Miron Cozma si un revolutionar, Nicolae Mavrodin, alaturi de mai multe persoane aflate in mijlocul miilor de oameni prezenti la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanta, au inceput sa strige impotriva sefului statului mai multe lozinci printre care si "Jos Basescu".

Acest incident s-a produs in timp ce ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, sustinea un discurs.

Mavrodin le-a cerut jandarmilor explicatii pentru faptul ca a fost retinut inainte de a fi luat pe sus pentru a fi escortat la duba Jandarmeriei. Acestuia i s-a facut rau, motiv pentru care a venit o ambulata la locul incidentului pentru a-l transporta la spital, informeaza Mediafax.ro.

Cel mai interesant lucru este faptul ca cei doi au strigat lozinci anti presedintie, in conditiile in care Traian Basescu nu era de fata la manifestari.

"Am sa il dau in judecata pe presedintele tarii, pe ministrul Apararii si pe ministrul de Interne pentru ca ce fac ei aici se numeste politie politica. Prietenul meu a fost arestat, as putea spune, pentru ca nu s-a legitimat. Nu aveau niciun act de retinere. Eu sunt de la Asociatia Internationala a Drepturilor Omului, m-am legitimat. Inca de cand am venit aici, am fost tinut in permanenta sub monitorizarea SPP”, a declarat Miron Cozma. Acesta a mai sustinut ca a fost tot timpul urmarit si ca nu ii este frica de Traian Basescu.

Pe langa faptul ca strigatele celor doi au fost inutile, Miron Cozma si Nicolae Mavrodin au primit si o amenda de 500 lei fiecare pentru instigare si tulburarea linistii publice.

  • Mai multe asociatii de revolutionari constanteni au dezaprobat gestul lui Mavrodin

Mai multe asociatii de revolutionari constanteni dezaproba gestul lui Nicolae Mavrodin de la manifestarile prilejuite de Ziua Marine si sustin ca acesta nu are nicio calitate de a-i reprezenta pe revolutionari si ca actiunea lui a fost facuta in nume propriu.

"Fata de incidentul de la Ziua Marinei, presedintii asociatiilor constantene - Asociatia Luptatorilor din Decembrie 1989, Asociatia Revolutionarilor din Decembrie 1989, Federatia Revolutionarilor Constanta, reprezentative la nivelul judetului, aducem la cunostinta opiniei publice ca Nicolae Mavrodin este revolutionar, dar nu are nici o functie de a reprezenta revolutionari constanteni, nu a fost imputernicit de a ne reprezenta, nu este nicidecum liderul revolutionarilor, iar actiunea sa a facut-o in nume propriu, noi dezaproband iesirea lui", se arata intr-un comunicat comun al celor trei asociatii de revolutionari.

Citeste si:
Explicația Forțelor Navale pentru întreruperea slujbei ținute de...
Explicația Forțelor Navale...

Totodata, revolutionarii constanteni sustin ca nu au nicio legatura cu Miron Cozma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.