Doi din cei trei muncitori de la Rafinaria Petromidia care au fost raniti, duminica seara, dupa ce o conducta sub presiune s-a fisurat in timpul unor probe au ramas internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dar starea lor de sanatate este buna, potrivit medicilor.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dr.Florian Stoian, a declarat, luni dimineata, ca doi dintre muncitori au ramas internati in sectia Chirurgie Plastica a spitalului, avand arsuri de gradele unu si doi pe maini si pe fata, iar al treilea nu a necesitat internarea, transmite MEDIAFAX.

"Starea celor doi pacienti este buna, ranile suferite de ei fiind minore. Vor mai ramane in spital pentru cateva zile, sub supraveghere medicala, dar cel mai probabil vor fi externati pana la sfirsitul saptamanii", a precizat dr. Florian Stoian.

Accidentul de pe platforma Petromidia s-a produs din cauza fisurarii unei conducte in timpul probelor de presiune la un reactor, iar in urma incidentului unul dintre muncitori a suferit rani superficiale la maini, de la aburul evacuat, si ceilalti doi au contuzii minore, starea lor fiind buna.

  • Rafinaria va fi inchisa o perioada

Reprezentantii societatii Rompetrol au declarat, duminica seara, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca rafinaria Petromidia este inchisa in aceasta perioada, pana in data de 1 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrari de revizie la instalatii.

Duminica dupa-amiaza, in jurul orelor 17.00, in timp ce se faceau probe de presiune la un reactor HDV de 20 de atmosfere, una dintre conducte a cedat si s-a fisurat, iar aburul evacuat a ranit trei dintre muncitorii care executau probele, au precizat reprezentantii societatii Rompetrol.

Din cei trei muncitori, unul a suferit rani superficiale la ambele brate, iar ceilalti s-au ales cu contuzii minore. Toti trei au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, pentru a fi supusi unor controale de specialitate.

Citeste si:
ANAF scoate la licitatie o masina care i-a apartinut lui Ceausescu...
ANAF scoate la licitatie o...

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca cei trei sunt angajati ai societatii TMUCB, o firma subcontractoare de pe platforma Petromidia.

Becheanu a precizat ca la fata locului au fost trimisi deja inspectori ai institutiei care cerceteaza cazul, impreuna cu o comisie din partea societatii Petromidia.

  • Explozie urmata de incendiu

Primele informatii furnizate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, al judetului Constanta, aratau ca pe platforma Petromidia a avut loc o explozie urmata de un incendiu, pentru stingerea caruia au intervenit imediat pompierii civili de pe platforma, fara sa fie nevoie de interventia pompierilor militari.

Ulterior, reprezentantii societatii Rompetrol au spus ca nu a fost vorba de un incendiu, ci de o fisurare a unei conducte sub presiune, in timpul unor probe.

Citeste si:
A murit și al doilea muncitor trasferat de la Petromidia
A murit și al doilea muncitor...

Activitatea si instalatiile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals sunt oprite in perioada 20 septembrie - 1 noiembrie pentru realizarea lucrarilor aferente reviziei generale programate o data la cinci ani. In cadrul acesteia se vor realiza lucrari de control nedistructiv, reparatii, teste de presiune la 600 de utilaje si 2.000 de conducte, care vor fi ulterior autorizate in acord cu reglementarile nationale si internationale in vigoare. In acelasi timp, se vor integra in instalatiile celor doua companii peste 400 de echipamente si dispozitive noi. Ultima revizie generala a avut loc in octombrie 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.