Social 7 Martie 2012 17:35
Romania a simtit in aceasta dupa-amiaza un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, ce a avut loc in Campia Romana.

[UPDATE] Cutremurul a avut o magnitudine de 3,4 grade si a avut loc la o adancime de 11 kilometri, potrivit site-ului Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Anterior, Centrul de seismologie euro-mediteranean anunta ca seismul a avut 3,2 grade si a fost localizat la 10 kilometri adancime.

Cutremurul a avut loc la 8 kilometri SE de Chitila, 6 kilometri Vest de Bucuresti si 5 kilometri Est de Chiajna.

Seismul a fost resimtit la Bucuresti cu intensitati de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, miscarea seismica a mai fost resimtita la Chitila, Voluntari si in alte localitati din apropierea municipiului Bucuresti, scrie cutremur.net.

Nu au fost raportate pagube materiale. Cutremurul face parte din activitatea seismica de mica adancime specifica Munteniei. Anual, in Campia Romana se produc seisme cu magnitudini de 2-3 grade pe scara Richter, cele mai multe dintre acestea nefiind percepute de populatie.

Citeste si: Seful IFP contrazice afirmatiile "zguduitoare" ale lui Marmureanu

Cutremur de 6-7 grade in Romania in 2012?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.