa-i spun "Nu e bine, domnule procuror general!"»",se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit lui Voiculescu, abdicand de la prevederile articolului1 alineat 4 din Constitutie, care consacra separatia puterilor in stat, Traian Basescu a incalcat Legea suprema.

"In aceste conditii grave, in care Basescu insusi isi admite interventiile pe langa procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o noua procedura de suspendare a presedintelui pentru incalcarea grava a Constitutiei", sustine Voiculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.