Locuitorii din Afumati, Voluntari, Pantelimon, Dobroesti si Stefanestii de Jos raman, duminica, fara energie electrica, din cauza lucrarilor de retehnologizare si modernizare la statia de transformare Afumati, facute de Enel Distributie Muntenia pentru a reduce numarul de intreruperi accidentale.

Lucrarile de retehnologizare si modernizare sunt efectuate la statia de transformare 110/20kV Afumati si vizeaza reducerea numarului de intreruperi accidentale si a timpului de nealimentare ca urmare a eventualelor incidente produse in reteaua de distributie din zona, a anuntat, vineri, Enel Distributie Muntenia, conform MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, duminica, pe perioada lucrarilor de conectare a instalatiilor in reteaua de inalta tensiune este necesara intreruperea alimentarii cu energie lucrarile, care va afecta mare parte din consumatorii casnici si agenti economici din localitatile ilfovene Afumati, Voluntari, Pantelimon, Dobroesti si Stefanestii de Jos.

"Lucrarile se vor desfasura in intervalul orar 8.00 -18.00. Pentru realizarea lucrarilor de conectare a instalatiilor in reteaua de inalta tensiune, in conditii de maxima siguranta si cu respectarea prevederilor legate de securitatea muncii, intreruperea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor alimentati din aceasta statie este absolut necesara", se mai arata in comunicatul citat.

Enel Distributie Muntenia precizeaza ca statia Afumati a fost pusa in functiune in urma cu circa 30 de ani si, in toata aceasta perioada, nu au avut loc lucrari majore de modernizare.

Lucrarile de retehnologizare constau in inlocuirea actualului echipament din statie, aflat intr-un avansat grad de uzura, prezentand o siguranta scazuta in functionare.

"Aceasta statie are un consum de cca 25 MVA, asigurand alimentarea a 161 de posturi de transformare, peste 100 clienti pe reteaua de medie tensiune si peste 7000 de clienti pe reteaua de joasa tensiune", a precizat Enel Distributie Muntenia.

Modernizarea statiei electrice Afumati este inclusa in programul de investitii pe care Enel l-a initiat in reteaua electrica din Romania, a carui valoare se ridica la peste 700 de milioane de euro pentru o perioada de cinci ani. Dupa executarea acestor lucrari, nivelul de continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zona va fi mult imbunatatit, pentru o lunga perioada de timp, potrivit sursei citate.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.