Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a dat ieri publicitatii numele jucatorilor care evolueaza in campionatele altor tari si care intra in vederile sale pentru partida amicala contra "Squadrei Azzura" de pe data de 7 februarie, de la Siena. Tehnicianul a optat pentru urmatorii 10 fotbalisti: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (FC sahtior Donetk), Florentin Petre (tSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Sheriff Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Adrian Mutu (Fiorentina) si Ciprian Marica (sahtior Donetk).

Desi are evolutii apreciate la Ajax Amsterdam, Ogararu n-ar trebui sa fie prea surprins de faptul ca nici de aceasta data Piturca nu conteaza pe serviciile sale, preferintele fostului sau antrenor de la Steaua pentru banda dreapta indreptandu-se catre Petre Marin, Vali Badoi si Cosmin Contra. La o analiza mai amanuntita insa, lucrurile par ca nu stau asa cum crede selectionerul. in ultimele partide ale Romaniei, Petre Marin a fost depasit clar de jucatorii rapizi, David Silva din partida cu Spania fiind un exemplu edificator, Vali Badoi a avut, intr-adevar, evolutii constant bune, insa nu a iesit cu nimic special in evidenta in partidele reprezentativei noastre, iar evolutiile lui Cosmin Contra au fost deseori sterse, fostul timisorean fiind uneori dur criticat de presa.

Mai mult, daca ar fi sa facem o comparatie si din perspectiva numarului de minute jucate, criteriu pe care Victor Piturca l-a ridicat la grad de lege in acest mandat, Ogararu are un alt avantaj in fata fundasului de la Getafe. in ultimele sase etape de campionat, fostul stelist a fost integralist in cinci partide si a evoluat 26 de minute in ultima partida de campionat, in timp ce Contra a jucat 90 de minute in trei partide, iar in trei nu a jucat niciun minut.

Tehnicianul echipei nationale mai poate fi criticat ca nu-si respecta chiar propriile modalitati de selectie si in cazul altui jucator, Laurentiu Rosu, care, in ultimele 14 partide nu a fost folosit decat in 7 la Recreativo Huelva. Se mai poate aduce in discutie si cazul unor alti jucatori care ar fi putut fi chemati la lot, mai ales ca evolutia lor in Bundesliga a fost una deosebit de apreciata de presa din Germania. Acestia sunt Vlad Munteanu, Laurentiu Reghecampf si Albert Streit, considerat de ziarisii nemti cel mai bun mijlocas de banda din prima liga germana, fotbalistul in varsta de 27 de ani exprimandu-si deseori dorinta de a juca pentru Romania.

Piturca va anunta vineri si numele jucatorilor din campionatul intern care vor completa lotul pentru jocul cu Italia. Va fi interesant de vazut daca selectionerul va chema la formatia reprezentativa vreun jucator de la campioana en-titre Steaua, in conditiile in care ros-albastrii au programat pe data de 7 februarie, ziua in care se va disputa "amicalul" cu Italia, meciul amical in compania nationalei Republicii Moldova, la Tiraspol. Acea partida va fi ultima pentru gruparea din bulevardul Ghencea inaintea jocurilor din saisprezecimile Cupei UEFA contra spaniolilor de la FC Sevilla si este de asteptat ca Olaroiu sa doreasca sa alinieze la ora meciului cel mai bun "unsprezece" posibil.

Reprezentativa de tineret va disputa, la randul ei, o partida amicala contra echipei similare a Moldovei, pe data de 6 februarie, Emil Sandoi apeland la doi "stranieri": Hristu Chiacu (Wisla Cracovia) si Claudiu Keseru (FC Nantes-Atlantique), fotbalistii din Liga I care vor figura in lot urmand a fi anuntati la inceputul saptamanii viitoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.