Bercea. Bercea Mondialul. N-ati auzit de el? Minca-v-as, sinteti zero barat! Bercea este cel mai tare din Oltenia: masini, case, lanturi, bani cu lopata adunati la munca cinstita in Europa.
O portiera mica de Mercedes, o invirteala cu prostii de nemti. Intors in Banie, era cam naspa fara un pic de spate asigurat. Bateau la ochi aurul si masinile care este bengoase. Bercea, gindire mondiala, a facut sa se impreteneasca cu baietii de la Tribunal, care te baga la pirnaie, daca vrea muschii lor. Cum sa-i omenesti pe baieti si sa fie totul curat ca lacrima? S-a-ncumetrit, minca-t-as sentinta, cu ei! Daci: Bercea s-a pus pe facut copii, sapte. Dupa care a cautat nasul potrivit la instanta potrivita.

Doamna jude Maria Huza, pe vremea aceea la Tribunalul Olt, a devenit nasa copilului lui Bercea. In semn de raspect profund fata de meseria ei, Bercea l-a botezat p-ala micu’ Judecatoru. Moasa lui Judecatoru este magistratul de la Tribunalul Olt, Mariana Sofia Mot. Judecatoru ala micu’ a lu’ Bercea Mondialu’ a crescut intr-o luna ca altii intr-o vacanta judecatoreasca. Si, nebun de bucurie, tat’su a blagoslovit nasii cu plocoanele datinei, cit sa-i creasca ala micu’ mare si, dupa prima lovitura, o sa fie primul Judecatoru la pirnaie. Daca nu se gindeste si nasii la finul lor.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.