Schimbarea este un proces subtil, aproape imperceptibil. Si totusi transformarile din societatea noastra si mai ales din mediul de business sunt evidente.

Pe tiparul modelelor occidentale, incercam sa depasim titulatura de “patron”, care lasa in trecut un cu totul alt inteles al omului de afaceri roman, si sa facem loc noului om de afaceri, antreprenorul. Este un vizionar care nu se mai concentreaza exclusiv pe profit, el vine cu o noua atitudine, o noua directie, avand in prin plan viziunea pe termen lung.

O caracteristica notabila a noului segment de antreprenori romani se observa in deschiderea pe care o au in a oferi, ne fiind axati doar pe "ce pot castiga rapid" ci interesandu-se si de impactul pe termen lung pe care il pot avea intr-un parteneriat de afaceri sau in societate.
Aceasta transformare a generat un nou trend. Antreprenorul modern nu se teme sa impartaseasca din experienta lui si se implica in foarte multe proiecte, evenimente, actiuni mai mari sau mai mici, care pun impreuna o noua caramida in viitorul de care vom beneficia cu totii. Aceasta este si miza unuia dintre cele mai noi programe de mentorat in afaceri, UPGRADER, un proiect care a reusit sa coopteze oameni de afaceri cu zeci de ani experienta in domeniul de business.

Dan Stefan, Co-Fondator Autonom Rent A Car, mentor UPGRADER "Toti oamenii de succes au mentori, uneori fara sa realizeze. Exista tot mai multi oameni care au reusit fara sa triseze si care sunt dornici sa "dea mai departe". UPGRADER este un program care face exact ceea ce ne lipseste: pune in legatura oamenii antrenati cu noii deschizatori de drumuri, experienta cu entuziasmul, resursele cu inovatia".

Antreprenorii sunt cei care inoveaza, creaza si modeleaza viitorul comunitatii. Indiferent de dimensiunea lor, proiectele pe care acestia le intreprind genereaza noi trenduri. Pentru ca impactul viitoarelor start-up-urilor sa fie pozitiv, UPGRADER si-a propus sa creeze o punte de comunicare intre antreprenorii cu experienta si noua generatie de antreprenori, conform unui comunicat remis 9AM.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Pana in prezent 15 oameni de business, au acceptat provocarea de a deveni mentorii noii generatii de antreprenori prin intermediul acestui program. Astfel, tinerii antreprenori care detin un startup pot beneficia de know-how-ul oamenilor de business, de mentorat 1 la 1 cu experti care le vor oferi informatii concrete despre cum sa depaseasca provocarile cu care se confrunta si sa-si accelereze pasii spre o afacere profitabila.

Amalia Sterescu, Fondator Outsourcing Advisors, mentor UPGRADER: "Mentoring-ul este o dinamita ce poate scoate la iveala valoarea insuficient explorata, talentul insuficient pus in evidenta, directia nevisata spre care se poate indrepta un mentee"

UPGRADER ofera practic sansa tinerilor de a invata din greselile altora si de a economisi timp pretios pentru ei si business-ul lor. Avand alaturi oameni cu experienta ei vor reusi sa ajunga mult mai rapid acolo unde isi doresc.

Citeste si:
Buhnici, luat în vizor de CNCD: ”Condiția femeii din România e una...
Consiliul pentru Combaterea...

“Folosesc cei peste 20 de ani de experienta de business, management si psihologie pentru a-i ajuta sa identifice metodele cele mai eficiente de a trai din ceea ce ii pasioneaza cu adevarat si de a-si valida ideile de afaceri “ spune Dragos Nicolaescu, Fondator Visionary Business Consultants, unul dintre mentorii programului UPGRADER.

Fiecare mentor are propria motivatie in urma careia a luat decizia de a se implica, insa oricare in felul sau poate schimba viata unui tanar cu potential, ce participa in programul UPGRADER sau in orice alt program dedicat startup-urilor.

Al Kamara, Fondator Wave Division, mentor UPGRADER "Este vorba de a da inapoi, eu asa am fost crescut, in ideea ca noi toti avem ceva de oferit. As vrea sa-i invat pe cei care imi vor fi mentee ca nu exista usa inchisa, ca esecul este doar o stare de moment si daca vor privi inainte vor gasi intotdeauna oportunitati si motivatia de a continua."

Citeste si:
Doi oameni de afaceri, prieteni cu fiul lui Liviu Dragnea, pictati...
Doi oameni de afaceri,...

Cei care detin un start-up si au nevoie de suport pentru a-l transforma intr-o afacere profitabila inca se mai pot inscrie in programul UPGRADER care va incepe pe 20 februarie 2016. Inscrierile se realizeaza pana pe 18 februarie pe site-ul programului: www.startupgrader.ro/upgrader-summary

Mentorii care s-au alaturat deja programului UPGRADER sunt: Bogdan Tudor - Fondator Class It, Dan Stefan - Co-Fondator Autonom Rent A Car, Orlando Nicoara - Fondator We Love Digital, Tiberiu Felber - Fondator Coaching Essence, Al Kamara - Fondator Wave Division, Dragos Nicolaescu - Fondator Visionary Business Consultants, Matei Dumitrescu - Business Mentor, Cristian Nicolae - Co-Fondator Soft Expert Mobility, Mona Ursu - Managing Partner BrandFusion, Ozana Giusca - Fondator Tooliers, Eugen Mihai - Fondator The Elite Negotiator, Adrian Ursu - Managing Partner BrandFusion, Valentina Saygo - Managing Partner Ask For Accounting, Lorelei Nassar - Fondator AB Dental, Ovidiu Toader - Managing Partner iFurn.net, Doina Hublea - Coach Coaching Essence.

Citeste si:
Andreea Bălan, despre transformările pe care le-a suferit....
Andreea Bălan, despre...

UPGRADER este un program dedicat startup-urilor romanesti, in care participantii beneficiaza de training, de resursele necesare, cadrul si comunitatea ce le poate propulsa startup-ul la urmatorul nivel.

Programul dureaza 6 saptamani, contine 9 workshop-uri de business, mentorat 1 la 1, sedinte de life coaching, business networking, un eveniment de pitching unde participantii au sansa sa obtina finantare de la investitori si posibilitatea de a castiga premii in valoare de peste 15.000 de euro, oferite cu suportul partenerilor.

Partenerii programului:
Popcorn Set, We Love Digital Unirii, Wave Division, Coaching Essence, 441 Design Studio, Ask For Accounting, Tooliers, MiniCRM, ListaFirme.ro, Cristian Nicolae Inspiration, Editura Publica, Elite Business Women, Ziare.com, Business24, The Trends, Jurnalul de Afaceri, Economic Zoom, The Elite Negotiator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.