Cateva sute de maghiari au fost prezenti, marti, in fata salii de sport din Veszprem alaturi de echipa locala, pentru a-i aduce un ultim omagiu handbalistului roman Marian Cozma, inainte ca trupul neinsufletit sa porneasca spre casa.

La sala de sport Veszprem Arena a avut loc o ceremonie sobra si intima, la care au participat doar jucatorii cu familiile lor, oficialii clubului si ai corpului diplomatic roman si reprezentantii municipalitatii in frunte cu primarul. Cu totii si-au luat un ultim ramas-bun de la Marian Cozma.

Incadrat de masini de politie, cortegiul funerar a parasit pentru totdeauna Veszpremul! Dupa o oprire la Szedeg, unde adversarii traditionali de la Pick au dorit sa-si ia ramas-bun de la Cozma,

Petre Cozma, tatal spotivului injunghiat, si una dintre surorile sportivului, au fost intampinati de cei trei jucatori romani de la Pick Szeged. Din fata salii acestia au mers la masina in care se afla trupul lui Marian Cozma si au fost depuse coroane. Cei trei handbalisti romani au izbucnit in lacrimi in momentul in care usa masinii a fost deschisa. Oamenii veniti la fata locului au afisat un banner pe care scria: "R.I.P. Marian! (n.r. Rest in Peace)".

Dupa acest eveniment, cortegiul funerar plecat inspre Romania. Aici, acesta s-a oprit in puternicele centre ale handbalului romanesc de la Deva, Sibiu, Ramnicu Valcea.

Peste 500 de persoane, printre care localnicii din Nadlac, sportivi de la Club Municipal de Handbal Arad, dar si suporteri din Arad, Bihor si Timis au fost prezenti ieri, in punctul de trecere al frontierei Nadlac, ca sa intampine cortegiul care a adus in tara trupul neinsufletit al lui Marian Cozma.

Coloana a intrat in tara in jurul orei 16:15 si a fost primita de subprefectul judetului Arad, Levente Horvath, sefii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad si Inspectoratului de Jandarmi, dar si de oficialitati locale din Nadlac. Preoti de mai multe confesiuni au oficiat o scurta slujba de pomenire la capataiul lui Marian Cozma dupa care tatal acestuia a fost inconjurat de zeci de persoane care i-au transmis condoleante.

"Multumesc pentru primirea facuta, tuturor autoritatilor si ii indemn pe handbalisti sa duca mai departe visul lui Marian", a spus tatal lui Marian Cozma.

Marian Cozma a fost facut post-mortem cetatean de onoare al orasului Veszprem

Potrivit Adevarul, ieri-dimineata, Consiliul Municipal Veszprem s-a intrunit pentru o sedinta extraordinara in care s-a votat acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem pentru Marian Cozma. Toti cei 25 de consilieri au apasat DA, astfel ca numele fostului sportiv, care s-a stins la varsta de 27 de ani, va fi gravat intr-un tablou de bronz aflat pe un perete in primarie. Marian Cozma va sta alaturi de ceilalti unsprezece cetateni care au avut parte de aceasta distinctie.

"Le multumesc pentru tot ce au facut pentru fiul meu, au fost ca o adevarata familie. Veszprem va ramane mereu in sufletul meu, va fi a doua mea casa. Ii asigur pe toti maghiarii ca vor fi apropiatii mei. Sper ca Veszprem sa castige campionatul si fiul meu sa primeasca o medalie. Echipa are nevoie de incurajare acum", a declarat Petre Cozma.

In memoria lui Marian Cozma, Centrul National Olimpic de Excelenta de la Sighisoara ii va purta numele, tricoul cu numarul 82 de la nationala va fi retras, acelasi lucru intamplandu-se si la MKB Veszprem cu tricoul cu numarul 8, care i-a apartinut.

Suporterii lui Veszprem vor organiza un mars al tacerii, meciul de retragere al lui Cozma

Suporterii echipei MKB Veszprem au anuntat, marti, ca in ziua meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor vor organiza un mars al tacerii pentru handbalistul roman Marian Cozma, in cadrul evenimentului nefiind permis sa se afiseze steaguri sau bannere, informeaza site-ul oficial al fanilor echipei.

"Suporteri ai acestei echipe sa facem meciul de retragere in tacere al lui Marian Cozma. Circumstantele dramatice in care a murit acest handbalist, dar si faptul ca Marian Cozma va ramane in memoria noastra, ne fac sa organizam duminica inaintea meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor un mars al oamenilor care l-au iubit si respectat pe acest handbalist. Noi fanii ni-l vom aminti in liniste ca pe un jucator excelent, un prieten, un gigant prietenos, un copil mare. De aceea cerem tuturor celor care vor sa vina sa nu foloseasca semne politice, steaguri sau bannere. Noi vrem ca acest jucator sa aiba un meci de retragere in tacere", se arata in comunicatul suporterilor echipei MKB Veszprem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.