Marian Selea s-a integrat ca specialist in suport tehnic al producatorului de echipament pentru retele Cisco

La 49 de ani, Marian Selea lucreaza pentru Cisco, Bruxelles. Nu e singurul roman angajat acolo, ci cam in fiecare departament exista cineva cu cetatenia romana. Spune ca electronica l-a pasionat intotdeauna si a ales, ca specializare in cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, tehnologia componentelor electronice - „caci e interesant sa stii cum anume se fac toate componentele pe care le folosesti in circuite“. In plus, „daca stii cum sint facute si ce caracteristici rezulta din tehnologia de fabricare, atunci stii si cum sa le folosesti optim“, scrie Selea din capitala belgiana, unde sta de nouasprezece ani.

CV-ul electronistului inainte de a ajunge in Bruxelles pe un post de suport la Cisco a strins patru ani lucrati la Intreprinderea Metalelor Rare, la Magurele, dar si 10 ani de pauza cauzati de pierderea vederii. „Nimeni nu stie exact de ce am orbit. Am ajuns aici (n.r. - la Bruxelles) intr-un stadiu in care nu se mai puteau face investigatii, iar in Romania doctorii nu aveau cele necesare pentru a face un travaliu de diagnoza apropiat“, impartaseste Selea.

Singur a invatat sa lucreze cu PC-uri sub diferite sisteme de operare si tot singur a invatat retelistica. „Inainte de a orbi, am lucrat in Romania, iar dupa, a trebuit sa reinvat totul de la zero, ca pina si statul in picioare nu e chiar usor cind nu vezi“, spune electronistul. Cine l-a sprijinit cel mai mult in aceasta perioada? Sotia si un grup de adevarati prieteni, raspunde Marian Selea. Mai precis, reintegrarea profesionala in cadrul companiei Cisco a venit din partea unui prieten care lucra deja acolo si care i-a aranjat prima masina UNIXlike, care i-a aratat cum sa se conecteze la Internet si de unde sa ia documentatia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.