Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, in inceputul sedintei BPN, ca presedintele Traian Basescu se ocupa de "rescris istoria", insa Guvernul Boc ramane "cel mai incompetent si corupt", precizand ca eforturile USL trebuie concentrate asupra guvernarii.

"Eu zic sa ne ocupam de guvernare, rescrierea istoriei este treaba domnului Basescu. Cred in continuare ca Guvernul Boc a fost cel incompetent si mai corupt guvern pe care l-a avut Romania si ca noi ne chinuim de un an doar sa reparam ce au stricat ei si sa-i dam la Parchet pe hotii lor. Asta ca sa fie foarte clar apropos de cine pe cine lauda, asta e, am venit dupa niste incompetenti si dupa niste hoti la guvernare. Nu e prima data, e adevarat, dar cred ca avem sanse sa reconstruim Romania", a declarat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.

Seful statului a adaugat ca multumeste si Guvernului Ungureanu pentru ca "nu a afectat parcursul de recuperare si de recuperare a dezechilibrelor, spunand ca acelasi lucru este valabil si pentru Guvernul Ponta.

"Mi-a fost teama - si va pot spune ca asta a fost perioada care mi-a dat increderea ca se poate coabita cu Guvernul Ponta - ca acest guvern ar fi putut lua masuri populiste, excesive, care sa strice din nou echilibrele, in perspectiva alegerilor din iarna. N-a facut-o si de aceea consider ca si-a adus contributia la atingerea rezultatelor de astazi", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.