Oltchim Ramnicu Valcea debuteaza in aceasta seara in grupa principala A a Ligii Campionilor la handbal feminin, cu un joc in deplasare la FC Nurnberg, echipa considerata a fi cea mai slab cotata din grupa.

Meciul, programat de la ora 19.30 (in direct la sport.ro), se anunta foarte important pentru campioana Romaniei, care are nevoie de o victorie pentru a se mentine in cursa de calificare in semifinale.

Jocul se anunta a reprezenta si un duel interesant intre cei doi antrenori, Gheorghe Tadici si Herbert Muller, actualul antrenor al nationalei si un posibil aspirant la acest post. In editia trecuta a Cupei Cupelor, Oltchim a eliminat FC Nurnberg in turul 4, dupa doua victorii (31-26, 29-27), dar meciurile au fost cu "scantei" si cu dese "contre", deloc amicale, intre cei doi tehnicieni.

Din pacate, Oltchim are probleme in lot, Tadici fiind sigur ca nu va putea conta pe Valentina Elisei, Roxana Gatzel, Iulia Puscasu si Roxana Cherescu, in timp ce Steluta Luca ar putea fi folosita doar pe faza defensiva.

Sistem de desfasurare
Faza a doua a competitiei, care debuteaza azi cu meciul de la Nurnberg, aduce la start cele mai bune opt echipe din Europa, impartite in doua grupe de cate patru. Se va juca din nou in sistem fiecare cu fiecare (deci sase meciuri pentru fiecare echipa), iar la final primele doua din grupe se califica in semifinale, care se vor disputa incrucisat, prima din grupa A cu a doua din grupa B si prima din grupa B cu a doua din grupa A.

Din grupa A fac parte Oltchim, Gyor ETO, HC Lada Togliatti si FC Nurnberg, iar in grupa B se afla Hypo Niederosterreich, Zvezda Zvenigorod, Viborg si Slagelse.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.