Crin Antonescu nu crede ca sunt posibile negocierile in privinta numirilor procurorului general si al directorului DNA.

”Pozitia PNL si a mea de principiu in orice priveste sistemul judiciar din Romania: independenta justitiei, un lucru la care tinem si pe care il consideram definitoriu pentru democratie, lupta reala impotriva fenomenului coruptiei, independenta tuturor institutiilor si instantelor din sistemul jusdiciar in raport cu toti factorii politici. Discutia despre negocieri intre partide si actori politici ori institutii ale statului privitoare la numirea celor doi actori sunt in afara acestor principii. Nu avem ce negocia in aceasta privinta. Legea ne spune foarte limpede cum se face aceasta numire (Art. 54)”, a declarat liderul PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca propune, ca solutie de deblocare a impasului in desemnarea procurorului general si a procurorului-sef al DNA, selectarea acestora de catre CSM si acceptarea persoanelor rezultate fara rezerve de catre Ministerul Justitiei si Presedintie.

Crin Antonescu a mai vorbit si despre colegul sau, Calin Popescu Tariceanu, in cadrul conferintei de presa.

"Mi se pare cu totul si cu totul intristator faptul ca cineva care nu candideaza la Congres, nu a candidat pentru un post de ministru, care nu a candidat la conducerea unui grup parlamentar, care nu foloseste circuitele competitionale ale partidului, discutiile deschise si permanente ale forurilor politice in care este membru pentru a putea propune, critica sau candida face declaratii de natura evident sa afecteze pozitia PNL, imaginea PNL si imaginea USL", a spus Antonescu.

El a mentionat ca tema candidatului la alegerile prezidentiale din partea USL nu este una de actualitate si a amintit ca, in cadrul Uniunii, niste congrese au stabilit "foarte clar" asupra candidaturii la viitorul scrutin.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

"In PNL aceasta chestiune a fost transata, in partidele din USL, in USL a fost transata", a adaugat liderul PNL.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Presedintie sa se faca printr-un scrutin intern, asa cum se intampla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba sansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.