Sport 29 Aprilie 2009 12:36
Cererea de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC, Liviu Facaleata, a fost respinsa, marti, de Tribunalul Arges.
Liviu Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, a fost dus marti cu duba politiei la Tribunal in jurul orei 10,00, transmite NewsIn.

Audierile au durat aproximativ 20 de minute. Liviu Facaleata a declarat in fata instantei ca nu prezinta pericol social si ca are de intretinut pe tatal si fiica sa. "Consider ca nu prezint pericol social pentru ordinea publica. Am de intretinut pe tatal meu, care a suferit un atac cerebral si pe fiica mea, care este eleva in clasa a XII.a la liceul IC Bratianu. Vreau sa-i fiu alaturi in aceste momente, intrucit este o perioada dificila din viata ei. Urmeaza sa sutina bacalaureatul", a declarat Facaleata.

Avocatul directorului hipermarketului PIC, Florentin Sorescu, a declarat presei ca mentinerea in stare de arest ii poate afecta acestuia starea de sanatate. "Ar putea fi pus in libertate tinand cont ca are in intretinere pe tatal si fiica lui. Nu stiu ce efecte ar produce mentinerea in stare de arest, dar sint convins ca asta ar ingreuna starea celor doi. La randul lui are probleme de sanatate, e hipertensiv si este expus riscului de a face atac cerebral" a declarat Sorescu.

Tribunalul Arges a respins cererea de eliberare sub control judiciar a lui Facaleata ca fiind nefondata. Avocatul sau a precizat ca va depune recurs impotriva acestei masuri.

Liviu Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, a fost dus marti cu duba politiei la Tribunal in jurul orei 10,00.

Intrebat de jurnalisti ce parere are daca va fi eliberat, Facaleata a spus: "Sper ca da".

Cererile de eliberare sub control judiciar ale lui Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu au fost respinse miercuri, 22 aprilie, de Tribunalul Arges. Avocatii lor au depus recurs la aceasta decizie.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost arestat preventiv pe data de 14 aprilie, alaturi de patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, si de alte doua persoane. Patronul FC Arges, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru trei infractiuni de dare de mita, iar fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, potrivit unui comunicat al DNA remis saptamana trecuta.

Alaturi de Penescu, mai este cercetat Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata. Potrivit anchetatorilor, Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Facaleata, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu in ce priveste competentele pe care le avea Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges fata de activitatea derulata de SC PIC S.A., societate comerciala controlata de Penescu.

Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisa si pentru ca societatea sa nu fie sanctionata contraventional, iar reprezentantii acesteia sa obtina informatii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.