Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat, luni, ca sunt toate sansele ca bugetul UE sa nu fie adoptat in plenul Parlamentului European, ea aratand ca, in aceasta situatie, Consiliul va adopta cate un buget in fiecare an.

"Sunt toate sansele ca acest buget, care este dezamagitor atat pentru cetatenii celor 27 de state, cat mai ales pentru Romania, sa cada", a spus Corina Cretu, care a adus ca argument declaratia comuna a liderilor celor patru grupuri, respectiv PPE, Liberali socialisiti, Verzi, care au catalogat proiectul de buget ca fiind "cel mai prost buget de la infiintarea UE".

Potrivit MEDIAFAX, Corina Cretu a precizat ca Romania pierde foarte mult, stagnand din punct de vedere al alocarilor bugetare, in conditiile in care are un buget similar cu cel obtinut in momentul in care nu avea pe nimeni reprezentant la masa.

"E in interesul romanilor ca acest buget sa pice, pentru ca s-a abdicat de la valorile pe care s-a cladit UE. Nimeni nu e multumit in afara de presedintele Basescu", a spus Corina Cretu.

Ea a mentionat ca PE nu poate decat sa respinga sau sa adopte proiectul de buget, nefiind posibila amendarea acestuia, si a adaugat ca, in cazul respingerii proiectului de buget multianul 2014-2020, Consiliul va adopta in fiecare an cate un buget.

Citeste si: Basescu: Fac apel catre parlamentarii romani sa sustina fara rezerve in PE bugetul european


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.