Intr-un interviu acordat corespondentilor ziarului rusesc "Sport -Express" si publicat ieri in Ucraina, antrenorul lui Dinamo Kiev, Anatoli Demianenko a anuntat ca fotbalistul roman, Tiberiu Ghioane nu va mai juca fotbal pentru echipa la care este legitimat, doctorii hotarind sa nu riste. Situatia lui Ghioane este foarte delicata, jucatorul in virsta de 25 de ani putind spune adio carierei, dupa o serie interminabila de anomalii psihice.

Totul a inceput in februarie 2005, cind in timpul unui cantonament al echipei Dinamo Kiev in Portugalia, Tiberiu a suferit o criza cerebrala, mai precis o micritromboza. Internat intr-o clinica particulara din Portugalia, lui Tiberiu Ghioane i s-ar fi descoperit un cheag de singe pe creier. Dupa o perioada teribila in spital, timp in care familia l-a vegheat zi si noapte la capatii, Tiberiu si-a revenit. In luna aprilie 2005, Ghioane a uimit, insa, pe toata lumea fugind din cantonamentul formatiei kievene, intorcindu-se acasa, la Brasov, fara sa dea nicio explicatie.

Sefii clubului au inteles problemele jucatorului si nu l-au sanctionat. Mai mult, presedintele Igor Surkis a afirmat ca va avea grija ca fotbalistul roman sa primeasca tot sprijinul din partea clubului, luind hotarirea de a nu-i bloca salariul. Ghioane si-a anuntat prietenii, putini de altfel, ca vrea sa renunte la fotbal. In luna iunie a aceluiasi an, Tiberiu, aflat la Brasov, a suferit o noua criza. In timpul unei miute, fotbalistul lui Dinamo Kiev s-a prabusit pur si simplu pe teren si a fost dus cu Salvarea la spitalul din oras. Tiberiu Ghioane a refuzat sa fie supus unui examen de tomograf, certindu-se violent cu medicii spitalului brasovean.

Dupa revenirea la Kiev, Ghioane a evoluat in citeva partide din campionatul intern, avind prestatii chiar foarte reusite. Presedintele Igor Surkis, care, de altfel a tinut si tine foarte mult la jucator, a dezvaluit la vremea respectiva din ce cauza Ghioane trece prin acest calvar. "Tatal lui a disparut fara urma acum multi ani. Eu il inteleg si am incercat sa-i gasesc parintele. Clubul a facut cereri catre autoritatile romane si catre Interpol, dar spre regretele mele, nu am primit niciun rezultat.

Tatal lui Ghioane era sofer pe campion si avea de efectuat un transport din Austria, dar a disparut. Baiatul avea aceasta problema cind a venit la Dinamo Kiev si, cu timpul, problema s-a acutizat. Este o boala a sufletului. Vom face tot ce putem pentru a afla adevarul", a precizat Igor Surkis.

Peste alte doua luni, Ghioane a fost internat din nou intr-un spital, de asta data la Kiev. Inca de atunci, medicii i-au recomandat jucatorului sa renunte definitiv la fotbal. Tiberiu Ghioane a fost intotdeauna un tip introvertit, fara prieteni si fara o relatie apropiata cu presa.

Ghioane a facut subiectul unuia dintre cele mai mari scandaluri din presa sportiva a ultimilor ani, imediat dupa transferul sau de la Rapid Bucuresti - via Tractorul Brasov la Dinamo Kiev (2001), patronul George Copos revendicind o buna parte din suma tranzactiei. Apoi, Tiberiu a refuzat sa mai vina la prima reprezentativa atit timp cit antrenor este Anghel Iordanescu. In acest an, Tiberiu Ghioane nu a mai facut parte din lotul lui Dinamo Kiev.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.