Congresul PNL a adoptat, vineri, modificarile propuse la Statutul PNL de catre Delegatia Permanenta, cu 1424 de voturi "pentru" si 3 "impotriva", iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu nu au mai fost supuse votului.

Calin Popescu Tariceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal in cazul alegerii conducerii partidului si a organizarii alegerilor interne pentru desemnarea prezidentiabilului, transmite MEDIAFAX.

Cele doua amendamente propuse vineri de Tariceanu nu au fost supuse votului Congresului de catre presedintele PNL, Crin Antonescu.

Conducerea PNL s-a reunit, joi seara, in Delegatia Permanenta si a adoptat proiectul de Statut care a fost propus Congresului. Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, cresterea numarului de vicepresedinti pana la 31 si alegerea pe lista inclusiv a secretarului general.

"Proiectul prevede sa existe trei organisme de conducere, in conformitate si cu cerințele Legii partidelor politice – Congresul, Delegatia Permanenta, care conține Biroul Politic National si grupurile parlamentare in principiu, precum si unii alesi locali ai partidului, si un Biroul Politic Național, format din unii membrii de drept, cum ar fi presedinții filialelor teritoriale, presedintii Consiliilor Judetene, primarii municipiilor resedința de județ, presedinții unor organizatii speciale ale partidului – de tineret, de studenti, de femei – precum si un numar de membri alesi de Congres si anume: presedintele partidului, prim-vicepresedintele, secretarul general si 31 de vicepresedinti", a declarat joi Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

In Delegatia Permanenta au fost respinse amendamentele la Statut sustinute de Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban care prevedeau alegerea uninominala a membrilor Biroului Permanent Central al PNL si desemnarea candidatului PNL la functia de presedinte al Romaniei prin votul tuturor liberalilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.