Politica 4 Iunie 2008 12:55
Realitatea TV prezinta rezultatele alegerilor pentru cele mai importante orase din tara.

Constanta: Radu Mazare a castigat Primaria Constanta din primul tur cu 68,65%

Radu Mazare (PSD) a castigat Primaria Constanta cu 68,65% dintre voturile alegatorilor, iar urmatorul clasat, candidatul PNL Victor Manea, a obtinut 11,22% din sufragii, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni noaptea, de Biroul Electoral Municipal Constanta.

Potrivit Biroului Electoral Municipal Constanta, in urma centralizarii voturilor din cele 190 de sectii de votare din municipiu, Radu Mazare (PSD) a obtinut 68,65%, Victor Manea (PNL) are 11,22%, iar Dorel Onaca (PD-L) a obtinut 10,46%.

Iasi: PSD si PD-L isi vor disputa scaunul de primar

Actualul primar al Iasului, Gheorghe Nichita (PSD) a obtinut 44,57% din voturile iesenilor, urmat de Dumitru Oprea (PD-L) cu 38,14% si Cristian Adomnitei cu 9,41%, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Municipal.

Brasov: George Scripcaru a castigat noul madat de primar
George Scripcaru, candidatul PD-L la Primaria Municipiului Brasov pentru un nou mandat, a castigat detasat din primul tur, cu 69,8% din voturi. Candidatul PSD, Mihai David, a primit doar 9,6%, iar Carmen Tanasescu, candidatul PNL, 8,8%.

Cluj-Napoca: Emil Boc, primar pentru a doua oara
Primarul Emil Boc (PD-L) a obtinut 76,2% din voturi, Laszlo Attila (UDMR), 7,8% din voturi, Remus Lapusan (PSD) 6,4%, iar Gheorghe Funar (4,2%).

Sibiu: Klaus Johannis a fost reales din primul tur cu aproape 90% dintre voturi
Klaus Johannis a fost reales din primul tur primar al Sibiului, cu aproape 90% dintre voturi. Aproape jumatate dintre sibienii cu drept de vot s-au prezentat duminica la urne.

Arad: Gheorghe Falca, primar din primul tur

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul de cununie al presedintelui Traian Basescu, a castigat al doilea mandat consecutiv, dupa ce la alegerile de la 1 iunie a obtinut 67,6% din voturi, conform rezultatelor partiale oferite luni de Biroul Electoral Municipal.

Timisoara: Taranistul Gheorghe Ciuhandu a devenit iar primar

Conform Biroului Electoral Municipal Timisoara, taranistul Gheorghe Ciuhandu a fost votat de aproape 43.000 de timisoreni din totalul de 294.157 cu drept de vot. Ciuhandu a castigat al patrulea mandat in fruntea administratiei timisorene cu un procent de 53,6%. Pe locul doi s-a situat democrat-liberalul Gheorghe Ciobanu. Pentru el au votat 13.196 de persoane, adica 16,5% din cei care au fost la vot. Ion Raducanu a ramas pe locul trei, asa cum au anuntat si sondajele de la urne. Social-democratul a primit 12.108 voturi, adica 15,1%.

Suceava: Gheorghe Flutur l-a invins pe reprezentantul PSD

La Suceava, Gheorghe Flutur l-a invins pe reprezentantul PSD Gavril Mirza, obtinand 45,15% din voturi fata de cele 36,36% ale social-democratului.

Vaslui: Costel Mihalache si Vasile Paval in turul doi

Candidatul PSD Vasile Paval, actual viceprimar, a obtinut aproximativ 49% din voturi la alegerile de duminica. El mai avea nevoie de doar 130 de voturi pentru a castiga primaria din primul tur. Pe 15 iunie, in al doilea tur de scrutin, candidatul PSD se va confrunta cu reprezentantul PD-L, Cornel Mihalache, care a obtinut 35% din voturile vasluienilor.

Piatra Neamt: Gheorghe Stefan, la al doilea mandat

Gheorghe Stefan a reusit sa castige al doilea mandat consecutiv de primar al municipiului Piatra Neamt, in urma alegerilor de duminica, el intrunind aproximativ 80% din vot.

Baia-Mare: Liberalul Cristian Anghel a castigat al cincilea mandat

Cristian Anghel a castigat din primul tur postul de primar, obtinand peste 51 %, devansandu-i pe candidatii PD-L si PSD la Primaria municipiului, Corin Chereches si Mircea Dolha, care au obtinut sub 20 % din voturi.

Targu Mures: Dorin Florea, la al treilea mandat

Actualul primar din Targu Mures, Dorin Florea (PD-L), a castigat al treilea mandat in primul tur de scrutin, cu aproximativ 54% din voturi, in timp ce principalul sau contracandidat, Laszlo Borbely, a obtinut putin peste 42% din voturi. Prezenta la vot la Targu Mures a fost de 52%, potrivit cifrelor furnizate dupa centralizarea proceselor verbale la sectiile de votare.

Galati: Dumitru Nicolae si Andrei Lisinschi, in turul doi

Biroul Electoral Municipal din Galati a finalizat numaratoarea voturilor din toate sectiile de votare, anuntand ca Dumitru Nicolae (PSD) si Andrei Lisinschi (PD-L) s-au calificat pentru turul al doilea la Primarie si ca numarul voturilor nule a fost extrem de ridicat.

Potrivit situatiei finale anuntate de BEM, Dumitru Nicolae (PSD) a obtinut 35,48% din numarul voturilor valabil exprimate. Dumitru Nicolae intra in turul doi pentu Primaria Galati cu Andrei Lisinschi (PD-L), care a intrunit 23,63% din voturi.

Ramnicu Valcea: Mircia Gutau (PD-L) a obtinut al doilea mandat

Mircia Gutau (PD-L) a obtinut al doilea mandat la conducerea Primariei Ramnicu Valcea, potrivit datelor partiale comunicate luni de Biroul Electoral Municipal, acesta fiind votat de aproximativ 70% dintre alegatori.

Sighisoara: Lui Dorin Danesan i-a lipsit un singur vot ca sa castige din primul tur
La Sighisoara se va organiza turul doi pentru alegerea primarului, dupa ce actualului edil, Dorin Danesan, i-a lipsit un singur vot pentru a trece de 50%.

Potrivit datelor furnizate de BEM Sighisoara, Dorin Danesan a obtinut 5.735 de voturi, el avand nevoie de 5.736 de voturi. Candidatul PD-L, cu care a intrat in turul doi, Florian Coman, a obtinut 3.235 de voturi.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.