Cateva zeci de muncitori chinezi au protestat in incinta unui santier din centrul Iasiului, principala lor nemultumire fiind salariile mici

Muncitorii s-au adunat in curtea din incinta santierului complexului Palas din Iasi, unde lucreaza si sunt cazati, aratandu-se nemultumiti de salariile mici pe care le primesc, dar si fata de conditiile de hrana oferite de angajatorul chinez care i-a recrutat, informeaza MEDIAFAX.

Totodata, ei au spus ca vor sa se intoarca in China.

Reprezentantii firmei iesene Iulius Group, care construieste ansamblul Palas din Iasi, sustin ca in ultimele saptamani au aparut neintelegeri intre muncitori si subantreprenorul chinez care i-a adus la Iasi.

In aceste conditii, firma ieseana a decis rezilierea contractului cu angajatorul chinez.

"Timp de aproape doua saptamani, perioada in care au avut loc discutii intre angajator si proprii salariati chinezi, muncitorii au refuzat categoric sa presteze servicii, dar au beneficiat de cazare si hrana gratuite, asigurate de managementul chinez si de antreprenorul general de la Palas. Conflictul a pornit de la faptul ca muncitorii au pretins un salariu mai mare decat au lucrat si decat era prevazut in contract. Deoarece nu s-a ajuns la nici o intelegere si muncitorii au refuzat sa lucreze, antreprenorul general de la Palas a fost nevoit sa inceteze contractul cu subantreprenorul chinez. Prin aceasta, muncitorilor li s-a anulat dreptul de sedere in Romania. In consecinta, managementul chinez a decis astazi dimineata (vineri dimineata -n.r.), mutarea muncitorilor din complexul Palas“, se arata intr-un comunicat al companiei iesene Iulius Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.