Mai putin de 10 la suta dintre firme comunica agentiilor de ocupare a fortei de munca posturile vacante pe care le au, a declarat, miercuri, presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, ministrul Muncii Mariana Campeanu anuntand ca va demara o campanie nationala in acest sens.

"Sub zece la suta dintre firme isi comunica nevoile privind forta de munca. Este un univers urias de oportunitati de locuri de munca", a declarat presedintele Blocului National Sindical la lansarea, de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, a doua proiecte-pilot pentru tineri.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca va initia o campanie nationala in acest sens, dorind ca fiecare companie in parte sa fie contactata si convinsa sa inregistreze la agentiile pentru ocuparea fortei de munca posturile vacante pe care le are.

"Am facut apel catre angajatori sa ne comunice nu neaparat locuri de munca vacante, dar si ce le este necesar, pentru ca in functie de nevoile lor sa putem face planul de formare profesionala. Am cerut sa ne transmita care ar fi necesarul de posturi pentru urmatorii ani", a declarat Mariana Campeanu.

Ministerul Muncii a lansat, miercuri, doua proiecte-pilot, cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care urmaresc ca tinerii cu varsta mai mica de 25 de ani, care si-au pierdut locul de munca sau care nu au reusit sa se angajeze dupa terminarea studiilor, sa primeasca, in decurs de patru luni de la inregistrarea la agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau la centrele de garantii pentru tineret, o oferta de buna calitate de angajare, de continuare a educatiei, intrare in ucenicie sau efectuarea unui stagiu.

Proiectele-pilot "Garantii pentru TINEri!" si "Investitia in tineri, investitia in viitorul nostru!" se deruleaza pana in 30 iunie 2015 si se adreseaza exclusiv tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Prin implementarea celor doua proiecte, peste 5.000 de persoane vor beneficia de un plan de actiune personalizat, corespunzator nevoilor identificate, constand in acces la servicii integrate de informare, consiliere si orientare, formare profesionala, ucenicie, prospectare si mediere, in vederea ocuparii unui loc de munca si asistenta in initierea de afaceri independente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.